Sunday 13 August 2023
Αντίβαρο
Ελληνοτουρκικά

Το 1997 στη Μαδρίτη και το 1999 στο Ελσίνκι υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση το γκρίζο στο Αιγαίο.

Στις 8 Ιουλίου 1997, η ελληνική κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της στη Μαδρίτη κάτω από ένα κείμενο που αναγνώριζε τα «ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο».
 
Στις 11 Δεκεμβρίου 1999, η ελληνική κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της στο Ελσίνκι κάτω από ένα κείμενο που αναγνώριζε «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας (“outstanding border disputes”).
 
Η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ, ο εναέριος χώρος, η Θράκη, η Κύπρος, οι μειονότητες (μουσουλμανική στη Θράκη, ελληνική στην Κωνσταντινούπολη) κλπ δεν συνιστούν συνοριακές διαφορές.
 
Υπήρχαν φωνές που από τότε έλεγαν ότι εκείνες τις υπογραφές κάποτε θα τις πληρώσουμε.
 
Τότε ήταν που η Ελλάδα δέχτηκε το γκρίζο!
Δύο φωτογραφίες με τα αποσπάσματα.
1997:
Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης
Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος
Αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.
 
1999:
Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης
Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου
 

3 comments

Ελευθέριος 22 April 2018 at 00:18

Ίσως περισσότερο από κάθε άλλον λαό, ο ελληνισμός, στην μακραίωνη ιστορία του, είχε το μεγαλειώδες προνόμιο, να αναδείξει τόσες πολλές μορφές προικισμένες και φωτοδότρες της ανθρωπότητας όλης, και συνάμα την κατάρα του Εφιάλτη, ανθρωπάκια προσκολλημένα στο συμφέρον, την εκδούλευση και την προδοσία.
Στους τελευταίους αυτούς υπάγονται και οι προαναφερθέντες περαστικοί πελάτες της, καταγραμμένοι ωστόσο κι αυτοί, ανάλογα με το μπόϊ τους, με μελανά και ανεξίτηλα γράμματα:
Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης
Υπουργοί των Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος και Γιώργος Παπανδρέου.

Reply
Ελευθέριος 22 April 2018 at 00:50

Ο τελευταίος διετέλεσε – αλίμονο – και πρωθυπουργός!
Και βγαίνουν σήμερα τα θλιβερά απομεινάρια του πολιτικού συστήματος, να τους εγκολπώνονται και να υπόσχονται καινούρια σωτηρία.

ΥΓ.
Όποιος δεν κατανεύει να πορευτεί έξω απ’ το μαντρί, κινδυνεύει να σωθεί με συνοδεία τους όμοιούς τους. Από τον λύκο πάντως δεν κινδυνεύει, αυτόν πρόλαβαν και τον εξολόθρεψαν οι καννίβαλοι, οι εκσυγχρονιστές!
(Σε αυτούς συγκαταλέγονται όχι μόνο η γνωστή φατρία της πασοκοκρατίας, αλλά όλης η φάρα των επαγγελματιών πολιτικών του συστήματος)

Reply
Γιώργος 17 December 2019 at 21:31

Σημίτης , Παπανδρέου … Ποτέ δεν περίμενα αυτός ο τόπος να φθάσει σε αυτό το επίπεδο παρακμής !! Αυτοί… οι εφιάλτες της σημερινής Ελλάδος να αυτοπροβάλλονται αλλά και να επιβραβεύονται από τον έλληνα πολίτη-ψηφοφόρο με επανεκλογή και ακόμα χειρότερα με πρόταση για τον θρόνο του πρώτου πολίτη της χώρας !!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.