Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Ελληνική πολιτική

Πολυπαθής Άμυνα

«Σε πολλές χώρες υπάρχει διαφθορά, αλλά καμία τουλάχιστον στην Ευρώπη, δεν είναι τόσο διεφθαρμένη, όσο η Ελλάδα».  

Ποιος το είπε αυτό; Μα ο πρώην κουμανταδόρος της SIEMΕNS,  ο κύριος Ράινχαρτ Ζίχατσεκ, το πρόσωπο που δωροδοκούσε την Ελληνική  νομεγκλατούρα, για να αλωνίζει η εταιρεία του στη χώρα μας και να καταληστεύουν όλοι μαζί το μόχθο του Ελληνικού λαού. Μας είχε μάθει απ’ εξω και ανακατωτά ο άνθρωπος. Από όλες τις γωνιές της γης μας ξεφωνίζουν, ως διεφθαρμένους , θυμάστε εκείνο το ρεζιλίκι με τη διεθνή επιτροπή διαφάνειας, αλλά δεν μας ενοχλεί.

Πραγματικά κανένας δεν νοιάζεται σ’ αυτό το τόπο. Κανένας δεν έχει τσίπα. Ρεζιλεύουμε συνεχώς και διεθνώς τη πατρίδα μας χωρίς ίχνος ντροπής.  Ο λαός ψηφίζει και ξαναψηφίζει αυτούς που τον κατακλέβουν. Οι βουλευτές, κάνουν δήθεν ότι το θέμα αφορά κάποιο άλλο κράτος και όχι το Ελληνικό. Η κυβέρνηση, όπως όλες οι μέχρι σήμερα Ελληνικές κυβερνήσεις, επαίρεται για το έργο της και ο Υπουργός δικαιοσύνης, βρίσκει ότι τα πάντα βαίνουν καλώς και οι θεσμοί λειτουργούν θαυμάσια. Τον άκουγα να λέει για τις υποκλοπές, τα ομόλογα, τους κουμπάρους και να κορδώνεται, και δεν πίστευα αυτά που άκουγαν τα αυτιά μου. Γύρευε μάλιστα και έπαινο ο άνθρωπος. Δεν υπάρχει κάποιος να του ψιθυρίσει «σεμνά και ταπεινά»;  Μέχρι και ο μακελάρης της Άμυνας και τεως Υπουργός της, πασίγνωστος για τα ακριβά του γούστα, βγήκε και είπε ότι πρέπει να βγούμε στο πεζοδρόμιο για να μαζέψουμε την ακρίβεια. Δεν έχει ο άνθρωπος ούτε να φάει… Όπως και η Μιλένα που άστραψε και βρόντηξε «όταν πεινάς επαναστατείς». Τι να πεί κανείς, μας τα πήραν και μας δουλεύουν.

