…ο άνθρωπος δεσμεύτηκε!

[Νίκος Αναστασιάδης, δήλωση πριν τις προεδρικές εκλογές, 12/2/2013]

 

«Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρον και κατηγορηματικόν τρόπον να δεσμευτώ και δεσμεύομαι προς τους Κυπρίους συμπατριώτες μας αλλά και τους ξένους επενδυτές, αλλά και ταυτόχρονα να στείλω σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες στο εξωτερικόν ότι δεν πρόκειται –και το υπογραμμίζω- ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο Μνημόνιο που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων».

 

7 comments

  1. Δε φταίει ο άνθρωπος, το έκανε για να σώσει την Κύπρο από τη χρεοκοπία!

  2. Αν ήτανε να φύγει ο Χριστόφιας, να σταματήσει η πολιτική του απομονωτισμού του ΑΚΕΛ στη Κύπρο, τότε αυτό το ψέμα είναι πταίσμα.Ποιός θα οδηγούσε τη Κύπρο στο προθάλαμο της ενταξής της στο ΝΑΤΟ… ο Μάλλας?Ο Αναστασιάδης τουλάχιστον έκανε τις πρώτες κινήσεις(http://parisis.wordpress.com/2013/03/11/%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%84%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC/). Ο δε Λιλήκας ήταν πολύ πρόχειρος στην προετοιμασίια της προεκλογικής του εκστρατείας, δεν αποτελούσε κάν πολιτική λύση, στη Κύπρο(έναν άνθρωπο που γυρίζει απο συνδυασμό σε συνδυασμό ποιός θα τον εμπιστευτεί?).Αυτός είναι λοιπόν ο προεδρός τους και κουράγιο θέλουν τώρα παρά… μάλωμα για την επιλογή τους!

  3. @13
    Kάποιος που εισέρχεται σε μια συμμαχία σε κατάσταση αδυναμίας δεν μπορεί να περιμένει σημαντικά οφέλη από τη συμμαχία. Ο σύμμαχος δε σε βοηθάει σε ώρα ανάγκης επειδή υπάρχει μια τυπική συμφωνία αλλά επειδή ξέρει ότι αν δεν το πράξει τότε δε θα τον βοηθήσεις κι εσύ όταν βρεθεί εκείνος σε δύσκολη κατάσταση. Τούτο προϋποθέτει ότι η συνδρομή που έχεις να προσφέρεις έχει βαρύτητα, δηλαδή ότι η ισχύς σου είναι υπολογίσιμη από τους συμμάχους σου, ικανή να αλλάξει ισορροπίες.
    Μια Κύπρος ρημαγμένη οικονομικά και με πολιτικό σύστημα αναξιόπιστο δε θα πάρει από κανέναν τίποτα, μόνο θα της πάρουν. Και δε θα είναι η πρώτη φορά.

  4. @Κυριάκο, έγκυρο το άρθρο απο τον κ.Χολέβα.@Δημήτρη, οι μεγαλύτεροι “παίκτες” του κόσμου, ποντάρουν Κύπρο αυτή τη στιγμή(δεν ποντάρεις ποτέ σε ασταθές οικονομικοπολιτικό περιβάλλον).Αιτία είναι τα ενεργειακα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου και οι προοπτικές κέρδους στο γεωπολιτικό παίγνιο που διαδραματίζεται στη περιοχή.Σε συνάρτηση με ζητήματα συγκεκριμένα που άπτονται της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης(του σκληρού βιομηχανικού πυρήνα της) η θέση της Κύπρου γεωπολιτικά, κρίνουμε οτι είναι ιδιαίτερα σοβαρή σε αξία.Ο Μαυρίδης στο capital, έχει ενα πολύ ωραίο άρθρο σήμερα, για το πόσο εύκολα “πυροβολούν” οι “εταίροι” μας ευρωπαίοι.Κάπου είναι δεδομένο οτι οι συμμαχίες τα έχουν αυτά… οτι ο μέν προσπαθεί να επιβάλει δηλαδή, στον συμμαχόμενό του περισσότερα, προς αποκόμιση επιπλέον ωφέλη.Με το να “πυροβολήσουμε” κι εμείς στην Ελλάδα το πρόεδρο της Κύπρου αυτή τη στιγμή, σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον μας…

  5. It really looks like a clever plot: (i) you target countries with rich natural resources (preferably oil and gass), (ii) you throw them into the Eurozone, (iii) you create a virtual bankruptcy (unrelated to country’s gold and resources) and finally (iv) you blackmail the country to GIVE you its natural resources, in order to pay for the unnecessary bailout.

  6. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε με ασφάλεια οτι είναι και τόσο “unnecessary bailout”… Μία ματιά εδώ θα σου αλλάξει τη γνώμη:http://strategyreports.wordpress.com/2013/03/17/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B7-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CF%85%CE%B8%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA/ Μάλλον είναι ποιό δύσκολη η εξίσωση απ΄οτι δείχνει…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *