Ανοιχτή επιστολή προς την κ. Διαμαντοπούλου

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010
Ανοιχτή επιστολή προς την κ. Διαμαντοπούλου

Κυρία υπουργέ
Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλη στιγμή, μια που βοά ο τόπος για ενδεχόμενη παραίτησή σας λόγω προβλημάτων παρόμοιων με αυτών που οδήγησαν στην έξοδο την κυρία Άντζελα Γκερέκου, όμως ένοιωσα την ανάγκη να σας απευθύνω αυτήν την ανοιχτή επιστολή, με αφορμή το χθεσινό θέμα “Στου Κεμάλ το σπίτι”, του συγγραφέα Γιώργου Ιωάννου, στις εξετάσεις της Γ’ Λυκείου.

Κυρία Διαμαντοπούλου
απευθύνομαι σε σας ως πολίτης αυτής της χώρας, της οποίας το κοινοβούλιο, με συντριπτική πλειοψηφία, ψήφισε το 1994 το νόμο με βάση τον οποίο ορίζεται η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Αν δεν κάνω λάθος, αυτό σημαίνει ότι η Γενοκτονία αυτή έγινε και μάλιστα είχε αυτουργούς, με όνομα και επώνυμο.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Γενοκτονίας, από το 1919 μέχρι το 1923, ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ, αυτός που, αφού ανεφώνησε το “Επιτέλους τους Ξεριζώσαμε”, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της Γενοκτονίας, μέχρι το θάνατό του κυβέρνησε δικτατορικά τη γειτονική χώρα, αυτός που αποτέλεσε διδάσκαλο του Αδόλφου Χίτλερ, τα εγκλήματα του οποίου, τηρουμένων των αναλογιών, σε καμία περίπτωση δεν ξεπέρασαν σε αγριότητα και βαρβαρότητα αυτά του δασκάλου του.

Αυτό το πρόσωπο, ο Γενοκτόνος φασίστας Κεμάλ, τιμήθηκε με μεγαλοπρέπεια πριν από λίγους μήνες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το συνάδελφό σας στην Κυβέρνηση κ. Σηφουνάκη, την αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, κυρία Έλσα Παπαδημητρίου, τους καθηγητές πανεπιστημίου κ.κ. Ιωάννη Θ. Μάζη, Αθανάσιο Μαρκόπουλο, Mehmet Saray και τον κρατικοδίαιτο δημοσιογράφο Σεραφείμ Φυντανίδη (όλοι τους αμοίβονται με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, πλην του Τούρκου κεμαλιστή), υπό την υψηλή επιστασία του Τούρκου πρέσβη και του Γενικού Προξένου στην Αθήνα.

Αυτή η αποτρόπαια και στην ουσία παράνομη πράξη έγινε σε φορέα του υπουργείου σας και ισοδυναμεί με παρουσίαση σε πανεπιστήμιο του Ισραήλ του βιβλίου “Ο Αγών μου”, του μαθητή του Γενοκτόνου δικτάτορα Κεμάλ, Αδόλφου Χίτλερ, παρουσία και επιστασία μάλιστα του εκπροσώπου των ναζί. Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε να γίνεται κάτι τέτοιο στο Ισραήλ ή στην Αμρενία; Με άλλα λόγια, με τέτοιες ενέργειες είναι σαν να σπέρνουμε το σπόρο του ναζισμού στο ελληνικό πανεπιστήμιο κυρία Διαμαντοπούλου.

Τότε δεν αντιδράσατε, όπως δεν αντέδρασαν και άλλοι αρμόδιοι φορείς του οργανωμένου ποντιακού χώρου, αφήνοντας την παρανομία να σέρνεται και να μας εμφανίζεται χθες, μια μέρα που εκατομμύρια Ελλήνων δάκρυζαν για τους αδικοχαμένους προγόνους και συνέλληνες που χάθηκαν από το αιματοβαμένο χέρι του Κεμάλ, υπό τη μορφή “λογοτεχνικού κειμένου”, ως θέμα για τις εξετάσεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου, στο υπουργείο σας, το πρώην Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κυρία υπουργέ
επειδή ο ελληνικός λαός, πέραν του ότι σας εξέλεξε, σας πληρώνει, όπως πληρώνει και όλους αυτούς που προέκριναν αυτό το στην κυριολεξία δηλητηριώδες “λογοτεχνικό” κείμενο, που θα μπορούσε να πάρει το Πρώτο Βραβείο Προπαγάνδας, αφού, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του συγγραφέα, πλασσάρεται ως θέμα από το υπουργείο σας σε παιδιά 16 και 17 χρονών, με τον τίτλο μάλιστα “Στου Κεμάλ του σπίτι”, χωρίς καμία αναφορά στο εγκληματικό του έργο. Και μονο το γεγονός ότι αναφέρεται το σπίτι όπου έζησε για περίπου δέκα χρόνια ο Κεμάλ ως σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, χωρίς καμία αναφορά στο βάρβαρο γενοκτονικό του έργο, είναι επονείδιστο και κατακριτέο.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, ο Κεμάλ είναι χειρότερος από τον Χίτλερ και επιλογές ως θέμα εξετάσεων κειμένων όπως αυτό του Ιωάννου, είναι απαράδεκτες, ανιστόρητες και σίγουρα δεν βοηθούν τους νέους μας να διαμορφώσουν σωστή άποψη για την ιστορία, το φασισμό και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος.

Δεν μπορεί να είναι θέμα σε εξετάσεις ένα κείμενο που νομιμοποιεί δια της πλαγίας ένα άτομο που έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Άλλο δημοκρατία, άλλο ελευθερία της έκφρασης και άλλο συναυτουργία και άθλια νομιμοποίηση ενός στυγνού δικτάτορα, γενοκτόνου των Ελλήνων.

Επειδή όλα αυτά δεν θεωρούνται τυχαία και, όπως είναι φυσικό, μάλλον προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη φάση, που είναι η παραχάραξη της ιστορίας και η επίσημη αγιοποίηση του Μουσταφά Κεμάλ, ως πολίτης αυτής της χώρας σας δηλώνω ότι οι πράξεις αυτές βρίσκουν αντίθετη μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, που καλείται μάλιστα να χρηματοδοτεί τις συγκεκριμένες πράξεις αλλά και όλους εσάς τους πρωταγωνιστές αυτών των βδελυρών ενεργειών, που ταυτόχρονα παραβιάζουν και το νόμο του 1994, με τον οποίο αναγνωρίστηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σάββας Καλεντερίδης
Πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας

Υ.Γ. Αλήθεια, σκεφτήκατε να κάνετε εξονυχιστικό διαχειριστικό έλεγχο στους φορείς που διαχειρίστηκαν τα 17 εκατομμύρια ευρώ, στους οποίους φορείς, σημειωτέον, συμμετείχε και η άνευ νόμιμου πανεπιστημιακού τίτλου καθηγήτρια πανεπιστημίου και Γ.Γ. του υπουργείου σας κ. Θάλεια Δραγώνα;
Αν όχι, σας συνιστώ να το πράξετε και να ανακοινώσετε τα αποτελέσματα στον ελληνικό λαό, για να κάνετε πράξη το σύνθημα της κυβέρνησή σας “διαφάνεια σε όλα”.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_9875.html 

.

(815) αναγνώσεις

16 comments

 1. Ανοιχτή Επιστολή σε Κλειστά Μάτια

 2. Συμφωνώ απόλυτα κ. Καλεντερίδη. Το θέμα και πάντα αυτό είναι ποιά δράση είναι πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της εθελοδουλείας και του ραγιαδισμού?

  Κάτι άλλο: παρακαλώ δημοσιεύστε το link για Χίτλερ και Κεμάλ.

 3. Σε οποιοδηποτε αλλο κρατος του κοσμου συνεβαινε αυτο θα ηταν παρελθον στην πολιτικη ζωη του τοπου η [δεν μπορω να την κυρια]Διαμαντοπουλου.

 4. Την επονομαζομενη “κυρια” Διαμαντοπουλου δεν θα της εμπιστευομουν ουτε τον σκυλο μου να τον βγαλει βολτα για την αναγκη του, οχι για παιδευση των παιδιων μου.

 5. Μα εδώ έχουμε την περίπτωση ότι ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ εμπιστεύεται τον ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ για τα παιδιά της!

  Είναι γνωστό ότι ο γιος της πάει σε ιδιωτικό σχολείο και παρακολουθεί το πρόγραμμα του International Baccalaureat με σκοπό να δώσει εξετάσεις για να εισαχθεί σε ξένο πανεπιστήμιο. Ούτε καν θα δώσει πανελλήνιες εξετάσεις δηλαδή!!

  Από την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα απ’ ευθείας στην ιδιωτική τριτοβάθμια στο εξωτερικό.

 6. Η μόνη λύση είναι να παραιτηθεί η κ. Διαναντοπούλου ΑΜΕΣΩΣ!

 7. Η Διαμαντοπούλου είναι αυτή που μας είχε συστήσει να καθιερώσουμε την Αγγλική σαν δεύτερη επίσημη γλώσσα του αθηναϊκού κράτους, διότι έτσι θα την … μαθαίναμε καλύτερα. Ο ορισμός του γραικυλισμού. Η γυναίκα είναι βλήμα!! Αλλά και τα ΜΜ”Ε” τήρησαν σιγήν ιχθύος.

  Συγχαρητήρια στον κ. Καλεντερίδη.

 8. Εἶναι γνωστὲς οἱ θέσεις τῆς «κυρίας» Διαμαντοπούλου στὰ θέματα γλώσσας καὶ Παιδείας: ἀφελληνισμός ἀπό ὃλες τὶς πάντες. Κι ἐπειδή ὁ ἑλληνικός λαὸς την πληρώνει ἁδρά, ἂς φύγει μιὰ ὧρα ἀρχύτερα γιὰ νὰ μὴ δοῦμε νὰ προτείνει σὲ λίγο καὶ τὴν καθιέρωση τῆς τουρκικῆς ὡς τρίτης ἐπίσημης γλώσσας στὴ χώρα μας, ὃταν πλακώσουν οἱ «αγαπημένοι της» γείτονες μετὰ τὰ μυστικά μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε μ᾽ αυτούς.

 9. Εγω ενα καταλαβα, αυτοι ολοι κανουν τη δουλεια τους ανενοχλητοι και εμεις καθομαστε και σχολιαζουμε
  εαν δεν ξεσηκωθει ο Ελληνικος λαος να τους παρει με τις πετρες δεν προκειτε να δουμε ασπρη μερα.
  κι αυτο να γινει οσο υπαρχει ακομα καιρος
  Οσο για τις θεσεις και αποψεις ολων αυτων τις γνωριζε καλα ο λαος γιατι τους ξαναψηφισε;

 10. Ακριβώς αυτό. Κάνουν την δουλειά τους και κανένας δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα. Η κυρία Διαμαντοπούλου κατάργησε την βάση του 10 για να ανοίξει και πάλι σχολές που είχαν μείνει χωρίς φοιτητές γιατί, όπως δήλωσε, δεν ήξερε τί να κάνει με αυτές. Συνεχίζεται η ίδια διαδικασία. Όπως όταν στο παρελθόν εδημιουργούντο καινούριες θέσεις στον δημόσιο τομέα για να διορίζονται όλο και περισσότεροι και να έχουν κάποιοι την εξουσία τους εξασφαλισμένη. Όπως καταλαβαίνετε τα πάντα είναι ένας φαύλος κύκλος. Γιατί αυτό τους εξυπηρετεί. Το ότι φάσκουν και αντιφάσκουν δεν το προσέχει κανένας.

 11. η “κυρία” Διαμαντοπούλου είναι ένοχη ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ όπως και η “κυρια”Δραγώνα όπως και ο “κύριος” Γιωργάκης όπως και ο Πάγκαλος,ο Σημίτης ο Βενιζέλος όλοι οι ανθέλληνες που μας κυβερνούν ή που θα’θελαν να μας κυβερνήσουν΄,κι εμείς αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε αν αγαπάμε την Ελλαδίτσα μας:την τιμωρία όλων των προδοτων πολιτικών, δημοσιογράφων και όποιων άλλων.

 12. Ψυχραιμία,

  Κανένας δεν είναι ένοχος, μέχρι το πέρας της
  δίκης του. Άρα, ας διεκδικήσουμε άμεση κατάργηση
  του βουλευτικού ασύλου, ώστε η Δικαιοσύνη να
  μπορέσει να κάνει αναπόσπαστα την δουλειά της.

  Και όχι κατάργηση γιά κάποιον βουλευτή ο οποίος μπορεί
  να είναι ένοχος για τροχαίο ατύχημα! ΡΕ, ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ
  ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ?

  Απο τον προχθεσινό τύπο
  Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Καραγκούνη, που κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ψήφισαν 199 βουλευτές, 25 καταψήφισαν και τρεις δήλωσαν παρών

 13. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΛΑΛΛΑΚΤΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *