12 Τουρκοι στρατιώτες νεκροί απο επιθέσεις του PKK

Σε τρείς επιθέσεις ως αντίποινα για το θάνατο εννέα Κούρδων Μαχητών οι οποίοι σκοτώθηκαν απο τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια μάχης στην επαρχία Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2010 προχώρησε η ένοπλη πτέρυγα του Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ο Κουρδικός Απελευθερωτικός Στρατός (HPG,) στις οποίες δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.


Οι επιθέσεις έγιναν:
1) Εναντίον φορτηγού που μετέφερε νερό στο φυλάκιο του του τουρκικού στρατού στην πόλη Eruh ,της επαρχίας Σίιρτ , στις 11 Σεπτεμβρίου με απολογισμό πέντε Τούρκους στρατιώτες νεκρούς .Ο Τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση στην περιοχή , μετά την επίθεση , αλλά αποσύρθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου.


2) Πέντε Τούρκοι στρατιώτες και ένας πολιτοφύλακας φρουρός του χωριού σκοτώθηκαν στο στην κωμόπολη Μπεϊτούσεμπαπ (Beytussebap), του νομού Σιρνάκ όταν Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε θέσεις του τουρκικού στρατού.


3) Ο Κουρδικός Απελευθερωτικός Στρατός (HPG) ανέλαβε την ευθύνη και για τη χθεσινή επίθεση στο Eruh που είχε σαν αποτέλεσμα ένας Τούρκος στρατιώτης να σκοτωθεί.


ANF / DESK NEWS


ANF NEWS AGENCY

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *