Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Ανακοινώσεις

Ελληνορωσική Συμμαχία – Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα

Ελληνορωσική Συμμαχία

Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα

Αρη Βελουχιώτη 57

Τ.Κ. 56430 Θεσσαλονίκη

Τηλ. και Φαξ: 2310550104

Email: elros@cyta.gr

 

Θεσσαλονίκη 16/11/09

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, οι προσυνεδριακές διαδικασίες για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα «Ελληνορωσική Συμμαχία, Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα».

 

Οι προσεγγίσεις και εισηγήσεις των συνέδρων, κινήθηκαν σε ένα υψηλότατο πεδίο πολιτικής σκέψης και ωριμότητας, με κεντρικό παρανομαστή την άμεση ανάγκη αποκατάστασης της γεωπολιτικής ανισορροπίας που επέφερε στη χώρα μας το πολιτικό κατεστημένο, με τον απόλυτο προσανατολισμό του στα αμερικανικά συμφέροντα και τις προτεραιότητές των. Ένας προσανατολισμός, που με την σταδιακή προσάρτηση της πατρίδας μας από τη δεκαετία του ?90 μέχρι σήμερα, στα αμερικανικά συμφέροντα, μετέτρεψε την Ελλάδα σε παρία της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Με την Τουρκία να παίζει πια ηγεμονικό ρόλο, με τις όποιες αυτό αρνητικές επιπτώσεις συνεπάγεται για τα εθνικά και οικονομικά μας συμφέροντα.

 

Κεντρικοί στόχοι της «Ελληνορωσικής Συμμαχίας», πέρα από την αποκατάσταση της γεωπολιτικής ισορροπίας, είναι η παρουσίαση ολοκληρωμένων αλλά και ριζοσπαστικών προτάσεων για τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας, όπως της οικονομίας, των ασθενέστερων κοινωνικά τάξεων, της υγείας, της παιδείας κλπ, αλλά φυσικά και στα εθνικά ζητήματα, όπου τα όχι στο όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, όχι στο σχέδιο Ανάν, όχι στο γκριζάρισμα του Αιγαίου και όχι στο τουρκικό  προξενείο της Κομοτηνής, είναι θέσεις αδιαπραγμάτευτες.

 

Να προσθέσουμε εδώ πως, ήδη ομάδα εργασίας της «Ελληνορωσικής Συμμαχίας» επεξεργάζεται το πλήρες πρόγραμμα των θέσεων της Συμμαχίας, για να παρουσιασθεί πολύ σύντομα στον ελληνικό λαό.

 

Παράλληλα, εντείνονται οι επαφές των στελεχών της Ε.Σ. με φορείς, κόμματα αλλά και προσωπικότητες, για την ένταξή τους στο πολιτικό δυναμικό της Συμμαχίας, προγραμματίζονται δράσεις κυρίως στην περιφέρεια σε αυτήν την φάση, για την οργάνωση του Κόμματος,  ενώ έχει ήδη προγραμματισθεί επαφή με πολιτικούς παράγοντες της Ρωσίας στη Μόσχα.

 

Η «Ελληνορωσική Συμμαχία», ξεκαθαρίζει ευθύς εξαρχής ότι, δεν πρόκειται για ένα πολιτικό κίνημα που στοχεύει στην όποια τύπου προσάρτησή του σε κανενός είδους «διεθνή προστάτη». Αντίθετα, φέρνει στην επιφάνεια την πολιτική εκείνη αλήθεια, που λέει πως όσο η διεθνής κοινότητα κινούνταν στους ρυθμούς του πολυπολικού συστήματος των διεθνών ισορροπιών, με όλα τα αρνητικά του, μικρές χώρες όπως η Ελλάδα, «είχαν το κεφάλι τους ήσυχο». Και αυτή η ισορροπία, πρέπει και θα αποκατασταθεί, με την δυναμική παρουσία της «Ελληνορωσικής Συμμαχίας» στην πατρίδα μας.

 

Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν τα ονόματα της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος και ταυτόχρονα, ομάδα νέων της Ελληνορωσικής Συμμαχίας, ετοιμάζει πλήρη «επίθεση φιλίας» στο διαδίκτυο, για την ανάλυση αλλά και συμπλήρωση των θέσεων και των προτάσεων της Ε.Σ. στους χρήστες του.

 

Η Ελληνορωσική Συμμαχία, καλεί όλους τους Έλληνες Πατριώτες, να συσπειρωθούν γύρω από το Κίνημα, που είναι σίγουρο πως πολύ σύντομα, θα φέρει στη χώρα τις παρεμβάσεις εκείνες που χρειάζονται, για να ανατραπεί το κλίμα ηττοπάθειας και εγκατάλειψης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, από την κατάντια της πολιτικής που εφαρμόζει το κεντρικό διαχειριστικό πολιτικό σύστημα, τις τελευταίες δεκαετίες, ενεχυριάζοντας τις όποιες λαϊκές εντολές σε κέντρα εξουσίας πέραν του Ατλαντικού.

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.