14 Μαΐου 2010 – Συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην Τουρκική Πρεσβεία

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Εδώ θα βρείτε βίντεο της εκδήλωσης του Άρδην και της Ρήξης με ομιλίες του Γιώργου Καραμπελιά, του Χρύσανθου Λαζαρίδη, του Σταύρου Λυγερού και παρουσίαση του Δημήτρη Αλευρομάγειρου

Ομιλία Γιώργου Καραμπελιά στην εκδήλωση 10.5.2010

Ομιλία Χρύσανθου Λαζαρίδη

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ γιὰ τὴν ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (2/4) from foit.antifono on Vimeo.

Ομιλία Σταύρου Λυγερού

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ γιὰ τὴν ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (1/4) from foit.antifono on Vimeo.

Έναρξη – χαιρετισμοί

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Ἔναρξη, Χαιρετισμοί (4/4) from foit.antifono on Vimeo.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε εκδηλώσει πολλές φορές την διάθεση να συσφίξει τις σχέσεις του με την Τουρκία προτείνοντας μια ομοσπονδία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και… Κύπρου. Βεβαίως, ο πόλεμος και η κατοχή της Κύπρου το 1974, φανέρωσαν την πραγματική προοπτική των σχεδίων του.

Σήμερα, 40 χρόνια μετά, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, τα χειρότερα φαντάσματα του παρελθόντος επανέρχονται. Κι έτσι, ο Γεώργιος Παπανδρέου, με τη βοήθεια του μαθητευόμενου υφυπουργού του, προωθεί ανάλογα σχέδια με τον εμπνευστή και εκτελεστή της δικτατορίας 40 χρόνια πριν.

Αυτή τη φορά, η σύσφιξη των σχέσεων περνάει μέσα από την «διπλωματία του ζεϊμπέκικου», την ελληνοτουρκική οικονομική και πολιτική συνεργασία, που περιλαμβάνει κοινές τουριστικές επενδύσεις στο Αιγαίο, σχέδια για την από κοινού εκμετάλλευση του φυσικού του πλούτου, παρά το casus belli, τις γκρίζες ζώνες και τις καθημερινές παραβιάσεις. Στη Θράκη προωθούν ήδη τη συγκυριαρχία, την οποία έχουν το θράσος να επισφραγίσουν με την αναγγελθείσα κοινή επίσκεψη Ερντογάν-Παπανδρέου, ενώ σε  συνεργασία με τον με τον Κύπριο πρόεδρο Χριστόφια, ετοιμάζονται να παραδώσουν ουσιαστικά την Κυπριακή Δημοκρατία στα χέρια των Τούρκων εισβολέων, επαναφέροντας ουσιαστικά το καταδικασμένο σχέδιο Ανάν

 Όλα αυτά μέσα από μεικτά, ελληνοτουρκικά υπουργικά συμβούλια που επιθυμεί να προωθήσει ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός του «από το εξωτερικών» την ίδια στιγμή που η Τουρκία θέλει να αναδυθεί ως οικονομική, πολιτική και στρατιωτική περιφερειακή υπερδύναμη, με τις ευλογίες των Αμερικανών των Άγγλων και του ΝΑΤΟ, και να πετύχει αυτό που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έχει επανειλημμένα σε δημόσιες εμφανίσεις του αποκαλέσει «συμπατριωτισμό», δηλαδή «συγκυριαρχία» της Τουρκίας με τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής.

Στα πλαίσια αυτής της «συγκυριαρχίας» επισκέπτεται τη χώρα μας στις 14-15 Μαΐου ο Ερντογάν. Μια χώρα που απειλείται με εκποίηση από το ΔΝΤ και τους Γερμανούς, υποδέχεται έναν επεκτατικό και επιθετικό γείτονα, που ποτέ δεν έπαψε να θέτει ζητήματα που υπονομεύουν άμεσα και καίρια την εθνική μας ανεξαρτησία. Έναν «γείτονα» που δεν αρκείται στις προκλήσεις από τα ανατολικά αλλά σιγοντάρει και την αδιαλλαξία των Σκοπίων και τις αλβανικές προκλήσεις, ενώ κάνει ό,τι μπορεί για να επιδεινώσει το ζήτημα των λαθρομεταναστών, αρνούμενο να εφαρμόσει τη συμφωνία για την επανεισδοχή τους.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα στα σχέδια αυτά. Και ο τουρκικός νεο-οθωμανισμός δεν είναι παντοδύναμος. Στο εσωτερικό, ο κουρδικός λαός συνεχίζει αδιάλειπτα τον αγώνα του για αυτοδιάθεση, Παράλληλα τα σχέδια για υποταγή των γειτονικών χωρών προσκρούουν σε αυξανόμενες αντιδράσεις.. Η Αρμενική κυβέρνηση μετά την κινητοποίηση των Αρμένιων σε όλο τον κόσμο υποχρεώθηκε να παγώσει τις συνομιλίες με τους Τούρκους· στην Κύπρο η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού απορρίπτει τις απαράδεκτες υποχωρήσεις της ηγεσίας του, όπως φάνηκε από όλες τις δημοσκοπήσεις, και η ΕΔΕΚ αποχώρησε από την κυβέρνηση· παράλληλα η προσπάθεια προσεταιρισμού των Αράβων, των Παλαιστινίων και του Ισλάμ οδηγεί σε αντιπαράθεση με το Ισραήλ και το εβραϊκό λόμπυ στις ΗΠΑ. Ακόμα και στην Ελλάδα το φιλοτουρκικό λόμπυ υφίσταται ήττες, όπως φάνηκε με την αποτυχία της κας Μπακογιάννη στη Ν.Δ., ενώ ο ελληνικός λαός είναι συντριπτικά ενάντιος σε μια δήθεν φιλία με εκείνον που επιβουλεύεται καθημερινά την ανεξαρτησία μας.

