Βουλγαρία: Έρευνα τουρκικής εταιρίας για πολιτική αφομοίωσης των ΤούρκωνΙούλιος 6, 2010


«Θέλετε να αποκατασταθούν με τις παλιές τουρκικές ονομασίες οι πόλεις της Βουλγαρίας;»


«Θέλετε να αλλάξετε τα χριστιανικά ονόματα των Τούρκων, στα μητρώα των βουλγαρικών ληξιαρχείων;»


«Θέλετε την ίδρυση στη Βουλγαρία ιδιωτικής τηλεόρασης, ραδιοφώνου και εφημερίδων στην τουρκική γλώσσα;»


Αυτές είναι μερικές από τις 50 ερωτήσεις μιας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία συμμετείχαν μέχρι σήμερα, 8.000 Τούρκοι της Βουλγαρίας, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Μετανάστευσης «Bultyurk» που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη.


«Η έρευνα θα ολοκληρωθεί με άλλα χίλια άτομα στις βουλγαρικές πόλεις Ρούσε, Βάρνα, Σούμεν, Ράτζκγράντ, Ταρκόβιστε, Κάρντζαλι, Χάσκοβο και Σμόλιαν» δήλωσε στον δημοσιογράφο της βουλγαρικής εφημερίδας ’24 Ώρες’ ο Ράφε Μουράτ συντονιστής της οργάνωσης «Bultyurk», της Κωνστανινούπολης.


Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα απαντήσουν στην ερώτηση αν η Βουλγαρία έχει εγκαταλείψει την πολιτική αφομοίωσης της τουρκικής μειονότητας ή τους αντιμετωπίζουν ως εθνικά Τούρκους.


Ένας άλλος γύρος ερωτήσεων περιλαμβάνει την ερώτηση αν οι Τούρκοι της Βουλγαρίας έχουν πρόσβαση στα πολιτικά κόμματα της χώρας εκτός από αυτό του τουρκικού κόμματος, αν επιθυμούν να μαθαίνουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση την τουρκική γλώσσα και αν επιθυμούν να διορίζεται ο μουφτής της Βουλγαρίας με έγκριση του μουσουλμανικού ιερατείου της Κωνσταντινούπολης.


Επίσης οι Τούρκοι της Βουλγαρίας ερωτούνται ποιοι ήταν οι Βούλγαροι πολιτικοί άνδρες που συνέβαλαν περισσότερο στην εθνοτική ειρήνη στη χώρα τους και προτείνονται να επιλέξουν μεταξύ των: Αλεξάνταρ Σταμπουλίνσκι, Τοντόρ Ζίφκοφ και Γκεόρκι Ντιμιτρόφ.


Η Οργάνωση «Bultyurk» είναι σχετικά νέα οργάνωση, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα, η οποία οργάνωση, ιδρύθηκε το 2003 από τον Hayat Durmaz καθηγητή του ορθοπεδικού νοσοκομείου «Chapa».


Ἂρθρα&Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος


http://echedoros-a.blogspot.com/2010/07/blog-post_8209.html#more

.

5 comments

 1. Οι εκπρόσωποι των βαλκανικών εθνικών κρατών πρέπει να αντιληφθούνε, ότι οι επιδιώξεις της τουρκίας δεν περιορίζονται σε μια ελληνοτουρκική διένεξη για το Αιγαίο. Ο χειρότερος και πλέον βάρβαρος λαός στην ιστορία της ανατολικομεσογειακής λεκάνης δεν φθάνει που κράτησε στον πολιτικό μεσαίωνα την τέως πιο αναπτυγμένη περιοχή του κόσμου, αλλά επιζητεί να συνεχίσει και ολοκληρώσει το έργο του.
  Υπάρχει μια επιλογή πολιτικής και, κυρίως, οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης, όπως και μια επιλογή για επανάληψη της ιστορίας, με την εκ νέου υπαγωγή της περιοχής στους μογγόλους νταβαντζήδες.
  Κατανοώ ότι οι εμπειρίες του παρελθόντος δεν ευνοούνε μια θετική συναισθηματική προσέγγιση, αλλά έστω οι αρνητικές καταδεικνύουνε πιστεύω, την πρώτη επιλογή ως την προτιμότερη.
  Ασφαλώς προς τούτο, οφείλουνε να εξαφανισθούνε πολιτικά, οι περιπτώσεις οποιονδήποτε επιθετικών μειοψηφιών στην εκάστοτε χώρα, οι οποίες, προετοιμάζουνε κυρίως στον χώρο της παιδείας δηλαδή την επόμενη γενιά πολιτών, την επανένταξη των χωρών στην σφαίρα επιρροής των τούρκων.

