03-06-2010 15:50:09 
Ένα τουρκικό πολεμικό σκάφος εντοπίστηκε από τους Ισραηλινούς  να περιπολεί από χθες αργά τη νύχτα στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Γάζας, πέραν των 12 ν.μ. δηλαδή δεν έχει εισέλθει στα ισραηλινά χωρικά ύδατα, ούτε δείχνει τέτοια πρόθεση, μέχρι στιγμής. Προφανώς περιμένει να συνοδεύσει τα δύο πλοία της οργάνωσης FREE GAZA, τα οποία κατευθύνονται στην περιοχή και θα βρίσκονται εκεί τις επόμενες ημέρες, ενώ αποτελεί και προπομπό της τουρκικής ναυτικής μοίρας της Μediterranean Sield.


Περιπολεί στο όριο των 12 ν.μ. και είναι σαφές ότι θέλει να δείξει στους Άραβες πως “Η ισλαμική Τουρκία είναι εδώ”.


Η αποστολή τουρκικού πολεμικού πλοίου στην Γάζα, μία εξέλιξη την οποία πρώτο είχε μεταδώσει το defencenet.gr, μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα τουρκικά σκάφη θα κτυπηθούν από το Ισραήλ, αν επιχειρήσουν να προστατέψουν τα σκάφη με τα εφόδια. Το ιρλανδέζικο φορτηγό MV Rachel Corrie, αναμένεται να φτάσει στην περιοχή αύριο το βράδυ ή το Σάββατο τα ξημερώματα.


Την είδηση την επιβεβαιώνει και το αμερικανικό ινστιτούτο STRATFOR:


TURKEY: PATROL SHIP CIRCLING NEAR GAZA COAST


According to a STRATFOR source, only a Turkish patrol ship is circling the area near the Gaza coast, but is not entering Israeli territorial waters. There is no sign of readiness on the part of the Turkish navy to provide escorts to aid ships making their way to the Gaza coast. The source indicated that the patrol ship is only in observation mode for the time being.


Το συγκεκριμένο πλοίο, ο τύπος και η κλάση του οποίου δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και πυραυλάκατος ή κάποια από της γαλλικής ναυπήγησης, κορβέτες Τype A69, κλάσης που είναι γνωστή για τις “κρουαζιέρες” της στο Αιγαίο (βλέπε BAFRA, η οποία παρεπιπτόντως τώρα είναι “δεμένη” στην Μερσίνα).


Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γκιλντίζ ανακοίνωσε την ματαίωση της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Blue Stream και του σχεδιαζόμενου αγωγού μεταφοράς νερού στο Ισραήλ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12483&Itemid=139

.

5 thoughts on “Τουρκικό πολεμικό σκάφος στις ακτές του Ισραήλ, ανοικτά της Γάζας (ανανέωση)

 1. “ούτε δείχνει τέτοια πρόθεση, μέχρι στιγμής”.
  Γιατί καλέ; Προτιμούν τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, επειδή είναι πιο καθαρά; :-))

 2. >Προτιμούν τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, επειδή είναι πιο καθαρά; :-))< Μάλλον.

 3. Το ηρωικό τουρκικό ναυτικό…

  άλλο ένα σύντομο καλαμπουράκι!

 4. Το ηρωικό τουρκικό ναυτικό…που όμως έρχεται όποτε θέλει στην Ραφήνα, των Ελλήνων σαλαμινομάχων!! Αυτό το τελευταίο κι αν είναι καλαμπούρι του κερατά!

 5. και ποιός με βεβαιώνει ότι

  γνώριζαν ότι ήταν στη Ραφήνα;

  Είναι γνωστό ότι η θάλασσα προκαλεί στους μουσουλμάνους ένα ταράκουλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *