Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Ανακοινώσεις

Ψήφισμα για το Μακεδονικό

Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 62ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε στις 29 με 31 Μαΐου 2008 στην πόλη της Νέας Υόρκης, ΝΥ ΗΠΑ έχοντας υπΆ όψη τις τελευταίες εξελίξεις στο κρατίδιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε τα ακόλουθα:


1. Παραμένουμε βαθιά απογοητευμένοι και σθεναρά αντίθετοι στην ατυχή απόφαση της κυβέρνησής μας των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

2. Η Παμμακεδονική Ένωση απαιτεί από την Ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και την υπόλοιπη Διεθνή Κοινότητα, όπως η τελική ονομασία του κρατιδίου της ΠΓΔΜ ξεχωρίζει με ακρίβεια τους κατοίκους αυτής της χώρας από εμάς τους Μακεδόνες.

3. Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ και ως πατρική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους.

4. Προσμένουμε όπως η μόνιμη ονομασία της χώρας της ΠΓΔΜ θα εκφράζει την πολυεθνική της υπόσταση και θα επιτρέψει όλους του κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά.

5. Ποτέ δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του.

6. Απαιτούμε όπως δοθούν σε άτομα Ελληνικής προελεύσεως κατοικούντων στις χώρες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας όλα τα ανθρώπινά τους δικαιώματα.

7. Η Μακεδονική ταυτότητα ανήκει σΆ αυτούς που αισθάνονται Έλληνες από τη Μακεδονία. οι Μακεδόνες είναι Έλληνες.

8. Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια της Μακεδονίας. Το απαιτεί η Ιστορία.

9. Υποστηρίζουμε την ύπαρξη του κρατιδίου βορείως των συνόρων της Ελλάδος με το ενδιάμεσο όνομα της ΠΓΔΜ. Θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, παρά μόνον εφΆόσον το επίσημο όνομα του δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία η παράγωγο του ονόματος αυτού. Περαιτέρω, δεν τρέφουμε κακία η δόλο για τους πολίτες του κρατιδίου αυτού ή της διασποράς του.

12.Δεχόμαστε με ικανοποίηση τη σύνδεση της ατλαντικής προοπτικής της πΓΔΜ με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, και ομόφωνα επιμένουμε ότι η Ευρωαντλαντική προοπτική της πΓΔΜ πρέπει να επιτραπεί με ένα όνομα που δεν περιέχει τον όρο «Μακεδονία», ή παράγωγα του όρου αυτού.

13. πΓΔΜ πρέπει να επανέλθει στην πρότερη ονομασία πριν το 1944, «Βαρντάρσκα» για την ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αντώνιος Οικονόμου, Πρόεδρος επιτροπής

Αθανάσιος Βουλγαρόπουλος

Νίνα Περοπούλου

Πάνος Σπηλιάκος

Νίνα Γκατζούλη

Δρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος

Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α.
5η Ιουνίου 2008.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.