Friday 26 April 2024
Αντίβαρο
Ανακοινώσεις Μελέτης Μελετόπουλος

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΕΥΧΟΣ 6 – Πολύκροτη συνέντευξη του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου

neapolitiki-teuhos6Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ με την πολύκροτη συνέντευξη του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου κυκλοφορεί την Κυριακή 2 Mαρτίου στα περίπτερα και στα κέντρα τύπου σε όλη την Ελλάδα.
ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΕΥΧΟΣ 6
Διπλό τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014

Μετά την ματαίωση της συνεργασίας με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ κυκλοφορεί ανεξάρτητα την Κυριακή 2 Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα, στα περίπτερα και στα κέντρα τύπου.
Στην συνέχεια, μετά την απόσυρση του περιοδικού από τα περίπτερα, θα διατίθεται στα βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις Παπαζήση, Νικηταρά 2 και Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα (κεντρική διάθεση).
Ανάμεσα στα κύρια άρθρα του περιοδικού, μπορείτε να διαβάσετε τον Κωνσταντίνο Κόλμερ (Το Ανέγγυον των Καταθέσεων), τον Νέστορα Κουράκη (3+1 ιδέες για λιγώτερους φόρους και περισσότερη ανάπτυξη), τον Νίκο Λιναρδάτο (Πουλάς, Ελλάδα, Μακρυγιάννη;) και τον Κώστα Παπασταύρου (Το φάσμα του ευρωσκεπτικισμού απλώνεται στην Κύπρο).
Το κεντρικό αφιέρωμα του τεύχους έχει ιστορικό χαρακτήρα και πραγματεύεται ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1967, με αποκλειστική συνέντευξη του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος κάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις γιά την δεκαετία του ’60, που θα μεταβάλουν ριζικά την εικόνα της εποχής.
Το αφιέρωμα συμπεριλαμβάνει μία εκτενή αφήγηση των γεγονότων του Δεκεμβρίου 1967, και τρεις ιστορικές και κοινωνιολογικές αναλύσεις του θεσμού της Μοναρχίας στην Ελλάδα, του Α.Δ. Παπαγιαννίδη (Η στρεβλή ελληνικότητα της μοναρχίας), του Κώστα Μ. Σταματόπουλου (Η Βασιλεία στη Νεώτερη Ελλάδα) και του Μελέτη Η. Μελετόπουλου (Το μόνο γνήσιο δυναστικό κίνημα του Εικοστού Αιώνα).
Στον Φάκελλο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, που έχει θέμα «Τι είδους άμυνα θέλουμε;», παραθέτουν τις απόψεις τους οι Α.Δ. Παπαγιαννίδης (Το ερώτημα αλλιώς: θέλουμε άμυνα;), Θάνος Ντόκος (Οι ουσιαστικές τομές στον χώρο της Εθνικής Άμυνας δεν μπορούν πλέον να περιμένουν), Παναγιώτης Τσάκωνας (Εθνική ασφάλεια σε εποχή αβεβαιότητας), Γιάννης Χατζόπουλος (Αδυναμίες και προβλήματα ενός κοινού ευρωπαϊκού αμυντικού σχεδιασμού) και Μελέτης Μελετόπουλος (Ανασυγκρότηση της Ογδόης Μεραρχίας, εκκαθάριση των μητρώων, τακτική επανεκπαίδευση των εφέδρων και αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες).
Περαιτέρω, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος αναλύει την γεωοικονομική διάσταση της συμφωνίας με το Ιράν, ο Γιάννης Χατζόπουλος σκιαγραφεί την προσωπογραφία του αναδυόμενου ηγέτη της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο, ο Δημήτρης Κουτσονίκας ασχολείται με την γέννηση του Χρηματιστηρίου, ο Δημήτρης Κατσαρέλλος παρουσιάζει το σύγχρονο κίνημα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Στα πολιτιστικά, ξεχωρίζουν τα Επιστημονικά Νέα του Παύλου Καρούσου, οι κριτικές θεάτρου του Γιάννη Δρακόπουλου και τηλεόρασης του Κωνσταντίνου Μπλάθρα, καθώς και η στήλη «Συνέβησαν» και η βιβλιοκριτική. Τέλος, η Επιφυλλίδα «Άγνωστες πτυχές της πολιτείας του Καποδίστρια» του Χρήστου Μπαλόγλου και το Σταυρόλεξο του Νίκου Λιναρδάτου.
Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ διατίθεται κεντρικά στις Εκδόσεις Παπαζήση (Νικηταρά 2 και Εμμ.Μπενάκη), κυκλοφορεί στα περίπτερα, βιβλιοπωλεία και στα κέντρα τύπου, αποστέλλεται σε συνδρομητές και αναρτάται διαδικτυακά μετά την έντυπη κυκλοφορία της με ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.neapolitiki.gr.

Για συνδρομές, επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6980-149044.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.