Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Εσωτερική πολιτική

Γιώργο Καπουτζίδη πες αλεύρι – Τα πράγματα με το όνομά τους για τους ομοφυλόφιλους –

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για τους ομοφυλόφιλους.

Ο Καπουτζίδης βρήκε την ευκαιρία ως σχολιαστής της Eurovision, ενός σόου που το βλέπουν εκατομμύρια Έλληνες κάθε χρόνο και ειδικά όλα τα παιδιά, χωρίς εξαίρεση, να μας πει δημοσίως ότι είναι “αδελφή” και μάλιστα “καλή αδελφή”. Λες και μας νοιάζει. Εκείνον μόνο νοιάζει να μας το πει.

Από τότε, δεν αφήνει ευκαιρία να μας πει χίλιες δυο ανοησίες για τους ομοφυλόφιλους, όπως αυτό το χθεσινό που αναρτώ στην εικόνα, ότι δήθεν “αν ένας ομοφυλόφιλος ανακαλύψει το φάρμακο για τον καρκίνο, θα είναι πιο κάτω από έναν δολοφόνο”!

Είναι ασύλληπτων διαστάσεων, ελεεινή και χυδαία η προπαγάνδα που κάνει. Κάτι τέτοιες συμπεριφορές έκαναν τον κόσμο να δώσει την έννοια που έδωσε στη λέξη “πουστιά”.

Είναι ώρα λοιπόν να πούμε καθαρά τα προφανή.

Οι Έλληνες σεβόμαστε τον άνθρωπο ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις του. Όσο δηλητήριο και να χύσουν οι Καπουτζίδηδες, θα έπρεπε να είμαστε υπερήφανοι ως οι πιο προοδευτικοί Ευρωπαίοι στα θέματα αυτά. Χωρίς υπερβολή. Και χωρίς εισαγωγικά.

Τις εποχές που οι Άγγλοι κυνηγούσαν μέχρι θανάτου τον μέγα επιστήμονα Alan Turing ακριβώς επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, στην Ελλάδα συνέβαιναν τα εξής:

1. Ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ήταν γνωστό σέ όλους ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Όλοι τον αγαπούμε τον τιμούμε και τον θαυμάζουμε μέχρι σήμερα. Μάλιστα, του επετράπη να υιοθετήσει και έναν γιο.

2. Από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές, ο Κωνσταντίνος Καβάφης ήταν γνωστό σε όλους ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Όλοι τον αγαπούμε τον τιμούμε και τον θαυμάζουμε μέχρι σήμερα.

3. Από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους, ο Γιάννης Τσαρούχης, ήταν γνωστό σε όλους ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Μέρος της περίφημης γενιάς του 30 που ανέδειξε την ελληνικότητα. Όλοι τον αγαπούμε, τον τιμούμε και τον θαυμάζουμε.

4. Από τους μεγαλύτερους ανθρώπους του θεάτρου, ο Κάρολος Κουν, ήταν γνωστό σε όλους ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Επίσης μέρος της γενιάς του 30. Όλοι τον αγαπούμε, τιμούμε και θαυμάζουμε.

5. Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, έναν πολιτικό ονομάσαμε Εθνάρχη, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ήταν γνωστό (σχεδόν) σε όλους ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Ασχέτως πεποιθήσεων όλοι οι Έλληνες τον τιμούν και τον σέβονται για όσα έκανε. Όσοι πάλι του κάνουν κριτική, την κάνουν για την πολιτική του και όχι για την ομοφυλοφιλία. Ούτε που τους περνάει από το μυαλό.

Και όλα αυτά τις σκληρές εποχές που άλλες κοινωνίες και άλλες χώρες τους εκδίωκαν μέχρι εξευτελισμού ή και θανάτου, όπως είπα.

