Friday 26 April 2024
Αντίβαρο
Σχολιασμός Αντίβαρου

Επεισόδια πάλι(…) στο κέντρο των Αθηνών…

Βίαια επεισόδια ακόμη μία φορά. Από τη βία δεν γλύτωσε ούτε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης.
Νέου τύπου μολότωφ τραυμάτισαν 10 αστυνομικούς.

Δείτε το βίντεο:

.

8 comments

Επισκέπτης 16 December 2010 at 13:40

Εδάρη ο βουλευτής Κωστής Χατζηδάκης και βγήκαν οι συνήθεις politically correct να μας πουν ότι … δεν φερθήκαμε πολιτισμένα. Πολιτισμένα φερόμαστε μόνον όταν μάς τα τρώνε κι εμείς σκύβουμε το κεφάλι. Έτσι μάς έχει συνηθίσει το σύστημα τώρα και 36 χρόνια.

Δικαιοσύνη στην χώρα δεν υπάρχει, διότι η δικαστική εξουσία εξαρτάται από την εκτελεστική. Άσχετα με το αν έχεις δικαίωμα να φωνάξεις, να γράψεις στον τύπο, στο διαδίκτυο, ή να διαμαρτυρηθείς ακόμη και στον δρόμο, ουδείς τιμωρείται. Όλοι (έπρεπε να) είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, αλλά φαίνεται ότι εδώ μερικοί είναι … πιο ίσοι από τους άλλους. Όπου, λοιπόν, δεν πίπτει λόγος…

Καλώς εδάρη ο Χατζηδάκης. Ουδέν προσωπικό και ίσως μάλιστα να είναι ένας από τους καλύτερους των 300. Όμως είναι γέννημα και θρέμμα του συστήματος. Και αυτό, το σύστημα, εδάρη στο πρόσωπό του. Δεν παραιτήθηκε της βουλευτικής του αποζημιώσεως, δεν ζήτησε να περικοπούν οι 16 μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής, δεν ζήτησε να μειωθούν οι βουλευτικές συντάξεις και να αυξηθεί τα χρόνια θητείας στην Βουλή, για να τις δικαιούται. Γνωρίζει την κρίση που περνούμε όλοι εξ αιτίας αυτών των αλητών και όμως δεν έκανε τίποτε, ούτε αυτός, ούτε κανείς άλλος. Ξύλο, λοιπόν, ώστε να ξέρουν ότι το βουλευτικό επάγγελμα μπορεί, υπό ορισμένας συνθήκας, να γίνει …. βαρύ και προπαντός ανθυγιεινό.

Και στον επόμενο με το καλό!

Reply
arxoxris 16 December 2010 at 14:36

Τραυματίσθηκαν αστυνομικοί? Τι κρίμα…Παραλείψατε να αναφέρετε ότι τραυματίσθηκαν εκατοντάδες πολίτες…Παραλείψατε να αναφέρετε οτι διμοιρίες επιτέθηκαν σε μπλοκ φοιτητών που δεν είχαν καμία ανάμειξη με επεισόδια…
Όσο για τον πρώην υπουργό…μένουν άλλοι 299 και 29999 παρατρεχάμενοι τους….

Reply
Καινούριος 16 December 2010 at 15:18

Μα τι λέτε κύριε Επισκέπτη;

Τι θα πει «καλώς εδάρη»; προς τι ο πληθυντικός; συμμετείχατε στον ξυλοδαρμό; Από που κι ως που του αποδίδεται συλλογική ευθύνη.

