Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Ελληνική πολιτική Κωνσταντίνος Χολέβας

Οι υπαρκτές μειονότητες

    Διάφορα παιγνίδια στο όνομα των μειονοτήτων παίζονται εις βάρος της χώρας μας. Προσφάτως είδαμε τον τουρκικό τύπο να ανακινεί θέμα καταπίεσης των Μουσουλμάνων που ζουν στην Κω. Προφανώς δεν τους αρκεί ο υπονομευτικός ρόλος του Προξενείου τους στη Θράκη, το οποίο θέλει να είναι κράτος εν κράτει, αλλά εγείρουν νέα ζητήματα για να στηρίξουν τις θεωρίες τους για γκρίζες ζώνες και για αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων.


    Ταυτοχρόνως κάποιοι άλλοι ανακοινώνουν ότι θα ιδρύσουν στην Έδεσσα ίδρυμα μελετών αφιερωμένο στον Κίρστε Μισίρκοφ, τον οποίο θεωρούν ως πνευματικό πατέρα του τεχνητού «μακεδονικού έθνους». Σκεφθείτε αν ζητούσαμε εμείς την ίδρυση Ινστιτούτου στα Σκόπια ή στο Μοναστήρι  με το όνομα του Ίωνος Δραγούμη ή του Παύλου Μελά, πώς θα αντιδρούσαν οι Σκοπιανοί! Εν πάση περιπτώσει η φαιδρή πλευρά της υποθέσεως   είναι ότι ο Μισίρκοφ ήταν Βούλγαρος με δεδηλωμένη βουλγαρική εθνικιστική ιδεολογία , όπως εξηγεί με ντοκουμέντα ο Σπυρίδων Σφέτας στο συλλογικό έργο «Μακεδονικές ταυτότητες στο χρόνο  (Εκδόσεις Πατάκη, 2008). Αλλά αυτό ορισμένοι το θεωρούν λεπτομέρεια. Το μόνο που τούς ενδιαφέρει είναι να διαφημίζουν την ανύπαρκτη μακεδονική μειονότητα..


    Νομίζω ότι είναι καιρός να μιλήσει η διπλωματία μας με τεκμηριωμένο αλλά και έντονο τρόπο για τις υπαρκτές ελληνικές μειονότητες εκτός συνόρων. Προς την Τουρκία αξίζει να τεθεί το ερώτημα τί γίνεται με τον Ελληνισμό της Ίμβρου και Τενέδου. Κατά τη Συνθήκη της Λωζάννης θα έπρεπε η παιδεία και η αστυνομία να είναι στα χέρια των Ελλήνων κατοίκων, πρόβλεψη που έχει παραβιασθεί εδώ και δεκαετίες. Η Ίμβρος μετετράπη σε ανοικτή φυλακή με κρατουμένους που τρομοκρατούσαν τις λίγες εκατοντάδες ομογενών μας, ενώ στην Τένεδο έμειναν μερικές δεκάδες Ελλήνων.


    Έναντι των Σκοπίων καλό είναι να θέσουμε επισήμως αίτημα για την αντικειμενική καταμέτρηση -με ευρωπαϊκές εγγυήσεις- των διαφόρων εθνικών ομάδων που αποτελούν το  θνησιγενές αυτό κράτος. Να μάθουμε πόσοι αισθάνονται Έλληνες και καταπιέζονται. Να πλησιάσουμε τον ξεχασμένο Βλαχόφωνο Ελληνισμό της περιοχής. Να ρωτήσουμε γιατί καταστρέφονται ελληνικές επιγραφές στα κοιμητήρια και στους ναούς.


     Έχουμε την Ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Θάρρος χρειάζεται.



Κ.Χ. 19-1-2010

.

2 comments

Ανώνυμος 24 January 2010 at 18:51

Όταν ακόμα η Παλαιστίνη ήταν αραβική γη υπό αγγλική διοίκηση, Εβραίοι αγόραζαν γη και ακίνητα από τους Παλαιστίνιους πληρώνοντας πάνω από την αξία. Οι μικροϊδιοκτήτες Παλαιστίνιοι ανακάλυψαν αργά το σφάλμα τους όταν οι νέοι ιδιοκτήτες απέκτησαν την κρίσιμη μάζα για να επιβληθούν πολιτικά ιδρύοντας το κράτος του Ισραήλ. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προνομιούχους όρους για αγορές ακινήτων, που αφορούν μόνο Αλβανούς.Ο στόχος να γίνει η Ελλάδα μία μεγάλη αγορά 20.000.000 χωρίς ταυτότητα και πολιτική βούληση πρέπει να επιτευχθεί με κάθε τρόπο.Όταν η «εισροή» ξένων είναι φυσιολογική ή πολλές φορές και αναγκαστική, όπως γίνεται αιώνες τώρα, από χώρα σε χώρα, είναι γεγονός ότι, σε ένα μεγάλο ποσοστό, συμβάλλει θετικά στο «φρεσκάρισμα» ενός τόπου…Δυστυχώς, όμως, αυτή η «εισβολή» ξένων, τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ούτε φυσιολογική ούτε αναγκαστική… Είναι οργανωμένη.. Αφού…πρώτοι οι Έλληνες εγκαταλείπουν ως μετανάστες την χώρα τους (1,5 εκατομμύρια) για να εισαγάγουν διπλάσιο αριθμό που θα καλύψουν το κενό. Στους ξένους αυτούς επιφυλάσσουν όλη την συμπόνοια, που αρνήθηκαν στους συμπατριώτες τους οι οποίοι ξενιτεύτηκαν γύρω στο 1960 γιατί πεινούσαν.
Την ίδια μοίρα είχαν και οι Έλληνες που το 1922, το 1949, το 1955, εγκατέλειψαν τις εστίες τους γιατί τους κυνηγούσαν στρατοί και αστυνομίες.
Ποιά μοίρα είχαν οι Έλληνες Πόντιοι εξόριστοι της Ρωσίας όταν γύρω στο 1990 διανοήθηκαν να έλθουν στην Ελλάδα;
Ποιός ενδιαφέρεται σήμερα για τους 90.000 Έλληνες της Βορείας Ηπείρου που στενάζουν κάτω από τον Αλβανικό ζυγό???

Reply
nectos 26 January 2010 at 11:00

`Οσο η Τουρκία θα βλέπει οτι δεν έχουμε το ψυχικό σθένος να ασκήσουμε σκληρή πολιτική μέσα στα
πλαίσια οικονομικής διείσδυσης στην Αν.Μεσόγειο και δημιουργία αντιτουρκικού λόμπι στην Ε.Ε,τόσο θα κάνει εθνογραφικές επιθέσεις στην Δυτ.Θράκη και τα Δωδεκάνησα.
Πρέπει να καταλάβουμε,ηγεσία και λαός οτι η Τουρκία δεν αστειεύεται και δεν εντάσσεται σε
καλούπια.Ευκαιρία ψάχνει να πραγματοποιήσει το νεοθωμανικό της όνειρο και έχει υπό την εποπτεία της τους λαούς των Βαλκανίων.
Νεκτάριος Κατσιλιώτης
Ιστορικός-Εκδότης

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.