Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Ανακοινώσεις Ελληνοτουρκικά

Ψήφισμα – Ελληνοτουρκικές σχέσεις (3.01.2011) – ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΙΜΔΑ)

Ψ ή φ ι σ μ α – Ελληνοτουρκικές σχέσεις (3.01.2011)
Να προστατευθούν πραγματικά τα δικαιώματα των λαών και του ανθρώπου σχετικά με τα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίων της πατρίδας μας

 
Οι εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι άκρως ανησυχητικές. Είναι βέβαιο ότι στις κατακτητικές της επιδιώξεις που ήδη από την ιστορία των Ιμίων και των γκρίζων ζωνών σταθερά προβάλλονται από την Τουρκία, προστέθηκαν και οι αρπακτικές των κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίων μας που έχουν καθαρά εκφρασθεί. Δυστυχώς, όμως, εμφανίζεται και η ελληνική συναίνεση συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία, σαν να μην υπήρχαν άλλες χώρες του κόσμου καταλληλότερες για συνεκμετάλλευση, και μάλιστα χωρίς κατακτητικές βλέψεις. Αντί να συμπράξουμε με την Κύπρο, που μας πρότεινε, σύμφωνα με το άρθρο 121 παρ. 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, να συγκηρύξουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας για την προστασία των πετρελαίων και αερίων μας και μάλιστα μονομερώς – όπως έπραξε η Κύπρος και ενέκρινε η Ευρώπη  τα αφήσαμε απροστάτευτα, και επιτρέψαμε στον άρπαγα γείτονά μας να παζαρεύει τα δικά μας πετρέλαια και αέρια με αμερικανικές μεγάλες εταιρίες αντί να το πράξουμε εμείς είτε με την Αμερική είτε με άλλες χώρες.

Προς θεού ! Ας μη σπεύδουμε προς ανεπανόρθωτα ! Ας μην περιφρονούμε τις θυσίες των παιδιών μας του 1821-1830 του 1912-1913, του 1914-1919, του 1940-1944, καταργώντας την κυριαρχία και ανεξαρτησία μας. Και επί πλέον ας μη θυσιάζουμε τόσο άστοχα τον φυσικό μας πλούτο παραχωρώντας τον με συνεχείς υποχωρήσεις στον χειρότερο συνεκμεταλλευτή αντί να αλλάξουμε ριζικά στάση χρησιμοποιώντας τον φυσικό μας πλούτο με τρόπο που να μετατρέψουμε τη σημερινή μας φτώχεια σε σημαντική ευημερία.

Κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό να μη μεταβεί στο Ερζερούμ. Ο ελληνικός λαός δεν το θέλει. Ξέρει την εθνική καταστροφή προς την οποία βαδίζουμε από αρκετά ήδη χρόνια και τις μυστικές – αντίθετα με την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία – διαπραγματεύσεις και δεν θα την συγχωρήσει.

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2011

http://www.mfhr.gr/notices.asp?ln=0&cm=viewarticle&id=349

.

4 comments

N.Michas 22 January 2011 at 08:22

Πολύ καλά τα λέτε.
Όμως θυσίες των παιδιών μας δεν έγιναν μόνο στις περιόδους που αναφέρετε. Έγιναν και το 1945-1950 σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα βουνά της Β.Ελλάδας για να αποτραπεί η υποδούλωση της χώρας στον κουμουνισμό. Και όπως θα ξέρετε τα θύματα από το στρατό ήταν περισσότερα από τον πόλεμο του 1940-1941 εναντίον του άξονα. Τα θύματα στον άμαχο πληθυσμό ήταν πολύ πολύ περισσότερα και άγνωστα γιατί δεν τα κατάγραψε κανένας και οι πρόσφυγες που κατάκλυσαν τις μεγαλουπόλεις για να αποφύγουν τη σφαγή τους από τους συμμορίτες ξεπέρασαν το 1.000.000. Και ας μην ξεχνάμε και το παιδομάζωμα με τα 28.000 παιδάκια που άρπαξαν από την αγκαλιά της μάνας τους και τα πήγαν στο παραπέτασμα.
Ν Μίχας

Reply
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ 17 March 2011 at 10:13

Αθήνα 17 Μαρτίου 2011
Κύριοι,
Δεδομένου ότι η θεωρία περί “Hert Land” του MCKinder
εξακολουθεί να ισχύει και να την αναπροσαρμόζουν και
να προσπαθούν να πετύχουν τα ίδια που έχουν ως στόχο
οι άσπονδοι φίλοι μας, καλό θα ήταν να κατανοήσουμε
ότι όλοι οι “κάτοχοι” των κοιτασμάτων στη Μεσόγειο
έκον – άκον θα συνδιαλλαγούμε, στην καλλίτερη περίπτωση με τις πέντε αδελφές και τα διάφορα εξώγαμά τους.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Στασινός

Reply
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ 17 March 2011 at 10:14

Συγνώμη για την ανορθογραφία:
Παρακαλώ γράψετε Heart

Reply
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ 17 March 2011 at 10:20

Αθήνα 17 Μαρτίου 2011
Κύριοι,
Δεδομένου ότι η θεωρία περί “Heart Land” του MCKinder
εξακολουθεί να ισχύει και να την αναπροσαρμόζουν και
να προσπαθούν να πετύχουν τα ίδια που έχουν ως στόχο
οι άσπονδοι φίλοι μας, καλό θα ήταν να κατανοήσουμε
ότι όλοι οι “κάτοχοι” των κοιτασμάτων στη Μεσόγειο
έκον – άκον θα συνδιαλλαγούμε, στην καλλίτερη περίπτωση με τις πέντε αδελφές και τα διάφορα εξώγαμά τους.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Στασινός

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.