1. Ο Χατζηδάκης είναι πράγματι ανάμεσα στους καλύτερους βουλευτές. Όταν επί 20ετία προσπάθησαν όλες οι κυβερνήσεις (από Μητσοτάκη μέχρι σήμερα) να πουλήσουν την Ολυμπιακή, αυτός το κατάφερε και μάλιστα με όρους ιδιαίτερα ευνοϊκούς για όλους, το δημόσιο, τους εργαζόμενους, το μέλλον της εταιρείας, το στάτους της εταιρείας διεθνώς (διότι αν χρεωκοπούσε θα έχανε όλα τα προνόμια) και πήγε σε έναν μεγαλομέτοχο ο οποίος απολαυμάνει την εμπιστοσύνη του κοινωνικού συνόλου, δηλαδή του προηγούμενου ιδιοκτήτη της Ολυμπιακής. Δεν ξέρω λοιπόν αν ζήτησε την περικοπή μισθών των υπαλλήλων της βουλής, αυτά είναι εσωτερικά τους θέματα και μάλλον προσαννάματα για λαϊκισμό. Ξέρω ότι στο οικονομικό τουλάχιστον πεδίο, ο Χατζηδάκης πρόσφερε μία μείωση δαπανών του δημοσίου (τρεχόντων χρεών της Ολυμπιακής) από τις σπάνιες περιπτώσεις των τελευταίων ετών. Φωτεινό παράδειγμα.

2. Όμως όλα αυτά είναι άσχετα. Ως εκπρόσωπος του λαού, είτε καλός είτε κακός, η βία εναντίον του είναι αδιανόητοι. Ας κάνουν κόμμα ή ας κατέβουν υποψήφιοι αυτοί που τον πλάκωσαν στο ξύλο και ας εκλεγούν αυτοί εις βάρος του.

3. Όμως και αυτό είναι άσχετο. Δεν πα να είναι και ένας τυχαίος περαστικός που έμοιαζε με κάποιον. Ας μην ήταν βουλευτής. Το σύστημά μας μπορεί να έχει πολλά κακά, όμως λειτουργεί και χωρίς τη βία, δηλαδή χωρίς το νόμο της ζούγκλας. Ξέρεις ποιοι καταφεύγουν στη βία; αυτοί που δεν έχουν τίποτα να πουν. Να αντιπαρατεθείς με όποιον διαφωνείς (βουλευτής ή όχι) αντί να τον δείρεις, ύπουλα από πίσω και μέσα στο πλήθος. Αν αρχίσουμε να κάνουμε εκπτώσεις στην προστασία από τη βία, θα γίνουμε ζούγκλα.

Εγώ μπορεί να έχω πολύ μεγαλύτερα πράγματα να προσάψω από το ότι «δε ζήτησαν περικοπή του 16ου μισθού των υπαλλήλων της βουλής» και στους 300 της βουλής. Πράγματα με μεγαλύτερες επιπτώσεις, και στον οικονομικό τομέα αλλά και γενικότερα. Είναι λύση να πάω να τους πλακώσω όλους στο ξύλο;

Μια που δείχνεις να σε καίει το οικονομικό. Προσπάθησε προχθές μάλιστα ο υπουργός οικονομικών να σβήσει χρέη 24 ή 30 δισ ευρώ προς το δημόσιο! Μιλάμε για το ένα τέταρτο από όλο το πακέτο της Τρόικας στην τριετία (ή παραπάνω). Η να το πω αλλιώς. Από περικοπές μισθών στο δημόσιο εξασφαλίσαμε 2 δις ευρώ για το 2010. Σκέψου τι θα κάναμε μ’ αυτά τα 24 ή 30 δις.

Δεν ξέρω ποια εντάσσονται σ’ αυτά, αλλά μπορεί κάλλιστα να τρυπώσουν και άσχετοι. Καταλαβαίνεις νομίζω τη διαφορά μεγέθους. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν στον υπουργό με τη λογική σου; να αφανίσουμε όλο του το σόι; Δε μας τα λες καλά.

Reply
Επισκέπτης 16 December 2010 at 16:46

Καινούριε,

Καλά θα κάνεις να μάθεις πρώτα ελληνικά. “Εδάρη” = δάρθηκε… πού είναι ο πληθυντικός.

Έγραψα: Ουδέν προσωπικό και ίσως μάλιστα να είναι ένας από τους καλύτερους των 300. Όμως είναι γέννημα και θρέμμα του συστήματος. Και αυτό, το σύστημα, εδάρη στο πρόσωπό του.

