Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Ελληνική πολιτική Ναπολέων Λιναρδάτος

Είναι η ενοχή της Χρυσής Αυγής μνημονιακή υποχρέωση;

xr av

 

 

 

Ναπολέων Λιναρδάτος

Θα άνηκε στα συνηθισμένα σενάρια συνωμοσίας, που φαντάζομαι θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά το βράδυ της Δευτέρας στο δελτίο του ΣΚΑΙ, ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ήταν ξεκάθαρος: η τρόικα θέλει η κυβέρνηση να τελειώνει με το θέμα Χρυσή Αυγή.

Όπως λέει και η παρουσιάστρια του δελτίου, κα Σία Κωσιώνη, οι εξελίξεις με την ΧΑ «απασχόλησαν τις επαφές που είχαν και ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Αντώνης Σαμαράς στο Μαξίμου.» «Υπάρχει μια μεγάλη ανακούφιση που έρχεται από παντού» απαντά ο κ. Παπαδημητρίου και συμπληρώνει «γιατί η Ελλάδα δείχνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβληματά της.» «Η Χρυσή Αυγή ήταν κομμάτι πολύ βασικό του λεγόμενου πολιτικού κυνδίνου.» «Περιμένουν να βεβαιωθούν ότι αυτό θα πάει ως το τέλος», δηλαδή το δικαστικό ξεκαθάρισμα της ΧΑ. Ρωτά η κα Κωσιώνη «και αυτό παίζει ρόλο στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις», «Απολύτως» απαντά ο κ. Παπαδημητρίου.

Ανήκω σε αυτούς τους Έλληνες που θεωρώ την φασιστική ηγεσία της Χρυσής Αυγής ένα μάτσο αλήτες, και ενδεχομένως πολλοί από αυτούς να είναι και εγκληματίες. Για όλους εμάς που βρισκόμαστε ιδεολογικά στα δεξιά και που πιστεύουμε στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, η παρουσία της ΧΑ έχει κάνει την μεγαλύτερη ζημιά αφού δίνει στα ΜΜΕ την ευκαιρία στιγματίσουν αυτές τις θέσεις όποτε και όπως θέλουν. Και ενώ πολιτικά η καταστροφή της ΧΑ θα ήταν πολιτικά ωφέλιμη για τον συντηρητικό χώρο και θα δημιουργούσε τον απαραίτητο πολιτικό χώρο για να δημιουργηθεί μια γνήσια συντηρητική δεξιά, που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στην αγρίως πασοκίζουσα ΝΔ, η όλη διαδικασία και το περιβάλλον μέσα στο οποίο γίνεται η δίωξη της ΧΑ θυμίζουν μπανανία.

Δεν είναι αρκετό να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες των μελών αυτού του κόμματος. Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ έχουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους δικαστές: επιβάλλεται να τους βρείτε ένοχους. Επιβάλλεται γιατί είναι μια ανεπίσημη μνημονιακή υποχρέωση, επιβάλλεται γιατί το θέλουν οι Αμερικάνοι. Επιβάλλεται γιατί ωφελεί πολιτικά την κυβέρνηση, επιβάλλεται γιατί η όλη υπόθεση είναι «μάννα εξ ουρανού» για τα αριστεροκρατούμενα ΜΜΕ.

Τις τελευταίες ημέρες το κράτος δικαίου θεωρείται περιττό, καθώς επίσης και το τεκμήριο της αθωότητας, και ένας πρωθυπουργός από το εξωτερικό προδικάζει μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις. Μέσα σε αυτή την υστερία των ημερών, ας μην ξεχνάμε ότι όταν ένα πολίτης επιβάλλεται να βρεθεί ένοχος, αυτή είναι μια πρώτη και μεγάλη φασιστική εκτροπή.

Η συζήτηση με τον κ. Παπαδημητρίου αρχίζει στο 3:07 <iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/ZhFIjFYVp1M” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

3 comments

Pertinax 4 October 2013 at 23:07

Αν ισχύει κάτι τέτοιο προσγράφεται στα θετικά σημεία του μνημονίου. Η δολοφονία ενός Έλληνα από τις ομάδες κρούσης της Χ.Α. πρέπει να ήρθε ως “μάννα εξ ουρανού” για την κυβέρνηση. Γιατί, φανταστείτε να έπρεπε να κινηθούν οι ίδιες διαδικασίες με μοναδικές σοβαρές καταγγελίες κάποιες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών… Σε μια τέτοια περίπτωση (και λαμβάνοντας υπόψη ότι ακόμα και μετά τη δολοφονία Φύσσα ακούγονται από διάφορους δήθεν ουδέτερους δηλώσεις “συμπαράστασης” στη Χ.Α. που “διώκεται για τις ιδέες της”) το ξενοφοβικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας θα τους είχε ανακηρύξει ήδη “εθνικούς ήρωες”…

Reply
ΚΕΡΑΥΝΕΙΟΣ 5 October 2013 at 20:41

Τυφλοι τα τ’ωτα τον τε νουν τα τ’ομματ’ εστε!

Reply
Ιωάννης Σχοινάς 10 October 2013 at 19:21

Τα είπε όλα ο Κεραύνειος Τειρεσίας.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.