Friday 26 April 2024
Αντίβαρο
Διεθνή

Επίθεση στο Ιράν τώρα, προτείνει ο πρώην επικεφαλής της Mossad

13-09-2010 11:39:05
Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση στο διεθνές Ινστιτούτο με θέμα την αντι-τρομοκρατία ο πρώην διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Danny Yatom απεύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να σχηματίσει μια συμμαχική κοινή αεροπορική δύναμη κάτω από την ηγεσία των ΗΠΑ όπου αποστολή της οποίας θα είναι η εκδήλωση επίθεσης εναντίον του Ιράν. «Οι κυρώσεις δεν είναι αρκετές και εύχομαι ο κόσμος να έρθει στα λογικά του» υπογράμμισε ο Yatom.


Ο τελευταίος ήταν επικεφαλής της Mossad μεταξύ των ετών 1996 και 1998 ενώ επίσης υπήρξε μέλος του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου με το εργατικό κόμμα. Παραιτήθηκε το 2008 από την πολιτική εκφράζοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του  τότε ισραηλινού πρωθυπουργού Ehud Olmert. Ο Yatom πριν από ακριβώς ένα χρόνο είχε κάνει δηλώσεις στην εφημερίδα Russia Today όπου εξέφραζε τον προβληματισμό του για την ειρηνική επίλυση του προβλήματος με το Ιράν.


Είχε προσθέσει στην ίδια συνέντευξη πως είναι απαγορευτικό για τον κόσμο να επιτρέψει στο Ιράν να συνεχίσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου επεσήμανε όμως πως υπήρχε ακόμη καιρός για «διπλωματία». Ένα χρόνο μετά όμως ο πρώην επικεφαλής της Mossad  δεν βλέπει άλλη λύση από αυτή του προληπτικού κτυπήματος κατά του Ιράν.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14231&Itemid=52

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.