Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας,
Αξιότιμες Κυρίες και Αξιότιμοι Κύριοι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων,
Αξιότιμες Κυρίες και Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,Θα δεχόμουν αυτήν την πρότασή σας εφ όσον,


1. Η Τουρκία αποσύρει αμέσως τα στρατεύματα εισβολής και κατοχής και όλους τους παρανομους εποίκους από την Κύπρο και υιοθετήσει λύση του Κυπριακού σύμφωνα με τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Δημοκρατικά πρότυπα,αποκαθιστώντας όλες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπό κατοχήν σήμερον Κύπρο[πολιτικές-θρησκευτικές πολιτισμικές], αποζημιώνοντας τον μέχρι σήμερον σφετερισμό των περιουσιών τους και των Θυμάτων της εισβολής και κατοχής

2.Η Τουρκία σταματήσει αμέσως τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου και τις παραβάσεις του FIR Αθηνών και άρει το casus belli σε περίπτωση που η Ελλάδα υλοποιήσει το αναφέρετο δικαίωμά της να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου .

3.Επιστρέψει όλες τις αρπαγείσες περιουσίες των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης-Ίμβρου και Τενέδου και επιτρέψει την επάνοδο των επιθυμούντων  Κωνσταντινουπολιτών στην Πατρώα γη , όπως η συνθήκη της Λωζάνης το επιβάλει.

4.Αποκαταστήσει αμέσως το δικαίωμα της θρησκευτικής λατρείας και αποκαταστήσει τις χιλιάδες συλήσεις και κλοπές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς[Ναοί-αρχαιότητες κ.α], σε Κύπρο-Μικρά Ασία-Κωνσταντινούπολη-Ίμβρο και Τένεδο.

5.Αναγνωρίσει αμέσως το έγκλημα της γενοκτονίας των Μικρασιατών το 1919-1922 και των Κωνσταντινουπολιτών το Σεπτέμβριο του 1955.

6.Αποσύρει αμέσως από την Κομοτηνή το παρανόμως λειτουργούν τουρκικό προξενείο .Ζητάω πολλά;
Φυσικά και όχι.


Αυτά έπρεπε να απαιτεί το Ελληνικό κράτος και όχι να κάνει προτάσεις ως αυτή για τον Εορτασμό χωρίς η Τουρκία , όχι μόνον να μην έχει κάνει ένα βήμα πίσω από τις τελείως παράνομες απαιτήσεις της αλλά να τις πολλαπλασιάζει καθημερινώς.

Τότε και μόνον τότε θα έπρεπε να σκεφθείτε να κάμετε αυτή τη γιορτή «ειρήνης» όπως την ονομάσατε.

Γιατί αν δεν γίνουν αυτά τότε δεν θα είναι γιορτή ειρήνης αλλά πλήρους υποτέλειας.

Και ναι μεν εσείς το βλέπετε διαφορετικά, αλλά ο Ελληνικός Λαός δεν το βλέπει το ίδιο και δεν σας εξουσιοδότησε για μια τέτοια , όχι απλά απερισκεψία αλλά πλήρη υποταγή.Δημητρης Αλευρομάγειρος.
[οι ευθύνες μιάς τέτοιας ενέργειας δεν βαρύνουν μόνον την Κυβέρνηση αλλά και όσα  πολιτικά κόμματα και κάθε μία και κάθε έναν βουλευτή ατομικά αν τυχόν το επιτρέψουν]

==============================================

Παραθέτουμε τη σχετική είδηση από την Ελευθεροτυπία 14 Απριλίου 2010

Δεν θέλει κυβερνητική ομπρέλα ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης

Ομπρέλα ή καπέλωμα -και μάλιστα με παρουσία της Τουρκίας- θα είναι η εμπλοκή της κυβέρνησης, και του ίδιου του πρωθυπουργού, στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους;

Χθες, η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, συγκάλεσε σύσκεψη με 60 φορείς της πόλης, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Ανθιμος. Τους ανακοίνωσε το ζωηρό ενδιαφέρον του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει υπό την «ομπρέλα» της κυβέρνησης -με την εμπλοκή πέντε υπουργείων, αλλά και της Βουλής των Ελλήνων- τις εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες θέλει να προσδώσει χαρακτήρα υπερτοπικό, φιλειρηνικό, βαλκανικό και παγκόσμιο. Σύνθημα των εκδηλώσεων, «Ποτέ πια πόλεμοι» και βούληση της κυβέρνησης, να προσκληθούν οι πρωταγωνιστές των Βαλκανικών πολέμων, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, προς το παρόν, δεν κάνει ανοιχτά λόγο για «καπέλωμα» του δήμου από την κυβέρνηση. Ο δήμος ξεκίνησε το 2009 τη συλλογή προτάσεων από φορείς και πρόσωπα για την κατάρτιση του προγράμματος εκδηλώσεων. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση της προκήρυξης διαγωνισμού για το λογότυπο των εκδηλώσεων.


Η υφυπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για διακριτούς ρόλους. Οπως είπε, η συγκεκριμένη επέτειος «…δεν είναι τοπικό, αλλά μείζον υπερτοπικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας. Ξεκαθαρίζω ότι υπάρχουν διακριτοί ρόλοι και ότι αυτός δεν είναι ο χώρος για να εκφράσουμε συμπλέγματα ανταγωνισμού», τόνισε.


Στο εγχείρημα εμπλέκονται τα υπουργεία Πολιτισμού, Αμυνας, Εξωτερικών, Παιδείας, Εσωτερικών και η Βουλή των Ελλήνων.


Η Θ. Τζάκρη ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα υπάρξει άφθονη χρηματοδότηση καθώς το 2012 σημειολογικά συμπίπτει και με τη μεγάλη προσπάθεια για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Οι εκδηλώσεις θα χωριστούν στο εθιμοτυπικό, που αφορά την απελευθέρωση της ίδιας της πόλης, και σε ένα πρόγραμμα με τρεις άξονες. Ο πρώτος έχει σχέση με τα γεγονότα του 1912, ο δεύτερος με τα 100 χρόνια της Θεσσαλονίκης και ο τρίτος με μια μεγάλη διαδικτυακή παγκόσμια πρωτοβουλία, για το πώς οραματίζονται οι νέοι το μέλλον αυτής της Θεσσαλονίκης.


.

6 thoughts on “Εορτασμός της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης μαζί με τους Τούρκους;

 1. Οι νεοταξικοί μας κυβερνητικοί την φοβούνται την Θεσσαλονίκη στον εορτασμό της απελευθερώσεώς της και σπεύδουν να την συνετίσουν εκ των προτέρων τραβόντας της το αυτί να μήν υπερβάλει στη χαρά της…
  Φανταστείτε να γιορτάζουμε την Νύχτα της Αναστάσεως “κοσμίως και χωρίς υπερβολές” λόγω υποχρεωτικής παρουσίας αντιπροσώπων απο το Τέλ Αβίβ. (Αντί για το Χριστός Ανέστη θα πρέπει να βρούμε κάτι άλλο να λέμε που να μήν προκαλεί)

 2. Σαν Έλληνες ποτέ δεν είχαμε αριθμητική υπεροχή έναντι των αντιπάλων μας. Έιχαμε όμως πάντα ψυχική υπεροχή κι αυτό αρκούσε στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σήμερα η συμβολή των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων στην ψυχολογία του Έλληνα είναι τέτοια που, έχει καταφέρει, όσα δεν κατάφεραν χιλιάδες χρόνια τώρα οι εκάστοτε αντίπαλοί μας. Μας μετέτρεψαν δηλαδή σε τρομαγμένα άβουλα πλάσματα που φοβούνταινα υψώσουν το ανάστημά τους σε κάθε είδους κακόβουλων προθέσεων και προσβολών, γιατί περί προσβολής πρόκειται, να ζητήσεις από τον σημερινό Μακεδόνα(Πόντιο, Μικρασιάτη κλπ) να γιορτάσει την ανεξαρτησία του, μαζί με αυτόν που τον έδιωξε από το σπίτι του, τη γη του, τους τόπους λατρείας του και με περίσσιο θράσος, να οικειοποιήται όλα αυτά και να τα επιδεικνύει στους τουριστικούς οδηγούς του!

 3. 1) Ας κληθούν οι Τούρκοι να παραστούν στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Θ/νίκης από τον οθωμανικό ζυγό. Να παρακολουθήσουν μία παρέλαση, να ακούσουν το “Μακεδονία ξακουστή”, να χορέψουν και να γιορτάσουν μαζί μας. Θα ήθελα να δω αν το δεχτούν.

  2) Προσυπογράφω το σχόλιο της κ. Σκοπελιώτου.

  3) Είναι δυνατόν μία τέτοια … “κυρία” (για να μην πω τίποτε άλλο) να είναι υφυπουργός εσωτερικών; H γυναίκα είναι σκέτο ανέκδοτο.

 4. Και γιατί να μην καλέσουνε καί τους τούρκους?
  Προπαντώς ο νταβούτογλου, γνωστός νεοοθωμανικός, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τί έχει να πεί για το γεγονός της απελευθέρωσης…

 5. Η είδηση του συνεορτασμού της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης με τους Τούρκους θυμίζει το
  μύθο του λαικού φιλόσοφου Αίσωπου ο οποίος διηγήται οτι ένας πονηρός λύκος έπεισε τα
  αφελή πρόβατα να διώξουν από το κοπάδι τα μαντρόσκυλα και ύστερα τα έφαγε ένα-ένα.
  `Οσο κι αν δεν αρέσει η αλήθεια στους εκσυγχρονιστές,η Τουρκία είναι ο εχθρός από τη
  στιγμή που έχει ανοιχτές διεκδικήσεις σε Δυτ.Θράκη,Αιγαίο και Κύπρο ενω δεν έχει ζητήσει
  συγγνώμη για τη γενοκτονία των Ποντίων και Αρμενίων.
  Η λήθη δεν ταιριάζει σε λαούς που είναι πολιορκημένοι από αντιπάλους.Χρειάζεται η Ελλάδα να βρίσκεται σε εγρήγορση γιατί αλλιώς κινδυνεύει να αφομοιωθεί πολιτισμικά από τους
  μεγάλους αντιπάλους που λέγονται Τουρκία και ισλάμ
  Νεκτάριος Κατσιλιώτης
  Ιστορικός-Εκδότης

 6. “Δε μπορεί να υπάρξει Ειρήνη, εκεί όπου δεν αποδίδεται δικαιοσύνη”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *