Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Δημήτριος Βερδελής Μακεδονία Πολιτική επικαιρότητα Σκοπιανό

Η αριστερά (και όχι μόνον) είναι γυμνή

 

Γράφει ο Δημήτριος Βερδελής*

Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στις 21/01 στη Θεσσαλονίκη το οποίο είχε ελάχιστη έως μηδενική τηλεοπτική κάλυψη από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ξεκίνησε μια εκστρατεία μείωσης της ποιότητας των συμμετεχόντων με χαρακτηρισμούς όπως νεοναζί, ακροδεξιοί, αμόρφωτοι, χριστιανοταλιμπάν κλπ. Η εκστρατεία αυτή δεν περιορίστηκε μόνο στην ποιότητα των συμμετεχόντων αλλά και στον αριθμό τους ο οποίος σύμφωνα με τη κρατική τηλεόραση ήταν «μερικές δεκάδες χιλιάδες» ενώ με βάση τους συσχετισμούς χώρου και πληθυσμού μέσω αεροφωτογραφιών έφτανε τις 300 – 500.000. Το ίδιο το συλλαλητήριο θεωρήθηκε μη πρόσφορο μέσο για την άσκηση πολιτικής αλλά και κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν ότι δεν θα λάβουν υπ’ όψιν τη λαϊκή βούληση που έγινε φανερή από τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στο συλλαλητήριο.

Όπως ήταν φανερό πάρα πολλοί εξεπλάγησαν από τον όγκο των συμμετεχόντων και αυτό τους οδήγησε σε πολιτικά ανώριμες συμπεριφορές και αντιδράσεις και πριν και μετά από αυτό, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο θλιβερός δήμαρχος Θεσσ/νίκης Γ. Μπουτάρης ο οποίος «θα έβγαινε να αποκηρύξει δημοσίως το συλλαλητήριο» λες και ζητήθηκε η γνώμη του. Ο οποίος κύριος Μπουτάρης κατά κάποιους του φιλελεύθερου χώρου είναι «μια όαση λογικής» για όσα λέει περί των τριών Μακεδονιών. Σύμφωνα δε με τον κύριο Πολάκη τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν «χουντικοί, τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος χρυσαυγίτες και σκοταδιστές της εκκλησίας» . Τέτοιο περίπου ήταν το κλίμα σε όλο το κακό ιστορικοϋλιστικό συναπάντημα των ΜΚΔ αφού πάρα πολλοί φίλοι αριστεροί και φιλελεύθεροι απορούσαν πως μετά από επτά χρόνια μνημονίων δεν ξεσηκώνεται ο άλλος κατά του Τσίπρα, του Σαμαρά, του Παπαδήμου ή του ΓΑΠ παρά για το όνομα της Μακεδονίας. Μα δεν μπορεί εκτός κι αν είναι φασίστες, ακροδεξιοί, εθνίκια κλπ. Αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν ότι «υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι» με άλλες προτεραιότητες, με άλλες προσλαμβάνουσες και με άλλη κοσμοθεωρία. Άνθρωποι που αν τους πάρεις 20% από την τσέπη δεν θα τους πειράξει όσο αν εκχωρήσεις έδαφος για το οποίο έχυσαν το αίμα τους οι πρόγονοί τους.

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι άνθρωποι που πήγαν στο συλλαλητήριο είχαν την ευγένεια και τον ηρωισμό των Ελλήνων και όπως γράφει και ο μέγιστος Ιω. Συκουτρής για τον ήρωα: « Έτσι, και όταν υπερασπίζει τις απόψεις του, δεν το κάνει για να τις επιβάλει· αλλά για να μείνει αυτός που είναι. Και ακριβώς το να είναι αυτός που είναι, αποτελεί στα μάτια των άλλων πολλάκις, αυτό και μόνον, πολεμική. Η ύπαρξή του και μόνο εξεγείρει το μίσος· αρκεί να περιγράφει απλώς πώς είναι, και προκαλεί αντιπάθεια·»

Η αριστερά και ορισμένοι «φιλελεύθεροι» δεν πολεμούν τους χουντικούς, τους νεοναζί ή τους χριστιανοταλιμπάν πολεμούν τις αξίες και τα πρότυπα που προβάλλει και αναδεικνύει η ηρωική και χριστιανική παράδοση του έθνους των Ελλήνων.

*Νομικός

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.