Thursday 25 April 2024
Αντίβαρο
Επιστολές

Επιστολή συνταξιούχων Τραπέζης Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου

Αγαπητή Σύνταξη                

Λονδίνο 26η Ιανουαρίου 2009

Μετά λύπης μας βλέπουμε πρόσφατα δημοσιεύσεις στις εφημερίδες της παροικίας  που σχετίζονται με την κατάσταση της Τράπεζας Κύπρου στην Αγγλία και να μας ζητούν εξηγήσεις  για την σιωπή μας μέχρι τώρα.

Η πραγματικότητα είναι ότι ως πρώην Διευθυντικό προσωπικό και τώρα ως συνταξιούχοι, είχαμε ευαισθητοποιηθεί πριν αρκετό καιρό και θέσαμε υπ’όψην στους ιθύνοντες του συγκροτήματος τα τρέχοντα στην Τράπεζα Κύπρου Η.Β π.χ κλείσημο καταστημάτων (από 7 σε 1 ), απόλυση Ελληνοκυπρίων μελών προσωπικού και διορισμό άλλων απο διάφορες εθνικότητες, απαγόρευση της χρήσης της Ελληνικής γλώσσας εντός της Τράπεζας, διαφημίσεις της Τράπεζας σε τοπικές Τουρκικές εφημερίδες και άλλα.

 

Δυστυχώς η στρατηγική της Τράπεζας Κύπρου ΗΒ έχει συμφωνηθεί κα εγκριθεί από τα ανώτατα όργανα της Τράπεζας στην Λευκωσία.

 

Όπως είναι γνωστό, ο σκοπός που ιδρύθηκε η Τράπεζα στην Αγγλία το 1955 ήταν – καί πρέπει να είναι ακόμα – η εξυπηρέτιση των Κυπρίων αποδήμων. Ο σκοπός αυτός έχει τελείως παραγνωρισθεί από την παρούσα διεύθυνση που αγνοεί παντελώς αυτόν τον σκοπό και την κοινωνική υποχρέωση της προς την παροικία.

 

Είναι επίσης γνωστό ότι η παρουσία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγγλία έχει συμβάλη σε μεγάλο βαθμό στην στήρηξη της Κυπριακής οικονομίας μετά την Τουρκική εισβολή το 1974. Τα χρηματικά εμβάσματα από τους εδώ αποδήμους στους πρόσφυγες συγγενείς τους ήταν τότε μιά πολύ σοβαρη προσφορά για την επιβίωση τους. Αυτή η προσφορά συνεχίστηκε με επενδύσεις που έγιναν με αγορά περιουσίας,καταθέσεις, εμπόριο και πολλά άλλα. Η προσφορά της παροικίας μας εκτιμάτε και αναγνωρίζεται ως σήμερα από όλες τις Κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι η κατάσταση στην Τράπεζα Κύπρου ΗΒ θα πρέπει να ανταποκρίνεται στους σκοπούς και τα ιδανικά για τα οποία ιδρύθηκε ..

Πιστεύουμε ότι θα ήταν αποτελεσματικό εάν υπάρχουν παράπονα/παρατηρήσεις ή και εισηγήσεις από πελάτες και παράγοντες της παροικίας σχετικά με αυτό το θέμα, να επικοινωνήσουν γραπτώς με τον Πρόεδρο το συγκροτήματος της Τράπεζας

Κύριο Θεόδωρο Αριστοδήμου

Πρόεδρο Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου

Τ.Κ 21472

1599 Λευκωσία

Κύπρος

 

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία,

 

Μετά τιμής

Δια τον Σύνδεσμο Συνταξιούχων Τραπέζης Κύπρου ΗΒ

 

 

Κλεάνθης Κοτσιοφίδης (Πρόεδρος)           Ανδρέας Σαβλάγκος (Γραμματέας)


.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.