Τουρκική εταιρεία θα κατασκευάσει το νέο αεροδρόμιο του Κοσσυφοπεδίου

Τη «νέα πύλη του Κοσσυφοπεδίου» ανέλαβε να κατασκευάσει η τουρκική εταιρεία Limak Holding. Πρόκειται για μια επένδυση 144 εκατ. ευρώ και για το πρώτο συμβόλαιο με εταιρεία του εξωτερικού που υπογράφει η ηγεσία του Κοσόβου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.
Ο όμιλος Limak Holding δραστηριοποιείται στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, του τσιμέντου, της τεχνολογίας και της αεροπλοΐας.


Η συμφωνία, που υπογράφηκε την Παρασκευή στις 13 Αυγούστου, μια επένδυση της τάξεως των 140 εκατ. ευρώ, προβλέπει την ανακατασκευή του Διεθνούς Αερολιμένος της Πρίστινα, ενώ για τα επόμενα είκοσι χρόνια τη λειτουργία του αεροδρομίου αναλαμβάνει η τουρκική πλευρά.


Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, η Limak Holding είναι η πρώτη εταιρεία ξένων συμφερόντων που θα δραστηριοποιηθεί στο Κοσσυφοπεδίου.


Προβλέπεται η κατασκευή ενός σύγχρονου αεροδρομίου 27.000 τετραγωνικών μέτρων, ενός αεροδιαδρόμου 77.000 τετραγωνικών μέτρων, ένος νέου πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και των εγκαταστάσεων στάθμευσης αυτοκινήτων χωρητικότητας 1.750 οχημάτων και των δεξαμενών καυσίμων.


“Στόχος είναι η εξυπηρέτηση περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων επιβατών κάθε χρόνο” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σεζάι Μπακακσίζ, στη διάρκεια τηε συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών στην Πρίστινα.


Στην τελετή της υπογραφής της σύμβασης παρέστη και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι.


http://www.enet.gr/?i=news.el.ecoenet&id=193179

.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*