Δεν θα γίνουμε και πάλι ραγιάδες στους νεο-οθωμανούς Τούρκους, υπό την ευλογία των Γερμανών και των Αμερικάνων, προκειμένου να συντηρήσουμε το νεοελληνικό καταναλωτικό παράσιτο και τις ανάξιες ηγεσίες μας.

Να ξεσηκωθούμε ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν . Η φιλία των λαών δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για την εκχώρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας στον περιφερειακό υποπράκτορα του ιμπεριαλισμού,

Να συγκροτήσουμε μια εναλλακτική εξωτερική πολιτική σε συμμαχία με τους Κούρδους, τους Αρμένιους, τους Σέρβους, τους βαλκανικούς λαούς, –με όλους εκείνους που απειλούνται από τον τουρκικό νεο-οθωμανισμό– και να οικοδομήσουμε στενότερες σχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ

 

·     ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ  ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

·     ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

·     ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ

 

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

 

Υπογραφες

.

(5912) αναγνώσεις

3 comments

  1. Θυμάμαι, όταν υπηρετούσα στον στρατό ως έφεδρος λοχίας τω 1970-72, που αμέσως μετά την απόσυρση της Ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο υπήρχε διαταγή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για όλο το στράτευμα να ονομάζουμε την Τουρκία “Φίλη Χώρα”. Αξιωματικοί και οπλίτες διαδιχικών σειρών απορούσαμε και φτιάχνοντας αστεία γελούσαμε με αυτή τη διαταγή. Μας έλεγαν δε πως αυτό ήταν μια “επαναστατική” διπλωματική αιχμή φιλίας της Κυβέρνησης του Γεωργίου Παπαδοπούλου έναντυ της Τουρκίας, η οποία – αφού εγνώριζε την άριστη ποιότητα του Ελληνικού στρατού, την ευψυχία των Ελλήνων, και το σφρίγος της Κυβέρνησης – θα μας σεβόταν και φοβόταν περισσότερο. Μας έλεγαν πως ήταν μια τολμηρή χειρονομία φιλίας εν τη ισχύ, κάτι που μια Κυβέρνηση πολιτικών αδυνατούσε να κάνει. Τα αποτελέσματα της τολμηρής και ισχυρής διπλωματίας “Φιλίας” της Χούντας προς την Τουρκία τα είδαμε τω 1974.

    Τώρα, μετά από 35 χρόνια, γιατί μια Κοινοβουλευτική Κυβέρνηση “τολμά” να κάνει παρόμοια πολιτική και διπλωματία Φιλίας προς την Τουρκία, μάλιστα δε σε μεγαλύτερο Εθνικό βάθος παραχωρήσεων και με Ευρωπαϊκή προέκταση; Ποία Ισχύς την ωθεί σαυτή την αντεθνική πολιτική;

  2. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.Το σημαντικό είναι -ειπώθηκε από τους ομιλητές-ότι το ισλάμ δεν ήλθε στην Ελλάδα από τους οθωμανούς αλλά από τους σοφούς δασκάλους(σούφι)της σχολής χορασάν στην αραβική και περσική γλώσσα.Από εκεί και πέρα οι οθωμανοί οικειοποιήθηκαν το ισλάμ στην Ελλάδα το οποίο έχασε το σεβασμό των ανθρώπων όταν αντιπροσωπεύθηκε από οθωμανούς και όχι Άραβες.Βέβαια το οθωμανικό ισλάμ ιστορικά εκφράζει ό,τι και ο προτεσταντισμός αργότερα – όσον αφορά τον έλεγχο των μαζών-όλοι καταλαβαίνουμε κάτω από ποιόν ηγέτη γνωρίζοντας τις εβραϊκές ρίζες του μωάμεθ. B.Δ.Μακρυπούλιας.

  3. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη για την πραγματική γνήσια ελληνική και λεβέντικη ομιλία του στην εκδήλωση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *