Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Ελληνοτουρκικά

[ηχητικό] Κοτζιάς: Να μην εξαιρεθεί η Τουρκία από κανένα πρόγραμμα ενεργειακής εκμετάλλευσης.

Ένα ακόμα απίστευτο!

Στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών εκτός του ότι αποκάλεσε τα Σκόπια σκέτο «Μακεδονία»(!!) συνέχισε τις προκλήσεις και είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Τουρκία «δεν πρέπει να εξαιρεθεί από κανένα πρόγραμμα ενεργειακής εκμετάλλευσης σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο». Δεν μπορεί «με τόσα μίλια να μην έχει ΑΟΖ». Είπε επίσης ότι «δεν δικαιούται 100% ΑΟΖ το Καστελλόριζο»!!

Ακούστε το ηχητικό με τις δηλώσεις του

Οι δηλώσεις του έγιναν σημαία σε τουρκικά ΜΜΕ. Ας δούμε ένα απόπασμα εδώ.

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/eski-yunanistan-disisleri-bakani-kocias-turkiyeyi-dahil-etmezsek-hayal-kirikligina-ugrayabiliriz/1406868#

Μετάφραση από τα τούρκικα:

«Πρέπει να διασφαλίσουμε την συμμετοχή της (σ.σ. Τουρκίας) στις εκεί εμπορικές εξελίξεις (σ.σ.Κυπριακή ΑΟΖ). Αυτό πρέπει να γίνει με έναν δίκαιο τρόπο. Εάν προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πάντα για τον εαυτό μας τότε ενδεχομένως θα βιώσουμε μία μεγάλη απογοήτευση.»

 

 

Αυτό προστίθεται σε ένα ακόμη απίστευτο!

 

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στον Ερντογάν να είναι η Τουρκία το τιμώμενο πρόσωπο της ΔΕΘ το 2021, δηλαδή στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ο Ερντογάν δέχτηκε.

 

Δείτε την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος.

 

 

 

2 comments

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥ 6 March 2019 at 09:06

<>

Reply
Ελευθέριος 6 March 2019 at 22:18

O χοντρομπαλάς “πρώην ΥΠΕΞ” επανέρχεται δριμύτερος και ξαναχτυπά!
Μετά το Μακεδονικό που “έλυσε” με τον γνωστό τρόπο σε βάρος της χώρας μας και κόντρα στη θέληση του 70% του ελληνικού λαού, βγαίνει τώρα ως λαγός απ’ τους Δελφούς και μιλά εκ προοιμίου για δικαιώματα της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ, αμφισβητώντας την επήρεια του Καστελόριζου κι ότι τα νησιά δικαιούνται ΑΟΖ με βάση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και μιλά για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο κι ότι πρέπει τάχα να κάτσουμε στο τραπέζι με μια άκρως αναθεωρητική κι επιθετική δύναμη όπως η Τουρκία, να συζητήσουμε επί κυριαρχικών μας δικααιωμάτων!
Και ενώ λέει αυτά ο χοντρομακαρονάς, δεν βγαίνει ένας από την ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε κι απ’ την αντιπολίτευση να ψελλίσει μια κουβέντα! Πως να μην πανηγυρίζουν μετά τα τουρκικά ΜΜΕ;
Που το πάνε πάλι όλοι τους φυρί-φυρί να μας μαντρώσουν;
Μήπως να υπαχθούμε ολοσούμπιτοι μιας και καλή στους νεο-oθωμανούς να τελειώνουμε;

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.