Monday 22 April 2024
Αντίβαρο
Ανακοινώσεις Εκδηλώσεις

18 Ιουν 2013 – Επανέκδοση του μηνιαίου πολιτικού περιοδικού “Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επανέκδοση του μηνιαίου πολιτικού περιοδικού “Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

      Ο Εκδοτικός Οίκος Παπαζήση σας προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση στις 18 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων, Κολωνάκι), με αφορμή την επανέκδοση της μηνιαίας πολιτικής επιθεώρησης Η Νέα Πολιτική από τον Ιούνιο.

     H Νέα Πολιτική θα περιέχει, όπως και κατά την προηγούμενη περίοδο κυκλοφορίας της (Οκτώβριος 2005-Φεβρουάριος 2009), τεκμηριωμένες αναλύσεις γιά την ελληνική πολιτική και οικονομία, τις παγκόσμιες γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, το περιβάλλον και τις τέχνες. Ο διεθνής επενδυτικός οδηγός θα ενημερώνει τους αναγνώστες για τις εξελίξεις στην διεθνή χρηματαγορά. Eπίσης θα υπάρχουν μόνιμες στήλες για το θέατρο, τον κινηματογράφο και το βιβλίο. Σε κάθε τεύχος θα φιλοξενείται μία επιφυλλίδα ιστορικού περιεχομένου, ενώ θα υπάρχουν κείμενα θεωρίας και κριτικής. Στο κέντρο κάθε τεύχους θα δημοσιεύεται ειδικό πολυσέλιδο αφιέρωμα γιά κάποιο σημαντικό θέμα της πολιτικής ή πνευματικής ζωής.

     Το τεύχος του Ιουνίου 2013 είναι αφιερωμένο στο κρίσιμο  ερώτημα  Ανήκει η Ελλάδα στη Δύση; , ενώ το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου  θα είναι αφιερωμένο στα 90 χρόνια από την Συνθήκη της Λωζάννης. Θα ακολουθήσουν αφιερώματα για γεωπολιτικά θέματα,   τις μεγάλες προσωπικότητες της Ελληνικής πολιτικής και πνευματικής ζωής τον Εικοστό Αιώνα, την άνοδο και την πτώση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, τον κοινοτισμό κ.ά.  Ασφαλώς η τρέχουσα επικαιρότητα θα επιβάλλει και τις δικιές της προτεραιότητες.

   Οι βασικοί αρθρογράφοι της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ θα είναι   έγκριτοι αναλυτές, όπως  ο οικονομολόγος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Κόλμερ, ο δικηγόρος-δημοσιογράφος Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, ο εκδότης και συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο πολιτικός επιστήμων Λευτέρης Κουσούλης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Τριάντης, ο καθηγητής Εγκληματολογίας Νέστωρ Κουράκης, ο ιστορικός Κώστας Σταματόπουλος, ο επικοινωνιολόγος Νίκος Λιναρδάτος. Επίσης θα συμμετέχουν και πολλοί νέοι επιστήμονες και ερευνητές, όπως οι Σπύρος Κουτρούλης, Δημήτρης Κουτσονίκας, Βασιλική Μεσθανέως, Άγις Βερούτης, Φοίβος Σαργέντης, Κώστας Μπλάθρας, Γιάννης Δρακόπουλος, Γιάννης Μαθιουδάκης, Θεοφάνης Μαλκίδης, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Σωτήρης Δημόπουλος, Βασίλης Γκινόπουλος, Χάρης Κατσιβαρδάς και άλλοι.  Ανταποκριτής της ΝΠ στην Κύπρο θα είναι ο Κώστας Παπασταύρος, ενώ θα υπάρχει ομάδα συνεργατών και ανταποκριτών στις Βρυξέλλες. Διευθυντής της Νέας Πολιτικής θα είναι ο Μελέτης Μελετόπουλος, σύμβουλος έκδοσης ο Παναγιώτης Τσαφαράς και αρχισυντάκτες οι Βασίλης Τσέκος, Γιάννης Χατζόπουλος και Μιχάλης Παπίδης.

Όπως πάντα, η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα δημοσιεύει άρθρα και επιστολές αναγνωστών, πιστεύοντας ότι ένα έντυπο πληροφόρησης, ανάλυσης και γνώμης πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία των πολιτών και να λειτουργεί διαδραστικά με τους αναγνώστες του. Το περιοδικό θα κυκλοφορεί διαδικτυακά στον ιστότοπο www.neapolitiki.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ θα υπάρχει έκδοση σε περιορισμένο αριθμό εντύπων, που θα διατίθεται σε βιβλιοπωλεία και θα αποστέλλεται κατ’ οίκον στους συνδρομητές.

    Τέλος, η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα υπηρετήσει, όπως και στο παρελθόν, την ανάγκη σοβαρής και υπεύθυνης κριτικής των πραγμάτων και διαμόρφωσης τεκμηριωμένης αντιπρότασης για την συνολική ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει οργανικό τμήμα του σύγχρονου Δυτικού Κόσμου.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.