Τι όμως δεν έκαναν όλοι αυτοί; Δεν εξευτέλισαν τον εαυτό τους. Δεν προσπάθησαν να εξευτελίσουν τους Έλληνες για να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανασφάλειες. Έκαναν τη ζωή τους όπως ήθελαν, την τέχνη τους, δεν τους ενόχλησε κανείς. Και όλοι τους σεβάστηκαν και τους αγαπούσαν για το έργο τους. Χωρίς κανείς ποτέ να τους κρίνει ούτε αρνητικά, ούτε θετικά για τη σεξουαλικότητά τους. Ούτε να τους κατηγορήσει για κάτι έχοντας αυτό στο μυαλό τους, ούτε να τους εκθειάσει περισσότερο από όσο τους άξιζε, έχοντας αυτό στο μυαλό τους.

Αναρίθμητα τα παραδείγματα.

Γι’ αυτό λοιπόν Γιώργο Καπουτζίδη, κόψε τις ανοησίες. Τον δικό σου ανασφαλή ψυχισμό εκφράζεις μόνο. Τίποτα άλλο. Πολλά μας τα είπες.

Κι εσένα Γιώργο Καπουτζίδη σε αγαπήσαμε, σε σεβαστήκαμε και σε θαυμάσαμε για το δικό σου καλλιτεχνικό έργο. Και ναι, γνωρίζαμε από τότε την ομοφυλοφιλία σου. Όταν όμως άρχισες να κάνεις στρατευμένη τέχνη και όταν πήρες αμπάριζα να βρίζεις δημοσίως όλον τον κόσμο για να βγάλεις τα απωθημένα σου, μας αναγκάζεις να αποσύρουμε την αγάπη και τον σεβασμό στο πρόσωπό σου.

Και επειδή αυτές τις ημέρες βγαίνει πολύ χολή για την Εκκλησία και την πίστη, θα πω και το εξής: ο λόγος που, είτε συνειδητά είτε ανεπίγνωστα, είμαστε, πράγματι, ανεκτικοί (πάρα τα όσα πιστεύεις και θέλεις με το ζόρι να μας κάνεις να πιστέψουμε κι εμείς), είναι ότι έχουμε μάθει από την θρησκευτική μας παράδοση να διαχωρίζουμε το πρόσωπο από την πράξη. Αυτό λέει η Θεολογία μας.

7 comments

Φερώνυμος 15 February 2024 at 15:01

Σχετικά με το νόμο για το «γάμο ομοφύλων».
Η σειρά των γεγονότων έχει ως εξής:
2021-02-04 Μνημόνιο Biden
Memorandum on Advancing the Human Rights of Lesbian,
Gay, Bisexual, Transgender, Queer, and Intersex Persons
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2021/02/04/memorandum-advancing-the-human-rights-of-lesbian-gay-bisexual-transgender-queer-and-intersex-persons-around-the-world/
2021-03-17 Σύσταση επιτροπής με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κ.
Μητσοτάκη με σκοπό τη σύνταξη της Εθνικής Στρατηγικής για
την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+
Πλήρες κείμενο:
https://www.primeminister.gr/wp-content/uploads/2021/06/ethniki_statigiki_gia_thn_isothta_ton_loatki.pdf
2023 Μάϊος Το παραπάνω κείμενο ενσωματώνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα
της ΝΔ.
https://nd.gr/ekloges-2023/dikaii-ellada/koinoniki-synohi
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
– Για μιά λεπτομερή παράθεση των παραπάνω όσο και των θέσεων των
κομμάτων στη χώρα μας σχετικά με τους ΛΟΑΤΚΙ+ δείτε το κείμενό μου
ΗΠΑ ΛΟΑΤΚΙ Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
1. Ο πρωθυπουργός μας έσπευσε αμέσως μετά το μνημόνιο Biden να
«υλοποιήσει» την «ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ» στη χώρα μας.
2. Τα ελληνικά κόμματα που έχουν τη πλειοψηφία στη Βουλή προωθούν
τη πολιτική των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τους ΛΟΑΤΚΙ+
ΠΡΟΤΑΣΗ:
– Διαβάστε το κείμενο της «Εθνικής Στρατηγικής για τους ΛΟΑΤΚΙ+»
ΣΧΟΛΙΟ:
– Από τις σχετικές αναρτήσεις που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου
σχετικά με το θέμα του γάμου ομοφύλων, οι μόνες που συσχετίζουν
τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης με το μνημόνιο Biden είναι
δύο:
α. 2024-01-27
Διονύση Δρόσου:
«Ολιγαρχία του χρήματος και πολτοποίηση των κοινοτήτων.»
https://slpress.gr/idees/oligarxia-tou-xrimatos-kai-poltopoiisi-ton-koinotiton/
β. 2024-02-02
Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου:
«Και Σεξουαλικώς Ανήκωμεν εις την Δύσιν»
https://www.konstantakopoulos.gr/27961/%cf%83%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8e%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%ae%ce%ba%cf%89%ce%bc%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%cf%8d%cf%83%ce%b9%ce%bd

Τολμώ να πώ ότι οι υπόλοιποι δέν θέλουν να αποκαλύψουν στους συμπολίτες
μας το ρόλο των ΗΠΑ και της υποτελούς ολιγαρχικής ελίτ της χώρας μας
στη νομοθέτηση του γάμου ομοφύλων.

Reply
George Vlachopoulos 15 February 2024 at 18:33

Την αμαρτίαν μισούμε ου τον άνθρωπο
Ιωάννης Χρυσοστομος

Reply
Ιωαννης Σπυροπουλος 17 February 2024 at 00:26

Η ομοφυλοφιλια, εαν δεν ειναι παντοτε συνειδητη επιλογη, βλεπε Κασσελακη, αποτελει μερος του φασματος του αυτισμου. Οσον αφ ωρα τους τρεις πρωτους αναφερθεντας θα ημουν σιγουρος οτι μαλλον ανηκουσι εις το φασμα του αυτισμου! Οσοι ασχολουνται με τας τεχνας εχουσι μιαν τασιν προς τον αυτισμον. Δια τους αλλους δεν γνωριζω.

Reply
Ιωαννης Σπυροπουλος 19 February 2024 at 06:54

Εξ αλλου οσον μαχητικη και να ειναι η διεκδικησις των αιτηματων των, εν τινι μετρω εκπεμπουσι μιαν σχετικην αξιοπρεπεια, εν αντιθεσει με δεδηλωμενους τρε γκραβ αντρουα και κατα βασιν βγαινουσι…

Reply
Παναγιώτης 22 February 2024 at 22:49

Κύριε Σταλίδη , τούς έκανες όλους “φούστηδες” , ήμαρτον δηλαδή ! Ακόμα καί τόν Καραμανλή ! (άν καί δεξιός , δέν είμαι καί πολύ “φάν” τής πολιτικής του ούτε καί τής παρουσίας του γενικότερα , αλλά από πού τό συμπέρανες εσύ ότι ήταν τέτοιος;;;) Χώρια βέβαια πού κι εγώ , όταν μιλάω μέ φίλους , έτσι τούς αποκαλώ πολλούς από δαύτους , αλλά μέ τήν άλλη έννοια… καταλαβαίνετε…

Reply
JTAM 9 March 2024 at 09:15

σε κάποιους αρέσουν τα ΧΧΧ γενικως, αρσενικα, θηλυκά και ουδέτερα, χαχαχαχαχαχαχα;

Reply
Δημοσθένης ο Μακεδών 9 March 2024 at 11:22

Είναι ξεκάθαρο – για μένα – ότι η όλη ιστορία αποβλέπει προς την προσβολή του θεσμού του Γάμου! Ο δικαιωματισμός εξ’ ολοκλήρου σκοπεύει σε έμμεσους στόχους!
Η κοινή λογική – την οποία η προπαγάνδα του Συστήματος παραβλέπει επίτηδες! – λέει ότι η επιθυμία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!
Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, προσωπικά επιθυμώ ένα εκατομμύριο Δολάρια, τα οποία οφείλετε να μου τα δώσετε!!!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.