Η δύναμη της ελληνικής ΑΟΖ

aoz-xarthsΗ δύναμη της ελληνικής ΑΟΖ είναι όλο και εμφανέστερη. Πληθαίνουν πια οι επίσημες αναφορές σε αυτή όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε διεθνές. Και χρησιμοποιείται μάλιστα και ο μοχλός πίεσης εκ μέρους της Ελλάδας, για να αναδείξει ότι πλέον προχωρά και ότι δεν πρόκειται να παραμείνει καταπιεσμένη από την καθημερινή μιζέρια.
 
 Η ελληνική ΑΟΖ παρουσιάζεται πλέον ξεκάθαρα ως το όραμα της υψηλής στρατηγικής μας. Σιγά-σιγά οι Έλληνες που αγαπούν πραγματικά την πατρίδα μας καταλαβαίνουν ότι η ελληνική ΑΟΖ δεν είναι μόνο μια δήλωση πρόθεσης αλλά μια πραγματικότητα που ετοιμάζεται και που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα.
 
Αυτή η αποδοχή δεν είναι πια παθητική και ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει ενεργά σε αυτόν τον αγώνα της προώθησης της ΑΟΖ που άλλαξε ήδη την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό πρώτα αλλά και στο μυαλό των δικών μας που συνεχώς βομβαρδίζεται από στοιχεία δημοσιογραφικά, τα οποία είναι χειρότερα το ένα από το άλλο, λες και μόνο αυτά υπάρχουν πια στη χώρα μας. Αυτό γίνεται σε βαθμό που τίποτα το θετικό και το ουσιαστικό δεν προωθείται, αφού μόνο η καταστροφολογία πουλάει από ό,τι μας εξηγούν.
 
Η πορεία της ελληνικής ΑΟΖ αν και καθυστερεί λόγω εσωτερικών τριβών και όχι εξωτερικών, είναι δυναμική και ορθολογική. Δεν έχει σταματήσει τα τελευταία δύο χρόνια και ακάθεκτα συνεχίζει την πορεία της μέσα στα πλαίσια του Ελληνισμού γιατί ξέρει την αξία της και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
 
Η δύναμη της ελληνικής ΑΟΖ δεν προέρχεται μόνο από τον συμβολικό της χαρακτήρα. Τώρα όλοι ξέρουμε ότι η ελληνική ΑΟΖ εμπεριέχει υδρογονάνθρακες συμβατικούς και μη συμβατικούς και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες ακόμα κι αν τόσα χρόνια πολλοί έλεγαν ακριβώς το αντίθετο. Τώρα βλέπουμε ότι η αξιοποίηση θα γίνει με τρόπο στρατηγικό και αποτελεσματικό δίχως πολιτικάντικες εκδοχές διότι τις έχουμε βαρεθεί.
 
Τώρα που αρχίζει η επόμενη επιβεβαιωτική γεώτρηση στην Κύπρο και βλέπουμε ότι το όραμα του Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν αληθινό και πρακτικό αντιλαμβανόμαστε ότι το ίδιο θα γίνει στην Ελλάδα, διότι η πορεία του Ελληνισμού δεν σταματάει με τις δυσκολίες. Τώρα όλοι οι Ευρωπαίοι συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα έχει ικανότητες και προοπτικές που δεν έχουν διότι τώρα πιστεύει ότι μπορεί να παλέψει με τα οικονομικά προβλήματα λόγω της πίστης της στον εαυτό της.
 
Τώρα βλέπουμε ότι η Ελλάδα το θέλει κι όταν το θέλεις μπορείς. Η δύναμη της ελληνικής ΑΟΖ εμφανίζεται όλο και πιο ισχυρή γιατί τα επιστημονικά, τα τεχνικά και τα πολιτικά δεδομένα προχωρούν δίχως να διαψευσθούν όπως συμβαίνει σε όλους όσους λένε διάφορα δίχως κατάρτιση. Η αλήθεια δεν πέφτει στις παγίδες της ρητορικής και στις κούφιες λέξεις.
 
Η όλη υπόθεση είναι ιστορική και ζούμε αυτήν την περίοδο ιστορικές στιγμές δίχως να το συνειδητοποιούν οι περισσότεροι από εμάς που είναι πνιγμένοι μέσα σε μια καθημερινότητα της μιζέριας. Όμως ο πυρήνας υπάρχει πλέον και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την αντίστασή του. Έτσι η πατρίδα μας θα ζήσει με την ΑΟΖ της.

 

http://lygeros.org/articles?n=12322&l=gr

(1058) αναγνώσεις

5 comments

 1. Γράφει και ξαναγράφει ο Ν.Λ. για την ΑΟΖ, τον άκουσα τον περασμένο Ιανουάριο να διαβεβαιώνει ότι ανακήρυξή της είναι θέμα ημερών, αλλά τίποτε δεν την είδαμε μέχρι στιγμής.

  Δεν ξέρω σε ποιες “εσωτερικές τριβές” αναφέρεται, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το θέμα καθυστερεί εξ αιτίας του φόβου μας προς την Τουρκία. Ας είμαστε τουλάχιστον ειλικρινείς.

 2. Η δημιουργία της ελληνικής ΑΟΖ θα είναι μεγάλη επιτυχία γιατί η χώρα θα αποκτήσει νομικό και οικονομικό προβάδισμα έναντι της Τουρκίας και των υπόλοιπων Σλαβικών χωρών.Το σχέδιο όμως δεν προχωράει γιατί
  η Ελλάδα ελέγχεται από τον Γαλλογερμανικό άξονα που θέλει υπεροχή της Τουρκίας και των Αραβικών χωρών.
  Χρειάζεται να μπει η Αγγλία στο παιγνίδι της Μεσογείου για να αλλάξουν οι συσχετισμοί.
  Νεκτάριος Κατσιλιώτης
  Ιστορικός-Εκδότης

 3. Δεν νομίζω ότι είναι αυτό. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει την συνδρομή (=> προστασία) της ΕΕ, ακριβώς επειδή φοβάται τις τουρκικές αντιδράσεις. Καλύτερα να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

 4. για λογους αντικειμενικοτητας η πρωτη υπογραφη αοζ ηταν εχει υπογραφει επι προεδριας γλαυκου κληριδη με την αιγυπτο ενω επι αειμνηστου τασσου παπαδοπουλου με τον Λιβανο.ελπιζω η ελλαδικη κυβερνηση να υπογραψει με την κυπρο οριοθετηση της ΑΟΖ ουτως ωστε να γινει ενα ειδος συζευξης ελλαδος κυπρου. ελπιζω να πραγματοποιηθει.

 5. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ …ΠΑΤΡΙΔΑ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!!!! ΕΞΕΛΙΠΕΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *