Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Αναδημοσιεύσεις Σάββας Καλεντερίδης Τουρκία

Προς όλους τους Έλληνες πατριώτες – Μην πυροβολείτε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Είναι τραγικό να βλέπεις τους Έλληνες να αυτοπυροβολούνται.

Τα του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι δύσκολα θέματα και απαιτείται βαθιά ιστορική και γεωπολιτική γνώση για να τα θίξει κανείς.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι στην ουσία όμηρος, ένας αιχμάλωτος στην τουρκική βάρβαρη εξουσία, η οποία δεν έχει εξημερωθεί ούτε έναν πόντο, ούτε μια ίντσα, από τότε που οι Οθωμανοί κρέμασαν και απαγχόνισαν τον Γρηγόριο το Ε΄, που λοιδωρούν ορισμένοι αγράμματοι και κάποια σκοτεινά κέντρα, που απεργάζονται τα συμφέροντα και την ιστορική πορεία του Ελληνισμού.

Όσον αφορά την επιστολή που έστειλε ο Οικουμενικός Βαρθολομαίος στον Ερντογάν, για την “επιτυχή έκβαση” της επιχείρησης “Κλάδος Ελαίας” εναντίον των Κούρδων στο Αφρίν, κανείς δεν γνωρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες την έγραψε και την απέστειλε.

Σημειώνω ότι είχε προηγηθεί πριν τρεις μέρες ανάλογη επιστολή του Αρμένιου Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη.
Αν λοιπόν του είπαν ή στέλνεις αυτήν την επιστολή ή τέλος το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την Κωνσταντινούπολη, τι έπρεπε να κάνει ο Βαρθολομαίος;

Είχε το δικαίωμα και την αρμοδιότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση και να παραδώσει την Πόλη στους Τούρκους, μετά από 1600 χρόνια λειτουργίας αυτού του θεσμού;

Γιατί πρέπει όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης κρατούν το συμβόλαιο ιδιοκτησίας της Πόλης και αποτελεί κάρφο στον οφθαλμό των βαρβάρων.
Σταματήστε λοιπόν τις ανοησίες οι αγράμματοι και οι ανίδεοι γιατί δεν γνωρίζετε πόσο βαρύς είναι ο σταυρός που σηκώνει στους ώμους του ο εκάστοτε πατριάρχης και ο Ελληνισμός της Πόλης και τις αθλιότητες εσείς από τα σκοτεινά κέντρα.
Σας βλέπουμε.

Σάββας Καλεντερίδης

Σημείωση:
Η στάση του Πατριάρχη και η επιστολή που έστειλε για την επιχείρηση “Κλάδο Ελαίας” είναι ανάλογη με εκείνη που τήρησε ο Γρηγόριος ο Ε΄, όταν ξέσπασε η Επανάσταση του 1821.
Ο Γρηγόριος ο Ε΄ πρώτα υποχρεώθηκε από τον σουλτάνο να αφορίσει τους Επαναστάτες του 1821 και το έκανε.
Μετά από ένα μήνα οι Οθωμανοί μπούκαραν στο Πατριαρχείο και βρήκαν αλληλογραφία του Πατριάρχη με έξι μητροπολίτες, που αποδείκνυε ότι ήταν ο μεγάλος αρχηγός της Επανάστασης.
Τότε τον κρέμασαν, καθώς και τους μητροπολίτες.

 

Πηγή

https://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/01/blog-post_505.html?spref=fb&m=1

5 comments

brigita 28 January 2018 at 11:32

Έχετε δίκιο!

Reply
NF 29 January 2018 at 15:01

Για σιγα ρε παιδια, τι θα του εκαναν δηλαδη οι Τουρκοι;
Θα τον κρεμουσαν σαν τον Γρηγοριο Ε’ ;
Θα εδιωχναν το Πατριαρχειο απο την Πολη; Αυτο ειναι αδυνατο πλεον. Ο Βαρθολομαιος εχει πανισχυρους φιλους στην Ουασιγκτον, και στηριζεται αναφανδον απο τους Αμερικανους, και λογω Ομογενειας, αλλα κυριως διοτι τον θεωρουν πολυ χρησιμο πολιορκητικο κριο απεναντι στο Ρωσο Πατριαρχη.

Μερικες υπογειες απειλες απο τον Ταγιπ και τα εκανε πανω του ο δικος μας……….

Reply
Ελευθέριος 29 January 2018 at 22:05

Τι μας λες ωρε Σάββα! Ο Βαρθολομαίος δεν προστατεύει τίποτα η μη μόνο τον “θρόνο” του.
Έχει εκπέσει σε ρόλο όχι απλώς διακοσμητικό, αλλά υποτακτικό του Τούρκου εφέντη και διχαστικό για τους έλληνες. Αν αισθάνεται όμηρος ας φροντίσει για την απελευθέρωσή του.
Η στάση του απέναντι στο δικτατορικό, μιλιταριστικό και φονταμενταλιστικό καθεστώς, θα έπρεπε να είναι καταγγελτική κι όχι να το λιβανίζει και να κατευοδώνει τα τουρκικά στρατεύματα για να εξολοθρέψουν τους Κούρδους. Αίσχος! Αυτά που λες να πας να τα πουλήσεις σε τίποτα πολιτικούς, εμείς δεν είμαστε απ’αυτούς και δεν δεχόμαστε τέτοιου είδους δικαιολογήσεις.

Reply
LM 30 January 2018 at 08:52

Ομολογώ ότι στην αρχή κι εμένα μου κακοφάνηκε. Όμως “έξω απ’ το χορό, πολλά τραγούδια λένε”, που λεν και στο χωριό μου. Αφού δεν γνωρίζουμε καταστάσεις, από τον καναπέ του σπιτιού μας ας μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα.
Όσο για τους Αμερικανούς, ξερούμε πολύ καλά που τους έχει γραμμένους ο σουλτάνος.

Reply
Ελευθέριος 30 January 2018 at 10:22

Και ο Τσώρτσιλ στη χέστρα του σπιτιού του ήτανε. Όταν όλη η Δυτική Ευρώπη είχε καταρρεύσει, η Σοβιετική Ένωση είχε υπογράψει σύμφωνο μη επίθεσης με τον Χίτλερ και στο εσωτερικό της χώρας πολιτικοί και υπουργοί, πλην του απλού λαού, είχαν χεστεί επάνω τους, αυτός έδωσε μήνυμα αντίστασης ενάντια στον τύρρανο, που έκανε τις καρδιές των συμπατριωτών του να σκιρτήσουν από υπερηφάνεια, “..we shall never surrender..”
Αυτοί ήταν ηγέτες, όχι τώρα κάτι Βαρθολομιοί, Τσιπραίοι, Καμένοι και Κούληδες, από τα ονόματα μόνο βγάλε συμπέρασμα!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.