Thursday 25 April 2024
Αντίβαρο
Μακεδονία Σκοπιανό Στέλιος Παπαθεμελής

Παπαθεμελής: Η πρόταση του κ. Νίμιτς ταιριάζει μόνο στο κλίμα ενός φρενοκομείου

Ο ανεκδιήγητος κ. Νίμιτς, επί 20ετία «μεσολαβητής» για το όνομα των Σκοπίων, ξαναχτύπησε.

Αυτή τη φορά μετακίνησε το «άνω» από το ψευδώνυμο «Μακεδονία» στο ψευδώνυμο «Δημοκρατία» και προτείνει  να ονομάσουμε το προτεκτοράτο «Άνω Δημοκρατία» φυσικά «της Μακεδονίας»! Στέλνοντας μάλιστα κατά διαβόλου το «erga omnes» των κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεών μας, αφήνει ανοικτό το εύρος εφαρμογής της γελοιωδέστατης πρότασής του.

Αυτή η τρελλή πρόταση ταιριάζει μόνο στο κλίμα ενός φρενοκομείου. Κανένας, ούτε ο πιο ονειροπαρμένος δεν θα μπορούσε ακόμη και να την διανοηθεί αν δεν είχε απέναντί του το καταπτοημένο πολιτικό μας προσωπικό που σέρνεται από υποχωρήσεως σε υποχώρηση και από οπισθοχωρήσεως  σε οπισθοχώρηση δειλό, μοιραίο και άβουλο.

Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση οφείλουν να ζητήσουν αμελλητί την άμεση αντικατάσταση του Νίμιτς, γιατί αυτό το άτομο δεν είναι μεσολαβητής με την διεθνοπολιτική έννοια, αλλά φανατικός συνήγορος μιας από τις δύο πλευρές, της αντιδίκου μας.

3 comments

Νεκτάριος Κατσιλιώτης 16 April 2013 at 18:44

Το σκοπιανό λόμπι έχει ήδη προσεγγίσει τον ΟΗΕ και έχει ήδη πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μάχη του ονόματος.Εμείς έχουμε μείνει σε κάτι
ντόπιες επιφυλλίδες για τα ιστορικά μας δίκαια στη Μακεδονία.Χρειάζεται δράση
και στο εξωτερικό.
Νεκτάριος Κατσιλιώτης
Ιστορικός-Εκδότης

Reply
Φιλανθρωπηνός 17 April 2013 at 13:00

Ταπεινές απορίες προς τον κο Νίμιτς και όσους θελήσουν να συνδιαλλαγούν επί της φαεινής ιδέας του :
1) εάν τα Σκόπια ονομασθούν “Άνω Δημοκρατία”, η “Κάτω Δημοκρατία” πού θα αναζητηθεί; Μία απλή επισκόπηση στον χάρτη αρκεί για να πείσει τους εκπροσωπούντες τη χώρα μας. Η Ελλάδα που γέννησε την “απλή” δημοκρατία, θα γίνει λίκνο και της “Κάτω” Δημοκρατίας. Άντε, και εις κατώτερα.
2) γνωρίζαμε μέχρι σήμερα λαϊκές, σοσιαλιστικές ή ισλαμικές κλπ. δημοκρατίες. Υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που ονομάζεται “Άνω Δημοκρατία”; Εάν δεν υπάρχει, να σπεύσει ο εμπνευστής να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία μήπως βρεθούν και άλλοι επίδοξοι αντιγραφείς.
3) εφόσον η λέξη “Άνω” προηγείται του πολιτεύματος, τούτο αναπόδραστα δηλώνει ότι η δημοκρατία των Σκοπίων είναι ανώτερη αντιστοίχου πολιτεύματος άλλων κρατών, που “έχουν το θράσος” να χρησιμοποιούν τον ίδιο τίτλο. Θα μπορούσε, λοιπόν, ο αξιότιμος μεσολαβητής να αναφέρει και στοιχεία που αποδεικνύουν αυτή την Ανωτερότητα, ώστε να καταστήσει πιο ενδιαφέρουσα την πρόταση.
4) Εάν αποδειχθεί ανωτερότητα δημοκρατικού πολιτεύματος, γιατί μόνο “Άνω” και όχι κάτι πιο τρανταχτό όπως “Υψηλή”, “Ανώτερη”, “Μέγιστη”, “Ουράνια” κλπ.
Φαντασία να υπάρχει και καλή θέληση. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες θα τακτοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω.

Reply
Γεώργιος Α. Βλάχος 22 April 2013 at 20:07

Στις 13 Νοεμβρίου 2001 εγραψε η Ελευθεροτυπία ότι ο κ.Μπεγλίτης εκπρόσωπος
του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταλήξει στην
ονομασία “Βόρεια Μακεδονία” ως την ρεαλιστικότερη δυνατή. Πρόσθεσε δε ότι τα ελληνικά κόμματα είναι ενήμερα για την θέση της κυβέρνησης,όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων που γίνονται στα πλαίσια του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη σε διμερές
επίπεδο για την εξεύρευση τελικής ονομασίας των Σκοπίων, Η είδηση πρακαλεί ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις,ήταν το προίμνιο που γράφηκε στις 11.12. 2001
και στάλθηκε στην Ελευθεροτυπία, αλλά πιστεύω ότι δεν δημοσιεύθηκε επειδή ήταν μακροσκελής.
1) Το γεγονός ότι τα κόμματα είναι ενήμερα των διαπραγνατεύσεων της Νέας Υόρκης
δηλώνει ότι είναι ενήμερος και ο Ελληνικός λαός;
1) Δεν ισχύει πλέον η απόφαση των αρχηγών των κομμάτων της 13ης Απριλίου 1992 που ελήφθηκε υπό την προεδρεία του κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ονομασία που θα περιλαμβάνει την λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της; Σε περίπτωση που καταργήθηκε η απόφαση, γιατί δεν την ανακοινώνει η κυβέρνηση στον Ελληνικό λαό;Θα μπορούσε να το κάνει και στα αγγλικά για να το καταλάβουν όλοι οι Ελληνες.
3) Αν είναι πράγματι αλήθεια ότι ο Ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος παντοδύναμος στον Ελληνικό χώρο,γιατί αποφεύγει η κυβέρνηση να ζητήσει την γνώμη του στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων για να έχει με το μέρος της την παντοδύναμη
απόφασή του που θα την βοηθάει να αναγνωρίσει τα Σκόπια σαν “Βόρεια Μακεδονία”; Είναι εύκολο να μάθει την γνώμη του λαού.Πρέπει να κάνει ένα δημοψήφισμα για το επίμαχο θέμα που θα δικαιώσει την απόφασή της να αναγνωρίσει τα Σκόπια σαν ‘Βόρεια Μακεδονία’. Η θέση της κυβέρνησης και των φίλων της στα ΜΜΕ ότι η επανεκλογή μίας κυβέρνησης δικαιώνει τα πεπραγμένα της κάθε κυβέρνησης,που δεν εξηγεί προεκλογολά το τι θα κάνει μετεκλογικά χωλαίνει και δεν πείθει κανέναν.
4) Οπως μας είναι γνωστό, ότι η ψήφος στις λεγόμενες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες είναι ελευθερη, γενική και κρυφή, άλλο τόσο είναι γνωστό ότι η απόφαση, του τι θα ψηφίσει ο πολίτης είναι το αποτέλεσμα των εξωτερικών επιδράσεων πάνω στους περισσότερους ψηφοφόρους.Η άσκηση πίεσης στην δημιουργό της ελεύθερηςκαι ανεξάρτητης κρίσης και θέλησής τους είναι τόσο μεγάλη και αντιδημοκρατική που στο τέλος υποχρεώνονται από τα πολλά μεγάλα κακά να επιλέξουν το μικρότερο.Αυτή η επιλόγή τους δεν σημαίνει ότι εγκρίνουν όλες τις αποφάσεις, πράξεις των κυβερνώντων.Η πιθανή μελλοντική επανεκλογή π.χ. της
κ. Διαμαντοπούλου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν σημαίνει ότι ο Ελληνικός λαός επικροτεί,ασπάζεται την δουλοπρεπή πρόταση της για καθιέρωση της αγγλικής σαν δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού κράτους.Πολύ λιγότερο βέβαια δικαιώνει ο λαός με την επανεκλογή των υπευθύνων του υπουργείου Εξωτερικών, την πολιτική τους.