 2. Οι Τούρκοι κάνουν οπωσδήποτε τη δουλειά τους και ορίζουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Το θέμα και το ερώτημα όμως είναι τι κάνουν όλοι οι άλλοι; Γιατί δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αλλά παραμένουν αδρανείς και περιορίζονται σε απαντήσεις αντίδρασης και άμυνας; Τα γκόλ δεν πετυχαίνονται με κατενάτσιο και η διαπραγμάτευση εκ των υστέρων καταλήγει σε συμβιβασμούς παραχωρόντας πάντα πόντους, λίγο-λίγο, μέχρι που υστερα από ένα διάστημα οι αμυνόμενοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Και τότε είναι πλέον αργά.

 3. Η Βουλγαρία βλέπουμε οτι θέλει να σπάσει την βαλκανική ορθόδοξη συμμαχία του 2004-2008
  και να γίνει εταίρος της Τουρκίας σε μιά πολυπολιτισμική νεοθωμανική χερσόνησο του
  Αίμου.Με αυτή τη λογική πλησιάζει το βουλγαρικό κεφάλαιο την τουρκική διπλωματία ώστε
  να έχουν πολιτικά,οικονομικά και πολιτισμικά ερείσματα.
  Οι Βούλγαροι όμως δεν μελετούν την Ιστορία του τόπου και της περιοχής τους.Αν τη
  διάβαζαν προσεκτικά θα έβλεπαν οτι η Τουρκία δεν έχει μπέσα και απλώς χρησιμοποιεί την
  βουλγαρία ως μέσο εδραίωσης της στα Βαλκάνια και αποσταθεροποίησης του χριστιανισμού.
  Μόλις το πετύχουν αυτό οι Βούλγαροι θα έχουν την τύχη του εξανδραποδισμού όπως και οι
  υπόλοιποι βαλκανικοί λαοί.
  Νεκτάριος Κατσιλιώτης
  Ιστορικός-Εκδότης

 4. ΤΙ ρολο ειχε ανεκαθεν η βουλγαρια νομιζω οτι ειναι γνωστο. μα τουρκοι και βουλγαροι ειναι μογγολικη φυλη. τυχαιο που απο ολα τα βαλκανικα κρατη αυτα δημιουργησαν τα πιο μεγαλα προβληματα;
  υπουλοι παντοτε.

 5. Επιτρέψατε μου να έχψ τις ενστάσεις μου περί τουρκόφιλων Βούλγαρων.Είναι γεγονός ό,τι σημαντικός αριθμός Τούρκων κατοικεί στην Βουλγαρία.Ωστόσο οι Βούλγαροι δεν έχουν και τις καλύτερες σχεσεις μαζί τους.Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στην Φιλιππούπολη(Πλόβντιφ)όπου στην κεντική πλατεία γινόταν άτυπο ψήφισμα όπου καλούσαν τον κόσμο να ψηφίσει Κατά των Τουρκων.Είναι πολλά τα περιστατικά που έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται στην Βουλγαρία ανάμεσα σε Βουλγαρους και Τούρκους που κατοικούν εκεί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *