Friday 18 August 2023
Αντίβαρο
Πολιτική & Κοινωνία Στέλιος Παπαθεμελής

Μονάχη έγνοια μας να ΄ναι η Ελλάδα και η Κύπρος

papathemelisΟ κ. Μουζάλας είναι βεβαίως απαράδεκτος. Αλλά οι επικριτές του, όλου του πολιτικού φάσματος, είναι υποκριτές. Ομοθυμαδόν  στηρίζουν την επίσημη ελληνική πρόταση για ονομασία του προτεκτοράτου ως Μακεδονία με κάποιον αμφιλεγόμενο γεωγραφικό προσδιορισμό.

Άν ο πολιτικός κόσμος θέλει να είναι τίμιος με την αλήθεια οφείλει αμελλητί:

α) Να ανακαλέσει  την πρόταση του 2007 επαναφέροντας το ζήτημα στη φυσική του αφετηρία «ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία, ή παράγωγά του».

β) Να καταγγείλει την διάτρητη από τις κατ’  εξακολούθηση σκοπιανές παραβιάσεις της Ενδιάμεση Συμφωνία.

γ) Να αποκαλύψει διεθνώς τον κλιμακούμενο ανθελληνικό αλυτρωτισμό των Σκοπίων που προκλητικά αναπαράγεται καθημερινά.

Όσοι τυχαίνει να ανήκουμε στη γενιά του 1-1-4  έχουμε σαφή αίσθηση της διάστασης του πατριωτισμού, ενώ από καιρό,  βιώνουμε το τεράστιο κενό του. Τα ελληνικά Συντάγματα αφιέρωναν την τήρηση τους στον πατριωτισμό των Ελλήνων, δηλαδή στην άνευ όρων και ορίων αγάπη τους για την πατρίδα. Είναι η κινητήρια δύναμη του έθνους και η εγγύηση της ακεραιότητας και της προκοπής τους.

Σε καιρούς εφιαλτικών απειλών, όπως αυτές που περικυκλώνουν την πατρίδα μας, η αυτοβιογραφική πεποίθηση του Ελύτη είναι καίρια:

«Συμβαίνει να είμαι όχι συμπτωματικά , αλλά και οργανικά Έλληνας από την άποψη ότι κατοικώ το ίδιο ανάλλαχτο ομηρικό τοπίο και ότι έχω στο αίμα μου τον Πλάτωνα» ( Εν Λευκώ/Τα μικρά Έψιλον, σ. 205).

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ιρλανδός πολιτικός φιλόσοφος Edmund Burke (1729-1797) αποφαίνεται: «Άνθρωποι που δεν κοιτάζουν ποτέ πίσω προς τους προγόνους τους δεν θα κοιτάξουν ποτέ μπροστά προς τους απογόνους τους».

Αριστερός και δεξιός εθνομηδενισμός – δύο όψεις του ίδιου νομίσματος – ομνύουν στο όνομα ενός ανούσιου διεθνισμού. Παρά το ξεκαθάρισμα του Μαχάτμα Γκάντι ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι καλός διεθνιστής, αν ταυτόχρονα δεν είναι καλός πατριώτης», οι ημέτεροι «αγρόν αγοράζουν».

Τα παιδιά των καταλήψεων καταλαβαίνουν απ΄ αυτά; Και αν διαβάσουν, το  «Συλλείτουργο» από τα «Δεκαοχτώ λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας» του Γιάννη Ρίτσου θα το καταλάβουν;

«Κάτου απ΄ τις  λεύκες συντροφιά πουλιά και καπετάνιοι //

συλλείτουργο αρχίσανε με τον καινούργιο Μάη.//

Τα φύλλα φέγγουνε κεριά στ΄αλώνι της πατρίδας//

κι ένας αητός από ψηλά διαβάζει το Βαγγέλιο».

