Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Εκδηλώσεις

16-Νοε-09 2017-Η Ελλάδα υπό νεοΟθωμανική κατοχή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

          Οι ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου «2017-Η Ελλάδα υπό ΝεοΟθωμανική κατοχή», την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009, στις 20.30, στο café του Βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου24).

         Θα μιλήσουν ο εκδότης-συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο τεχνοκριτικός Μάνος Στεφανίδης και ο εκδότης- συγγραφέας Λουκάς Αξελός.

 

Είσοδος ελεύθερη

 

         Κυκλοφόρησε από τις «Εναλλακτικές Εκδόσεις» το νέο βιβλίο του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου: «2017 – Η Ελλάδα υπό Νέο-Οθωμανική κατοχή». Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα και, για το πρώτο του μυθιστόρημα.

 

         Βρισκόμαστε στην Ελλάδα, το έτος 2017 μ.Χ. Μετά  έναν σύντομο Ελληνο-Τουρκικό πόλεμο, η Ελλάδα έχει ηττηθεί με αποτέλεσμα ένα τμήμα της να έχει περιέλθει εκ νέου υπό Νέο-Οθωμανική κατοχή. Ο υπόλοιπος Ελλαδικός και Κυπριακός χώρος έχει διχοτομηθεί, με το μεγαλύτερο εδαφικά τμήμα να κυριαρχείται από τις δυνάμεις της υποτέλειας και της συνεργασίας με την Τουρκία. Σε αυτό το περιβάλλον της παρακμής και της κατάπτωσης, οι υπάρχουσες υγιείς δυνάμεις αντιστέκονται προς δύο κατευθύνσεις:

        ενάντια στον εισβολέα

        ενάντια στην εσωτερική σήψη που εκπορεύεται από τις κυρίαρχες δυνάμεις.

 Ο πρωταγωνιστής , ο Προκόπης, μέσα από την  δική του ωρίμανση , βρίσκει τον βηματισμό του και οδηγείται στην συνάντηση του με την αυτογνωσία και την Αντίσταση…

         Στο Β’ κεφάλαιο του βιβλίου με τίτλο: «Μυριοκέφαλο», παρατίθεται ένα εκτενές απόσπασμα για την μάχη του Μυριοκέφαλου που έλαβε χώρα το έτος 1176 , το οποίο είναι από την «Ιστορία» του Νικήτα Χωνιάτη Ακομινάτου. Η απόδοση του στην καθομιλουμένη νέα ελληνική που παρατίθεται στο Παράρτημα, γίνεται για πρώτη φορά, με την φροντίδα του Ανδρέα Μοράτου.

         Το «2017» είναι μια ενδιαφέρουσα λογοτεχνική κατάθεση, γεμάτη αλληγορίες και συμβολισμούς, συνθέτει περιεχόμενο και μορφή σε μια πρωτότυπη εκδοχή, και συνδυάζει την πολιτική διάσταση και την προσωπική ζωή των ηρώων με πειστικό και λογοτεχνικά άρτιο τρόπο.

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.