5) Δεχόμαστε ότι η ηγεσία του κράτους αναγνωρίζει την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”ή ‘Ανω Δημοκρατία ΄Μακεδονία΄ σαν γεωγραφικό προσδιορισμό. Μπορεί κάποιος να μας διαβεβαιώσει,ότι και οι γειτονές μας δέχονται την ονομασια μόνο σαν γεωγραφικό προσδιορισμό;Δεν μας διδάσκει η χρήση της πΓΔΜ απολύτως τίποτα; Είναι δυνατον να περιορισθεί η ονομασία μόνο στα στενά γεωγραφικά περιθώρια; Ας δεχθούμε ότι είναι όπως τα θέλουμε.Η ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”,ή ‘Ανω Δημοκρατία Μακεδονία΄ δεν υποδηλώνει αυτόματα και την ύπαρξη κάποιας τουλάχιστον “Νότιας Μακεδονίας”,ή ‘Κάτω Δημοκρατία Μακεδονία’που ενδέχεται να χωρίσθηκε βίαια από την¨Βόρεια Μακεδονία”ή την ‘Ανω Δημοκρατία Μακεδονία’ και θα ήταν λογικό και φυσικό να ενωθούν στο κοντινό ή μακρινό΄μέλλον για να αποτελέσουν την ενωμένη Μακεδονία που θα είναι επιτέλους ανεξαρτητο και κυρίαρχο κράτος;
6) Κλείνουμε όλοι τα μάτια και τα αυτιά και δεν θέλουμε να δούμε ή να ακούσουμε τίποτα για τα προβλήματα που θα έχουν να επιλύσουν οι μελλοντικοί κάτοικοι της περιοχής.Αν θέλουμε να αποφύγουμε τις φωτιές του μέλολοντος, πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία να δούμε τις εξελίξεις κρατών με παρόμοια προβλήματα και να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα. Σωστό είναι ότι η αναγνώριση του γειτονικού πολυεθνικού κράτους σαν ” Βόρεια Μακεδονία” ή κάποιας άλλης Μακεδονίας αποτελεί έγκλημα της τωρινής πολιτικής ηγεσίας στους επιγόνους της και στους άλλους γειτονικούς λαούς.Η πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων της δήθεν ισχυρής Ελλάδας των Βαλκανίων, της Ευρώπης και της Υφηλίου δεν προωθεί την ειρήνη και την φιλία των λαών.Δημιουργεί την ψεύτικη εντύπωση της πρόσκαιρης ησυχίας για να μην ταράξουμε τα κακώς κείμενα.Σήμερα σκεπάζουμε, θάβουμε τα υπάρχοντα προβλήματα. Την εξεύρεση λύσης των προβλημάτων την κληροδοτούμε στους μεταγενέστερους.
7)Είναι αλήθεια και αποτελεί τιμή για τουςΕλληνεςκαι την πολιτική τους ηγεσία ότι δεν διεκδικούν τίποτα από τους γείτονες.Αποδεικνύουμε εμπρακτα ότι επιζητούμε την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους συμπαθείς γείτονές μας; Δεν μας θέτουν καθημερινά επί τάπητος τις απαιτήσεις τους;Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας είναι γνωστές.Αρχίζουν από την Θράκη πιάνουν το Αιγαίο με τα ανατολικά νησιά και φτάνουν ως την Γαύδο.Για την Κρήτη προωθούν πολλοί και διάφοροι κάποια αυτονομία.Η Βουλγαρία θέτει απαιτήσεις Μακεδονίας.Τι ζητούν τα Σκόπια είναι γνωστό. Γνωρίζουμε τα όνειρα της Μεγάλης Αλβανίας.Προσωρινά είναι αγνωστο, αν υπάρχουν αξιώσεις για τα Ιόνια νησιά,υπάρχουν όμως διεκδικήσεις για την Θεσσαλία.Δηλαδή εκείνο που μας περισεύει είναι το αυλάκι που διασχίζει τα πατρώαεδάφη, όπου άνετα μπορεί ο υπόλοιπος ελληνισμός να πλένει τα πόδια του και ποιός ξέρει, αν χρειαστεί, ίσως καθαρίσει και το κεφάλι του για να δεί πιο εύκολα προβλήματα που περικυκλώνουν την Ελλάδα, αν δεχθούμε βέβαια ότι Ελλάδα σήμερα δεν είναι μόνο ο χώρος που προσδιορίζει το μήκος των ακτών του αυλακιού και τα μεσόγειά του.
Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2002 Γεώργιος Α. Βλάχος. Σημερα 16.4.2013 Εύχομαι Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση και μάλιστα σε όλους μας και πρώτιστα στην πολιτική μας ηγεσία,όπου το κάθε κόμμα επιτρέπει χωρίς να ντρέπεται για λογαριασμό του, την Χρυσή Αυγή, να το παίζει Θεματοφύλακας της Πατρίδας μας.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.