Το Ευαγγέλιο διαβάζει, όχι το Κεφάλαιο του Μαρξ… Γιατί ξέρει ότι για ν΄ αλλάξεις τον κόσμο πρέπει πρώτα ν΄ αλλάξεις εσύ. Να υποστείς την κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας «καλήν αλλοίωσιν». Αλλοιώς η ιστορία θα επαναλαμβάνεται άλλοτε ως φάρσα και άλλοτε ως τραγωδία. Κατά την επισήμανση του Θουκυδίδη «γιγνόμενα μεν και αεί εσόμενα,  έως αν η αυτή φύσις ανθρώπων η»,  ( Γ΄, 82 ).  Συμφορές δηλαδή που εξ αιτίας ελλείμματος εθνικής συνεννόησης, γίνονται και θα γίνονται πάντοτε όσο η φύση των ανθρώπων παραμένει η ίδια.

Απαράγωγοι αξιωματούχοι αποπειρώνται  εσχάτως να συγκαλύψουν την ανεπάρκειά τους με την προώθηση αχρείαστων και εν ταυτώ επικίνδυνων ιδεοληψιών  προφανώς για να ικανοποιήσουν το πρωτογενές κλάσμα των εκλογέων  του ΣΥΡΙΖΑ του 4%. Παράδειγμα η σχεδιαζόμενη αλλοίωση (=κατάργηση ) του υψηλής παιδαγωγίας μαθήματος των Θρησκευτικών . Ελπίζουμε ο  κ. Τσίπρας να αντελήφθη την προειδοποίηση της Εκκλησίας ότι είναι αδιαπράγματευτα η υποχρεωτικότητα του μαθήματος, οι ώρες διδασκαλίας του και προ παντός ο ορθόδοξος χαρακτήρας του.

Μέρκελ και Βρυξέλλες χορεύουν στους ρυθμούς του τούρκου , που σε κατάσταση έκστασης από την άνευ αντιστάσεως αποδοχή  απασών των αξιώσεών του από τους σπιθαμιαίους της Ευρώπης , τις πολλαπλασιάζει συνεχώς.

Η Άγκυρα αποδεικνύει σατανική ικανότητα να εμπορεύεται και την υποτιθέμενη γεωστρατηγική ισχύ της, αλλά και την ανημποριά της. Τώρα «πουλάει» τον κίνδυνο αποσταθεροποίησής της επικαλούμενη τα τελευταία τρομοκρατικά γεγονότα και απαιτεί ανταλλάγματα οικονομικά και γεωπολιτικά. Στις Βρυξέλλες πανικόβλητοι ό,τι δεν πληρώσουν τοις μετρητοίς επιδιώκουν να το αποσπάσουν σε γεωπολιτικές υποχωρήσεις – παραχωρήσεις από Ελλάδα και Κύπρο.

Οι κύριοι Τσίπρας και Αναστασιάδης έχουν τώρα μια από τις βαρύτερες στην ιστορία εθνικές αποστολές, να αποτρέψουν την συγκυριαρχία (=τουρκική επικυριαρχία) στο Αιγαίο, την εθνικοαμυντική μας υπονόμευση και την δορυφοροποίηση της Κύπρου στο άρμα της Τουρκίας.

Ο Ελληνισμός αντιμετωπίζει άμεσο και οξύ πρόβλημα εθνικής επιβίωσης. Ο τούρκος χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως γεωπολιτικό εργαλείο.

Οι στόχοι του ισλαμιστή νεοοθωμανού, που ξέρει ιστορία -ενώ εμείς και οι Ευρωπαίοι είμαστε ανιστόρητοι- είναι ολοφάνεροι: Θέλει να διεμβολίσει και να μεταλλάξει την δυστυχώς πλέον μόνον ψιλώ ονόματι χριστιανική Ευρώπη και την Ορθόδοξη Ελλάδα.

Μας νοιάζει πρωτίστως η Ελλάδα και η Κύπρος. Επιβάλλεται  η αναστολή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το Άσυλο και ατράνταχτο και ανένδοτο ΟΧΙ των Τσίπρα-Αναστασιάδη στις απαιτήσεις Βρυξελλών-Βερολίνου για τα Ευρωτουρκικά. Η Ελλάδα ως μάνα να προφυλάξει και να αποτρέψει την Κύπρο από όποια διολίσθηση.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.