 Ο Σίχατζεκ λοιπόν γράφει ιστορία. Μας λέει για τις μίζες στην Ελλάδα. Στον ΟΤΕ, στον ΟΣΕ, στις Τηλεπικοινωνίες, στο Σή Φορ Άι, στους Ολυμπιακούς αγώνες, στη Ραδιοσύνδεση των Νησιών, στη κινητή τηλεφωνία, αλλά και στην Άμυνα. Δεν υπάρχει τομέας δραστηριότητος αυτού του κράτους που να μην δωροδοκείται. Είπε μάλιστα και ένα καταπληκτικό. «Η Ελλάδα είναι η χώρα  της SIEMENS και της Ιντρακόμ. Ο Μαυρίδης είχε άριστες σχέσεις με την Ιντρακόμ και τα έργα μοιράζονταν ανάμεσα στους δυο.  Καμιά εταιρεία δεν μπορεί να μπεί πλέον στην Ελλάδα, καθώς η τεχνολογία της δεν θα είναι συμβατή». Δηλαδή είμαστε προτεκτοράτο δυο-τριών πλουσίων, που τα λεφτά δεν τα βγάζουν στις επιχειρήσεις τους, αλλά τρυγώντας τον προϋπολογισμό του κράτους. Συνυπεύθυνοι αλλά και πρωταίτιοι βεβαίως, οι  εκάστοτε κυβερνώντες που τους εγκατέστησαν στο πόστο αυτό, παράνομους εισπράκτορες.  Είναι απίστευτο  μερικοί γκανγκστερς να μαδούν τα ταμεία του κράτους  και οι άρχοντες μας να παίρνουν το μερτικό τους. Είμαστε στον αστερισμό της SIEMENS και ευτυχώς που υπάρχει και η Γερμανική δικαιοσύνη (οι δικοί μας αενάως ερευνούν) για να πληροφορούμαστε και εμείς εδώ για τις ατέλειωτες μίζες.  Με κατέπληξαν, ακόμα και εμένα, που πολλές φορές έχω γράψει για τη λεηλασία των εξοπλισμών, οι αποκαλύψεις των Γερμανών για το φαγοπότι στην Άμυνα. Μίζες εκατομμυρίων έχουν δοθεί από τη SIEMENS στην Ελλάδα και όχι μόνο στις τηλεπικοινωνίες αλλά και σε άλλους τομείς δραστηριότητος όπως η άμυνα, ομολογεί πρωην στέλεχος της εταιρείας. Η σύμβαση της SIEMENS, το 2001 με το Υπουργείο Άμυνας για τα ηλεκτρονικά μέρη του πυραυλικού συστήματος Patriot αξίας 100 εκ. ευρώ ήταν αμαρτωλή. Προέβλεπε μίζες 10 εκ. ευρώ για τους αξιωματούχους του Υπουργείου. Ο πρώην μάναντζερ της SIEMENS κ.Ράινερ Ντήλ  αναγκάστηκε να καταθέσει στο εφετείο Μονάχου ότι παρέδωσε σε Έλληνα (ανέφερε το όνομα) δυο βαλίτσες με χρήματα στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης που ήταν τα συμφωνηθέντα για τους  πυραύλους Patriot. Σκεφθείτε ότι το πυραυλικό σύστημα Patriot είναι Αμερικάνικο. Για να δίνουν οι Γερμανοί τόσα λεφτά για ένα προγραμμα του συστήματος, κύριος οίδε τι μίζες έτρεξαν από τις ΗΠΑ όταν έγινε η κύρια αγορά του. Μηχανεύονταν πολλά και διάφορα κόλπα. Είχαν υπεράκτιες εταιρείες, ψευδώνυμα, λογαριασμούς, συνθηματικά και ότι βάλει ο νούς σου. Για παράδειγμα η Telepassport είναι μια περίεργη και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Στο διοικητικό της συμβούλιο παρέλασαν πολλά και γνωστά ονόματα και ιστορικά στελέχη. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ένας άλλος Υπουργός Άμυνας της Κύπρου αυτή τη φορά. Ο γνωστός Σωκράτης Χάσικος που μπήκε στην εταιρεία τον Απρίλιο του 2006. Είναι γεγονός ότι εκείνη την εποχή έβρεχε χρήμα στο Υπουργείο Άμυνας. Ύστερα διερωτώνται στο ΠΑΣΟΚ γιατί τους εγκαταλείπει οι οπαδοί τους. Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους και να διώξουν αυτούς που προσέβαλαν την παράταξη, τους φταίει ο κόσμος.

