«Οδός Γ. Αργυρίου». [Κυπρίου Μακεδονομάχου και απελευθερωτή σχεδόν της μισής Ελλάδος]

Γιώργος Αργυρίου.

Γεννήθηκε στην Κύπρο το 1889.

Πολέμησε στον Μακεδονικό Αγώνα με τον Παύλο Μελά. Τον διαπέρασε μια σφαίρα στη Μακεδονία. Γλύτωσε. Την απελευθέρωσε.

Πολέμησε στη Μυτιλήνη. Τον διαπέρασε μια σφαίρα. Γλύτωσε. Την απελευθέρωσε.

Πολέμησε στη Χίο. Τον διαπέρασε μια σφαίρα. Γλύτωσε. Την απελευθέρωσε.

Χειρουργήθηκε. Του χορήγησε ο γιατρός 45 ημέρες άδεια. Την έσκισε για να πάει να πολεμήσει στα Γιάννενα.

Όταν τελείωσαν οι πόλεμοι, ήθελε να παραμείνει στη Μακεδονία, στα εδάφη που απελευθέρωσε. Ρώτησε τον επίσης Κύπριο Κύρου, εκδότη της Εστίας: “στο Κιλκίς να πας, εκεί είναι τα πιο ευάλωτα σύνορά μας”.

Πήγε. Παντρεύτηκε εκεί. Έζησε σαν αγρότης. Στην εκπομπή που ακολουθεί, του έγινε γνωστό ότι τον τίμησε ο Δήμος Κιλκίς με το να βάλει το όνομά του σε έναν δρόμο. “ΟΔΟΣ  Γ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ”.

Κύριοι της κυβέρνησης, αν τυχόν τον βρείτε πουθενά, ρωτήστε τον αν συμφωνεί με τη σύνθετη ονομασία. Δικαιούται γνώμης κι αυτός, σωστά;

7 comments

 1. Αν νομίζει ο υποδυόμενος τον πρωθυπουργό, τα εγχώρια και υπεράκτια συμφέροντα με τον εσμό, που ασπάζεται τις ίδιες απόψεις, ότι η εθνέγερση θα κοπάσει, η οδός Γ. Αργυρίου είναι ζώσα. Μην τολμήσετε να αγνοήσετε την εντολή του λαού, ως εκφράσθηκε στην Θεσσαλονίκη και στο Σύνταγμα! Ακούτε.. και στο Σύνταγμα, άλλως η αποκατάσταση της Δημοκρατίας ενεργοποιεί το 120, και την επόμενη φορά θα συζητήσουμε όλοι μαζί το θέμα ΜΕΣΑ στην Βουλή.Και θα μετρηθούμε… αν είμαστε 134.678 πολίτες ή 1.500.000. Μην τολμήσετε.

 2. Στο Κιλκίς ήταν γνωστός ως Κυπραίος και αυτό το επίθετο χρησιμοποιούν οι απόγονοί του.
  Σπουδαίος και τρανός Έλληνας. Αιωνία η μνήμη….

  Νατσιός Δημήτρης

 3. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικώς εκλελεγμένη κυβέρνηση, κι έχει το δικαίωμα να διοικεί όπως ακριβώς θέλει. Αν δεν σού αρέσει, να μην τους εψήφηζες!

 4. Τι σημαίνει το «όπως ακριβώς θέλει»;

  Ο ρόλος του λαού είναι να ψηφίζει άπαξ την τετραετία, μετά να κοιμάται 4 χρόνια μέχρι να ξαναψηφίσει; Δεν έχει γνώμη;

  Υπουργός σημαίνει υπηρέτης, πρωθυπουργός σημαίνει πρώτος υπηρέτης. Υπηρέτες του λαού είναι, διαχειριστές των κοινών.

  Δεν επιλέγουμε τυράννους. Κυβερνήτες επιλέγουμε.

 5. Δε είναι να απορεί κανείς. Άνθρωποι που απεχθάνονται τη λέξη πατρίδα, που ξέμαθαν να περπατούν στη γή και γνωρίζουν μόνο την άσφαλτο, αδιαφορούν για την ιστορία και νοιάζονται να περνούν καλά στο τώρα, απεχθάνονται την πολιτική κι εκχωρούν τις αποφάσεις για την τύχη τους σε συστήματα, το παίζουν υπεράνω εθνικών παραδόσεων κι ακολουθούν σαν πρόβατα κοσμοπολίτες, τυχοδιώκτες κι απατεώνες, ονομάζουν εθνικιστικό το να έχει κάποιος άποψη για τα εθνικά θέματα, ενώ σπεύδουν να υιοθετήσουν τον εθνικισμό των γειτόνων, θεωρούν ότι το “δημοκρατικό” τους δικαίωμα εξαντλείται στο κουκλοθέατρο των εκλογών και στο να χαζεύουν όλη μέρα στην οθόνη του κινητού τουs. Ζόμπι των smart, η εποχή της μαζικής εξηλιθίωσης, το δυναμικό υποβαθμίζεται ολοένα, υποτάσσονται χωρίς μάχη γιατί ξέμαθαν να αγωνίζονται.

 6. Αλλά τι να τα βάζουμε τώρα με τα παιδαρέλια! Τη υπόθεση την πούλησε το ’93 κείνος ο πολύπειρος στις βρωμοδουλειές, ο εφιάλτης Μητσοτάκης.

 7. @ ένας αναγνώστης

  Άντε στο παχνί σου…”δημοκρατικώς” με καθαρό λιγότερο από 20%….Αλλά ας το δεχτούμε. Ως δημοκρατικώς εκλεγμένη κυβέρνηση είχε την υποχρέωση να κυβερνήσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όπως υποσχέθηκε!!!

  Το “έχει το δικαίωμα να διοικεί όπως ακριβώς θέλει” όμως είναι χαρακτηριστικό άλλου είδους κυβερνήσεων.

  Άντε λοιπόν άλλη μία φορά στα ανήλιαγα υπόγεια που σε καθοδηγούν να γράφεις μανιφέστα παιδαριώδους φασιστικής έπαρσης και ξαναέλα με την δημοκρατική σου πένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *