Tuesday 23 April 2024
Αντίβαρο
Ομιλίες/Συνεντεύξεις Τουρκία

Αλαλούμ με Πυρ… Φιράτ και Καζάν-Καζάν

Αναδημοσίευση από το neakriti.gr

Κώστας Πικραμένος

 

 

Ο κ. Πικραμένος, εξήγησε μιλώντας στον 98.4 γιατί και τα θέματα της αντιπυρικής προστασίας, χρήζουν κουλτούρας και αρχιτεκτονικής Εθνικής Ασφάλειας

Ο εκτελεστικός διευθυντής της CP Consulting και εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα Ασφάλειας και Μυστικών Υπηρεσιών, Κώστας Πικραμένος, εξήγησε σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 γιατί και τα θέματα της αντιπυρικής προστασίας, χρήζουν κουλτούρας και αρχιτεκτονικής Εθνικής Ασφάλειας, αλλά αναφέρθηκε εξίσου και σε παραμέτρους της νέας εικόνας των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των ενδεχόμενων παραχωρήσεων σε πάγιες θέσεις της Ελλάδας.

Πυρκαγιές:

Η διαχείριση των φυσικών καταστροφών (βλέπε πυρκαγιές) πρέπει , είπε, να ξεκινάει με ένα σχεδιασμό σε επίπεδο Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και κατόπιν να διαχέεται σε καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία.

Επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει ΣΕΑ η σχεδίαση γίνεται με τρόπο ασυντόνιστο

Οι Δήμοι με την Πυροσβεστική έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη για την κατάσταση με τους κρουνούς που είναι ελάχιστοι και πολλές φορές μη επιχειρησιακοί. ” Πως θέλετε να μπει στη μάχη ο πυροσβέστης χωρίς συνεχή παροχή νερού; Τα πυροσβεστικά χάνουν πολύτιμο χρόνο με τα πήγαινε – έλα για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ”

Πρέπει να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας και να τιμωρείται ο εμπρηστής (από πρόθεση) με τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη. Σε περίπτωση απώλειας ζωής η ποινή να είναι ισόβια κάθειρξη.

Τουρκία:

Ο Χακάν Φιντάν ως Διοικητής της ΜΙΤ έχει εμπλακεί ΒΑΘΙΑ στην παροχή εξοπλισμού στο Ισλαμικό Χαλιφάτο όπως και σε τουρκμένους και άραβες παραστρατιωτικούς. Όλα αυτά καταγράφονται στο βιβλίου του “ΜΙΤ Η φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους” (Εκδόσεις Ινφογνώμων)

Τα Selfie του Πρωθυπουργού με τη Τουρκάλα δημοσιογράφο Φιράτ  (που μιλάει με ΜΙΤ) και οι φωτογραφίες του κ. Αβραμοπουλου με Φιντάν και Καλίν (νυν Διοικητη ΜΙΤ) παρεξηγούνται από τους Τούρκους. Μπορεί να γίνονται στο πλαίσιο καλού κλίματος, αλλά για τους Τούρκους αξιολογούνται διαφορετικά προς δυνητική αξιοποίηση στο μέλλον

Οι συνομιλίες με την Τουρκία για τις  θαλάσσιες ζώνες και άλλα. εκτίμησε  ότι θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο καθώς η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως σύνολο και ο Ερντογάν θέλει λύσει ΠΑΚΕΤΟ…

” Δεν νομίζω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να πάει ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ οπότε θεωρώ ότι τίποτα δεν  θα προχωρήσει” κατέληξε.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.