«Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω» . Έτσι απάντησε ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, σε αντιδράσεις πολιτών καταγόμενων από την ΠΓΔΜ.


Ο κ. Ραν εδώ και χρόνια υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας, που κατάγονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.


Μάλιστα η εφημερίδα της Αδελαΐδας «The Advertiser» δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται σε ομιλία του κ. Ραν κατά τη διάρκεια των ‘Δημητρίων’ (Ελληνικό Φεστιβάλ της Ν. Αυστραλίας), στην οποία χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ως «υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο» και κατηγόρησε την ΠΓΔΜ ότι «κλέβει τον ελληνικό πολιτισμό».


Ο κ. Ραν αναθέρμανε την υπόσχεσή του στους ελληνικής καταγωγής ψηφοφόρους του ότι θα ‘συνεχίσει με συνέπεια και χωρίς περιστροφές να υποστηρίζει το σκοπό’ τους.


«Είναι σημαντικό γιατί κανείς δεν δικαιούται να κλέβει την ιστορία και τον πολιτισμό ενός άλλου έθνους» είπε.


Η ομιλία προκάλεσε την παρέμβαση του Μετόντιγια Κολόσκι, προέδρου της αυτοαποκαλούμενης «Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς» (με έδρα την Ουάσιγκτον) ο οποίος συναντήθηκε στην Αδελαΐδα με τον υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Μάικλ Άτκινσον και του επέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Μάικ Ραν.


Ο Κολόσκι δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο λαός του «συκοφαντήθηκε» και απαίτησε άνευ όρων συγνώμη. Ο κ. Ραν απάντησε ότι δεν θα σιωπήσει «ούτε θα φιμωθεί» και ότι «συνεχίζει» να μιλά δημοσίως για ζητήματα στα οποία πιστεύει.


Ο κ. Ραν είχε δηλώσει παλαιότερα πως «η Μακεδονία είναι τόσο ελληνική όσο και η Ακρόπολη» .


www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/02/2010_323137

.

1 thought on “«Η Μακεδονία είναι τόσο ελληνική όσο και η Ακρόπολη» λέει ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας

 1. Άκουσα προ ημερών στην συζήτηση στην Βουλή (ήταν μία επερώτηση του ΛΑ.Ο.Σ. για θέματα εξωτερικής πολιτικής), ότι με επιστολή της προς την ΕΕ, η ανεπανάληπτη υφΥπΕσ. Θεοδώρα (Ντόρκα) Τζάγκρη, πληροφορούσε ότι προσεχώς θα δοθεί η ελληνική υπηκοότητα σε δεν θυμάμαι πόσους ελληνικής καταγωγής “Σλαβομακεδόνες”, απογόνους αυτών που οικειοθελώς, μετά τον συμμοριτοπόλεμο, εγκατέλειψαν την Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στα Σκόπια.

  Αυτό είναι πολύ σοβαρό, διότι θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου:

  1) Πάγια τακτική όλων των ελληνικών μετεμφυλιακών κυβερνήσεων ήταν να μην επιτρέπεται ούτε η είσοδος στην Ελλάδα των ανθρώπων αυτών για ευνόητους λόγους (διεκδίκηση περιουσιών κλπ). Πολλώ δε μάλλον ούτε σκέψη για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας.

  2) Αν χορηγηθεί ιθαγένεια στους “Σλαβομακεδόνες”, θα εγείρουν παρόμοιο αίτημα οι απόγονοι των “Τσάμηδων”, ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα, διότι συνεργάστηκαν πρώτα με τους Ιταλούς και μετά με τους Γερμανούς. Γνωστό είναι το πρόβλημα των “Τσάμηδων”, το οποίο οι Αλβανοί εγείρουν κατά καιρούς ευκαιρίας δοθείσης.

  Η Τζάγκρη ουδέποτε έκρυψε την “συμπάθειά” της γι αυτούς. Άλλωστε, διατηρεί άριστες σχέσεις με τους κύκλους του “ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ”. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να μετέχουν ελληνικής κυβερνήσεως;

  Νομίζω ότι θα άξιζε μία ανάρτηση στο ιστολόγιο το θέμα αυτό, το οποίο η κυβέρνηση φαίνεται να χειρίζεται με εγκληματική επιπολαιότητα.

  Σχετικές παραπομπές:

  Ζήτημα περιουσιών Σλαβομακεδόνων θέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος

  Ξανά ιθαγένεια σε “Σλαβομακεδόνες”;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *