Friday 26 April 2024
Αντίβαρο
Πολιτισμός - Παιδεία

Σκάνδαλο μεγατόνων στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας

Άγγελος Ανδρέου
Δημοσίευση : 20/11/2010 16:22 – Τελ. ανανέωση : 20/11/2010 16:47


Την κατάργηση του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών ζητά ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος, αφού όπως καταγγέλει στους κόλπους του διαδραματίζεται μια “σωρεία παρανομιών που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της Πανεπιστημιακής κοινότητας”.

Ο κ. Πανάρετος διαθέτει στοιχεία, τα οποία έχει αποστείλει ήδη στον εισαγγελέα, όπου εμφανίζουν το διδακτικό προσωπικό του τμήματος να απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς.


Σύζυγοι, παιδιά, γαμπροί, κουμπάροι κ.ό.κ. φαίνεται ότι διδάσκουν στο τμήμα!
Επιπλέον, ο υφυπουργός Παιδείας καταγγέλει αδιαφάνεια στις επιλογές των μελών ΔΕΠ, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα, ευνοούνταν υποψήφιοι που ήταν τέκνα μελών ΔΕΠ, ενώ ακυρώθηκαν οι διορισμοί οχτώ άλλων μελών.


Την ίδια στιγμή, χορηγήθηκαν διδακτορικά διπλώματα σε τέκνα καθηγητών του τμήματος με επιβλέποντες γονείς, κατά παράβαση της βασικής αρχής της αμεροληψίας αλλά και της ακαδημαϊκής δεοντολογίας, ενώ υπήρξαν διπλά πρακτικά εκλογών.


Ο κ. Πανάρετος ζητά την άμεση κατάργηση του τμήματος και τη μεταφορά του στο τμήμα Θεολογίας, ενώ ζητά από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών να εισηγηθεί λύσης εντός 30 ημερών.


http://www.cosmo.gr/News/Hellas/298096.html

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.