Σαφής είμαι νομίζω. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πολυλογίες εντελώς περιττές.

Reply
Καινούριος 16 December 2010 at 18:27

«δεν φερθήκαμε πολιτισμένα. Πολιτισμένα φερόμαστε μόνον όταν μάς τα τρώνε κι εμείς σκύβουμε το κεφάλι»

Να οι πληθυντικοί.

Μάθε να καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος πριν νουθετήσεις.

Διαφορετικές ερωτήσεις είναι

Επί της ουσίας τίποτα;

Reply
Eleftherios 16 December 2010 at 20:36

Επί της ουσίας, οι μή έχοντες ικανό μέγεθος μυαλού για να κατανοήσουν τι γίνεται στην
ελλάδα την τελευταία 20ετία και πώς να αντιστρεψουν την καθοδική της πορεία αντιδρούν, αλλά σε τι, οι ίδιοι δεν γνωρίζουν.

Επιπλέον, η απουσία οργανωμένου κράτους έχει καταστήσει τα ΜΜΕ και έναν μικρό αριθμό από ιδιαίτερα ηχηρους πολίτες (η μή) την νεα αστυνομία, εισαγγελέα, ενόρκους, δικαστές και δημίους. Καταλαβαίνει κανείς την απόλυτη κατάρρευση η όχι?

Καλά κάνεις τη δουλειά σου εσύ
μουστάκια με την αλλοδαπή υπηκοότητα, ναι σε εσένα μιλάω, μας έχεις όλους του χεριού σου.

Reply
imago 16 December 2010 at 22:21

“Πολιτισμένα φερόμαστε μόνον όταν μάς τα τρώνε κι εμείς σκύβουμε το κεφάλι.”

Γιατί έχεις την εντύπωση, ότι μετά την επίθεση στον Χατζιδάκη πάψαμε να σκύβουμε το κεφάλι;

Πολιτισμένα φερόμαστε όταν αποδεικνύουμε, ότι ξέρουμε τί θέλουμε και όχι όταν επικροτούμε τον κάθε σοσιαλλουμπενολαϊκό τραμπούκο ο οποίος υπερασπίζεται τα “κεκτημένα” τα οποία του παραχώρησε το…σύστημα το οποίο εσύ ταυτίζεις με το θύμα.
Γιατί το μοναδικό ακραιφνή “γέννημα θρέμμα” του συστήματος το οποίο διακρίνω εγώ στις σχετικές φωτογραφίες, είναι αυτός ο μανιακός δολοφόνος, ο οποίος διαπράττει την επίθεση μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς, προφανώς σίγουρος, ότι το “σύστημα” δεν πρόκειται να κινηθεί εναντίον του!

Reply
arxoxris 18 December 2010 at 23:14

Ο πρώην υπουργός είναι πρώην μέλος μιας καταστροφικής, διεφθαρμένης κυβέρνησης και νυν μέλος μιας πουλημένης βουλής των “Ελλήνων”. Δεν επαινώ την πράξη βίας, αλλά κανείς δεν εστίασε στον τραυματισμό απλών διαδηλωτών (και δεν μιλάω για κουκουλοφόρους), κανείς δεν μιλάει για τη ΧΟΥΝΤΑ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κερατέα. Μήπως είστε εκπρόσωποι του Πρετεντέρη και της Τρέμη? Ο μανιακός δολοφόνος κύριε imago είναι αυτός που όπλισε τα μυαλά του κόσμου με μίσος και οργή. Και δεν μιλάω για βολεμένους καλοπερασάκηδες φυσικά…
Αυτός είναι ο πολιτισμός της Τατιάνας, του Τριανταφυλλόπουλου, του Άδωνη Γεωργιάδη, του Big Brother. Αν ανέχεστε όλα τα προηγούμενα, ανεχτείτε και αυτά!!!!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.