Friday 26 April 2024
Αντίβαρο
Διάφορα

Παράλληλα γεγονότα

Είναι γνωστό ότι οι ηγέτες της γείτονος χώρας έχουν αφηνιάσει από την ανθελληνική υστερία. Τα συμβάντα όμως κατά το 2008 με την προσβολή της σημαίας μας και του προσώπου του πρωθυπουργού μας πέρασαν μάλλον χωρίς να την αισθανθούμε έντονα. Άλλωστε έχουμε εθιστεί στην προσβολή της σημαίας μας από Τούρκους, Αλβανούς “φιλάθλους” και “αναρχικούς” στο κέντρο της πρωτεύουσάς μας. Όσο για το πρόσωπο του πρωθυπουργού ποτέ δεν το θεωρήσαμε κατά τρόπο ορθό, ώστε προσβολή αυτού να θεωρείται προσβολή της χώρας μας. Οι μισοί τον λατρεύουμε ως υπεράνθρωπο, υπερβαίνοντας κάθε μέτρο, και οι άλλοι μισοί τον χλευάζουμε. Βέβαια υπό εξέταση είναι το πόσο φταίει ο ίδιος και πόσο φταίει ο λαός.

Στις δύσκολες συγκυρίες στην έκταση της Βαλκανικής, τις οποίες διαμορφώνουν οι ΗΠΑ παίζοντας άθλια παιχνίδια στις πλάτες των λαών, καλλιεργώντας την αποσταθεροποίηση και την κατάτμηση των χωρών σε κρατίδια – προτεκτοράτα, δεν εξέλιπαν οι ήρωες. Ένας από αυτούς είναι ο Βασίλης Γκληγκορίεβιτς, πολίτης της γειτονικής χώρας των Σκοπίων, αρχαιολόγος και ιστορικός. Ο Γκληγκορίεβιτς, όπως δηλώνεται από το επώνυμό του είναι Σέρβος. Πέρα από τη δραστηριοποίησή του προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης των Σέρβων της FYROM αισθάνθηκε χρέος του έναντι της αληθείας να καταγγείλει την παραχάραξη της ιστορίας από τους δοτούς ηγέτες της γείτονος, τα τέκνα αυτά των κομμουνιστών που θερμή έχουν σήμερα τη στήριξη των πέραν του Ατλαντικού διαφεντευτών του πλανήτη και του σκοτεινού Σόρος, ενός από τους σημαντικότερους χρηματοδότες της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα (Αυτό το γράφουμε για όσους τρέφουν ελπίδες αλλαγών στις ΗΠΑ). Δήλωσε ο Γκληγκορίεβιτς θαρραλέα ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και καλό θα κάνουν οι Σλάβοι των Σκοπίων να εγκαταλείψουν τους παραλογισμούς και τη στρέβλωση της ιστορίας. Το καθεστώς αντέδρασε με μέθοδο, που είχε εφαρμοστεί με “επιτυχία” παλιά, με τον εγκλεισμό δηλαδή στο ψυχιατρείο Μπάρντοφκσι των Σκοπίων. Το συμβάν έγινε γνωστό, αλλά ελάχιστα απασχόλησε στη χώρα μας τα ΜΜΕ της παρακμής. Ούτε και, όταν ο Παπαθεμελής τους κάλεσε να συμμετέχουν σε κίνηση συμπαραστάσεως του κρατουμένου με επίσκεψη στα Σκόπια, συγκινήθηκαν, πλήν εξαιρέσεων από τον χώρο της Θεσσαλονίκης. Τελικά οι αρχές, μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος, αναγκάστηκαν να απελευθερώσουν τον Γκληγκορίεβιτς.

Ας αναλογιστούμε, τί θα συνέβαινε, αν από το 1992 ξεκινούσαμε προσπάθεια επαφής με τους ελληνικής συνείδησης πολίτες της γείτονος, που δεν είναι λιγότεροι από τους σερβικής, κυρίως βλαχόφωνοι. Αλλά εμείς μάθαμε το σύνθημα που μας υπαγόρευσαν οι “φίλοι”μας: “Δεν διεκδικούμε τίποτε”. Ούτε εδάφη (ορθώς) ούτε δικαιώματα για τους Έλληνες από την τουρκοκρατούμενη Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη και τη FYROM ώς τη Χειμάρρα. Τους εγκαταλείψαμε για να εισπράττουμε τους επαίνους των ισχυρών, που κατατάσσουν την Ελλάδα στη χορεία των πολιτισμένων κρατών. Και ποιοί είναι αυτοί που απονέμουν εύσημα;, Οι γενοκτόνοι των Ινδιάνων της Αμερικής, οι εξανδραποδιστές των μαύρων της Αφρικής, οι πρώην αποικιοκράτες, οι αιματοκυλίσαντες την ίδια τους την ήπειρο με δύο φρικτούς πολέμους κατά τον 20ο αιώνα, οι προκαλούντες με την απληστία τους την εξαθλίωση των λαών των χωρών που αυτοί συνετέλεσαν στο να παρεμείνουν υπανάπτυκτες.

