Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Εκδηλώσεις

21-Νοε-08: Γιανναράς – παρουσίαση βιβλίου

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 18:00  
IANOS Σταδίου 24, Αθήνα

Παρουσίαση βιβλίου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Για το βιβλίο του «Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»,
που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ θα έχει ανοιχτή συζήτηση με τους αναγνώστες του.

Ο συγγραφέας έχοντας για προμετωπίδα ένα απόσπασμα από ποίημα του Κ.Π.Καβάφη ξεκινάει παρουσιάζοντας χωρίς ψεύδη και υποκρισίες την ελληνική πραγματικότητα. Ο λόγος του καθαρός και δυνατός, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, αντίθετα προκαλεί σοβαρό διάλογο και σκέψεις παράλληλες στον αναγνώστη των κειμένων του, που υπάρχουν στο βιβλίο αυτό.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο στα κεφάλαια: Θελημένη κοινωνική αποδόμηση, Πότε καταρρέει ένα πολιτικό σύστημα, Πώς δεν «επανιδρύεται» το κράτος, Το σκάνδαλο μιας αντικοινωνικής «Αριστεράς», Γιατί ανήκεστη η βλάβη της πατρίδας, Πρόβλημα πολιτικό οι εμπρησμοί, Πολιτική αποδόμηση της ιστορικής συνείδησης, Ελληνοτουρκικά: μια άλλη εκδοχή και Για την ψηλάφηση του νοήματος.

Το βιβλίο κλείνει με πέντε συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Χρήστος Γιανναράς στους δημοσιογράφους Άννα Γριμάνη για το «Κ» της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, Γιώργο Χρονά για τη LIFO, Σταυρούλα Παπασπύρου για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Φαίδωνα Καλοτεράκη για το INDEX και Τζούλια Λιακοπούλου για το περιοδικό ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ. 
Το βιβλίο διαθέτει αλφαβητικό ευρετήριο με βασικούς όρους των επιφυλλίδων του από το Α έως το Ω.

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.