Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Βαλκάνια

Ακραία πολιτική – Ακραία βλακεία

Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 22:47


Copa copa te me bluash
Mos me lesh nam e nishan
Njeqind here te me gatuash
1000 here do behem çam!!!
(κι αν) κομμάτια – κομμάτια να με αλέσεις
(κι αν) δεν απομείνει ούτε σημάδι
(κι αν) εκατό φορές με μαγειρέψεις
Χίλιες φορές θα γίνομαι Τσάμης
(ελεύθερη μετάφραση)


Η αλβανική τηλεόραση, και οι αλβανικές ιστοσελίδες αναπαράγουν τα επεκτατικά απωθημένα, των πιο ακραίων και σκοτεινών κύκλων. Κάθε μέρα υπενθυμίζεται στο αλβανικό κοινό πως, μετά το Κοσσυφοπέδιο θα έρθει η ώρα της «Τσαμουριάς». Στον παραλογισμό εκτός από τους γνωστούς πολιτικάντηδες συνεπικουρούν και καλλιτέχνες. Με τα τραγούδια τους «κλαίνε το χάλι» των αδικημένων «τσάμηδων» και ευαγγελίζονται την θριαμβευτική επιστροφή τους στα τσιφλίκια της Ηγουμενίτσας, της Πάργας και της Πρέβεζας. Πλην των παλιών, πρώην κατακτημένων γαιών, επιζητούν και νέες, στα Γιάννενα, τα Ζαγόρια, τη Δωδώνη, τα Κούρεντα, την Άρτα έως και την Καστοριά. Αυτή είναι η «Τσαμουριά» τους: ολόκληρη η σημερινή Περιφέρεια Ηπείρου (νότιο τμήμα της Ιστορικής Ηπείρου), μαζί με το νησί της Κέρκυρας.
Η αμάθεια, η χρόνια καταπίεση, οι έχθρες, οι φοβίες, η ισχυρογνωμοσύνη κ.ά. καλλιεργούν το έδαφος της πολεμοκάπηλης τακτικής διεκδίκησης ελληνικών εδαφών και διαστρέβλωσης της ωμής πραγματικότητας. Αυτοί που αναπαράγουν την προπαγάνδα, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αληθοφάνειας και από καιρό εισήλθαν στην σφαίρα της γελοιότητας.


Çamë, Labë dhe Kosovarë
janë të gjithë Shqipetarë
(Τσάμηδες, Λιάπηδες και Κοσοβάροι
είναι όλοι Αλβανοί)


Η «απελευθέρωση» το Κοσσόβου, άνοιξε την όρεξη. Πολλοί είχαν δει το σύνθημα που κρατούσαν ενθουσιώδεις αλβανόφωνοι: «Χωρίς Κόσσοβο και Τσαμουριά δεν υπάρχει Αλβανία», Κάποιοι το θεώρησαν απλώς και μόνον μια ακρότητα χωρίς συνέχεια. Τα τραγουδάκια που λένε: «Κόσσοβο και Τσαμουριά, οι αλβανικές περιοχές μας», συνεχίζουν να διαδίδουν το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας και της εχθρότητας. Οι εξτρεμισμοί που καλλιεργούνται και στα αλβανικά σχολεία, μέσω των μαθημάτων της ιστορίας και της γεωγραφίας, δεν περνούν απαρατήρητοι από τον διεθνή παράγοντα. Εκτός από τα συμφέροντα που επιθυμούν μια ευρωπαϊκή μουσουλμανική χώρα, που εύκολα θεωρείται ότι χειραγωγείται, υπάρχουν και οι δημοκράτες της Ευρώπης που είναι σκεπτικοί απέναντι σε κεντρικά κατευθυνόμενες πολιτικές που δεν υπηρετούν την ειρηνική συνύπαρξη. 



http://www.nenanews.eu/politics/517-akraia-politikh-akraia-vlakeia.html

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.