Σε προσφατη τηλεοπτική εκπομπή ο Χαρδαβέλας επιχείρησε να ανιχνεύσει τη σκοτεινή κίνηση εκπροσώπων του ΟΗΕ προς ενημέρωσή τους από Έλληνες πολίτες σλαβόφωνους, κατά τη μητρική τους γλώσσα, ερήμην Ελλήνων δημοσιογράφων! Είναι άξιο παρατήρησης ότι προσκεκλημένος στην εκπομπή ήταν ο πασίγνωστος πλέον στην Αθήνα εκπρόσωπος των μη εχόντων ελληνική συνείδηση σλαβοφόνων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι εκφράζονται με το πολιτικό σχήμα “Ουράνιο τόξο”. Ο πολίτης αυτός είναι δημόσιος υπάλληλος, για να “επιβεβαιώνεται” περίτρανα η προπαγάνδα για διωγμούς στη χώρα μας, προπαγάνδα που ανθεί στις χώρες Καναδά και Αυστραλία κυρίως. Αυτό πάντως δεν αναιρεί ότι υπέστησαν στο παρελθόν αυτοί διωγμούς από την κοντόφθαλμη κεντρική εξουσία. Προσκεκλημένος ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, και ο επίσης πασίγνωστος εκπρόσωπος του “τρίτου φύλου” και σταθερός σύμμαχος του ”Ουρανίου τόξου” στο λεκανοπέδιο της Αθήνας (εξασφαλίζει και ψήφους!). Φαίνεται πως δεν είναι πλέον δυνατόν να διεξαχθεί σε τηλεοπτκό σταθμό “σοβαρή” συζήτηση χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του “φύλου” αυτού. Καταγγελίες, τηλεφωνικά, για την απαξίωση των Ελλήνων δημοσιογράφων στη χώρα τους έγιναν. Το ερώτημα όμως είναι πώς θα αντιδράσει το αρμόδιο υπουργείο, των Εξωτερικών. Άραγε γνωρίζο
υν εκεί, γιατί πολλοί από τους δημοσιογράφους έδειξαν κατά καιρούς ότι δεν γνωρίζουν, πως οι μη έχοντες ελληνική συνείδηση σλαβόφωνοι αποτελούν μειοψηφία στο σύνολο των σλαβοφώνων συμπολιτών μας; Γνώριζαν την παρουσία των εκπροσώπων του δύσμοιρου ΟΗΕ στη χώρα μας και τον σκοπό της αποστολής τους; Τους υπέδειξαν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν και εκπροσώπους άλλων φορέων; Βέβαια όλα αυτά τα ερωτήματα ίσως είναι αστεία, αν στην επιτροπή συμμετείχαν και εκπρόσωποι του “τρίτου φύλου”. Το Υπουργείο μας θα άκουγαν αυτοί ή τον ”ομοϊδεάτη” τους;

Για όλα αυτά οι διοικούντες τα ΜΜΕ κρίνουν ότι δεν πρέπει να ενημερώνουν τον Έλληνα πολίτη υπεύθυνα. Μόνο μέσα από χαοτικές εκπομπές, στις οποίες όλοι είναι εναντίον όλων, ο έχων ακόμη κάποιο ενδιαφέρον πληροφορείται το συμβάν. Από εκεί και πέρα πρέπει να καθήσει να συλλογιστεί και να βγάλει ο ίδιος συμπεράσματα, γιατί οι άνθρωποι που κινούνται με γνώμονα τους δείκτες τηλεθέασης, δεν προσφέρουν ενημέρωση σοβαρή.

Φυσικά δεν πρέπει ο αναγνώστης του άρθρου να σχηματίσει την εντύπωση ότι έμμεσα προτείνω να εφαρμόσει και η χώρα μας ψυχιατρικές ή άλλες μεθόδους. Η χώρα μας έχει με το μέρος της το δίκαιο. Το θλιβερό είναι ότι δεν το διεκδικεί, αλλά απεναντίας φαίνεται να υποχωρεί και να υποκύπτει διαρκώς σε ιταμές αξιώσεις των ισχυρών, των καταπατητών των εθνικών μας δικαίων. Οφείλουν επί τέλους οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί να επωμισθούν το βάρος της πλήρους και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών για τα καταχθόνια σχέδια σε βάρος της πατρίδας μας. Από τους ιδιωτικούς δεν έχουμε παρόμοια απαίτηση, γιατί, όπως είναι γνωστό, το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.

                                                                                 “ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ”           

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.