Ας επανέλθουμε όμως στο Υπουργείο Άμυνας. Το σκάνδαλο με το σύστημα επικοινωνιών «ΕΡΜΗΣ» του Στρατού περιγράφεται πολύ γλαφυρά στην εφημερίδα «Καθημερινή».  Δόθηκαν μίζες για το ΕΡΜΗΣ και μάλιστα οι κλεπταποδόχοι από την Ελλάδα όχι μόνο απαιτούσαν μίζες, αλλά και απειλούσαν με φόνους, στελέχη της εταιρείας για την άμεση καταβολή   τους. Είχαν αποθρασυνθεί οι άνθρωποι. Το έγκλημα όμως με το  ΕΡΜΗΣ ήταν καταδικαστικό για το Στρατό γιατί είναι ένα παλαιό σύστημα (καλό για τη δεκαετία 60-70) εντελώς ανεπαρκές  για τις σύγχρονες  στρατιωτικές ανάγκες. Και όμως η ασυνειδησία αυτών των ανθρώπων, έφτασε στο σημείο να αφήσουν το στράτευμα χωρίς επικοινωνίες. Πολλές φορές παλαιότερα έχω αναλύσει τα του συστήματος ΕΡΜΗΣ και δε θα πάψω ποτέ να αναφέρω τη ζημιά που υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μέχρις ότου βρεθεί κάποιος φιλότιμος Υπουργός Άμυνας και φροντίσει για τη θεραπεία αυτής της πληγής. Στη περίπτωση του ΕΡΜΗ οι μίζες περνάνε σε δεύτερη μοίρα, όσο δεν υπάρχει η βούληση εκσυγχρονισμού των επικοινωνιών του Στρατού.

Αυτά τα τραγελαφικά συνέβαιναν στο Υπουργείο Άμυνας και οι μόνοι που δεν καταλαβαν το παραμικρό, ήταν οι εντεταλμένοι με την έρευνα των εξοπλισμών βουλευτές της επιτροπής Άμυνας που έμεινε γνωστή με ο όνομα του προέδρου της, κ. Τραγάκη. Η επιτροπή αυτή, έψαξε για τα σκάνδαλα των TOR M1  και TPQ-37 δεν βρήκε τίποτε και έκλεισε για πάντα αυτές τις υποθέσεις. Υπάρχει πάντα συμπαιγνία  Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Το τέλειο έγκλημα απαιτεί και τους δύο. Η ομερτά στοιχίζει ακριβά στον Ελληνικό λαό γιατί ταϊζονται και οι δυο πλευρές. Πολλές φορές γράψαμε για τις υποθέσεις των ΟΣΑ Α/Κ, για τα πυροβόλα ΖΟΥΖΑΝΑ, για τα ιπτάμενα Ραντάρς και όμως ποτέ δεν έγινε ούτε  μια απλή εξέταση. Οι μίζες της SIEMENS ασφαλώς και δεν είναι μεγάλες μπροστά σ’ αυτές που έπεσαν από Ρώσους, Αμερικανούς, Γάλλους , Γερμανούς κλπ απ’ όπου αγοράστηκαν πανάκριβα οπλικά συστήματα  αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.  Η SIEMENS όμως  προσφέρει στη Πατρίδα μας μια μοναδική ευκαιρία εξυγίανσης. Τα ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως χάρις στην δουλειά των Γερμανών δικαστών είναι ακλόνητα. Ειδικά για το χώρο της Άμυνας, το έγκλημα  αυτό πρέπει να σταματήσει. Είδαμε και προ ολίγων εβδομάδων τον υφυπουργό με τα Eurofighters. Του τράβηξε κανείς το αυτί; Αν το δίδαγμα της SIEMENS πάει χαμένο τότε πολύ γρήγορα θα έχουμε τα ίδια, ίσως με σύγχρονες μεθόδους αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα, της αρπαγής του δημόσιου χρήματος. Δυστυχώς στην Ελλάδα η Άμυνα είναι  πολυπαθής παρότι η χώρα  απειλείται από Ανατολάς και Βορρά. Η  Άμυνα θα έπρεπε να είναι ιερή και όμως κανείς ποτέ δεν τη σεβάστηκε.

 

 

Δ. Δήμου                                                            ΗΠΑ 04/06/2008

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.