Tuesday 23 April 2024
Αντίβαρο
Επιστολές Φιλόλαος Δημητρίου

Επιστολή προς την Καθημερινή για τη διακωμώδηση από τον ΣΚΑΙ του εορτασμού της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού

Προς την Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

ΕΝΤΑΥΘΑ

Κύριε Διευθυντά,

Χθές ημέρα των Αγίων Θεοφανείων, η Χριστιανωσύνη εώρταζε την Φανέρωσιν της Αγίας Τριάδος και σε όλες τις Ενορίες της Πατρίδος μας αλλά και εις το Εξωτερικόν, όλοι οι πιστοί Ελληνες συμμετείχαν εις τον εορτασμόν της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, με συγκίνησιν και ευλάβειαν. Εν τούτοις, ευρέθηκαν άνθρωποι ανεγκέφαλοι, κούφιοι και αδιάντροποι που ενόμισαν ότι επωλούσαν «εξυπνάδα και πρωτοτυπίαν», με το να διακωμωδήσουν σε ραδιο- τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας Αυτόν τον Τίμιον Σταυρόν!

Εμφάνιζαν ένα αξιοθρήνητο πλάσμα, με καλλυμένο το κεφάλι του, να σατυρίζει την κατάδυσιν του Τιμίου Σταυρού, εμβαπτίζοντας Αυτόν σε ένα κουβά και μεταβάλλοντας Αυτόν σε…αγκίστρι πού ανασύρει ένα ψάρι…

Και εις άλλην φάσιν, ψέλνοντας το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε…» να ρίχνει τον Τίμιον Σταυρόν ο ίδιος σάτυρος και να ανασύρει αντί του Σταυρού ένα τηγάνι…, διακωμωδώντας έτσι τα Οσια και τα Ιερά!! Χωρίς Εντροπήν!

Δεν φταίει ασφαλώς ο ταλαίπωρος μασκοφόρος σάτυρος.Το έγκλημα είναι αυτών των ανεγκεφάλων που συνέλαβαν την ιδέαν και «έφτειαξαν» το σενάριο…

για να «διασκεδάσουν» τους ομοίους τους «Ελληνες» αθέους, αντιχρίστους και βλασφήμους, εξοργίζοντας συγχρόνως κάθε συνετόν και ευπρεπή άνθρωπον!

Ας χαίρονται το «ΣΚΑΙ» και ο ιδιοκτήτης του κ. Αλαφούζος τους τέτοιους συνεργάτες τους.Θέλω να πιστεύω ότι δ έ ν τους εκφράζουν, ΟΜΩΣ πρέπει να ζητήσουν συγγνώμην από τον Ελληνικόν Λαόν και τους τηλεθεατές του, δια την βλάσφημον και εξοργιστικήν πρόκλησιν του καναλιού τους και να αποπέμψουν τους αθέους και αντιχρίστους σατύρους-συνεργάτες τους! Είναι αδιανόητον να προκαλούν έτσι το θρησκευτικόν και ανθρώπινον συναίσθημα του Χριστιανικού Λαού αλλά και κάθε συνετού ανθρώπου. Είναι πράγματι ΕΝΤΡΟΠΗ!

Ευχαριστώ δια την φιλοξενία,

Φιλόλαος Δημητρίου

Δρ Ν. Δικηγόρος

ΦΙΛΟΛΑΟΣ ΔΗΜ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δρ.Ν. – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

I.B.A. – A.A.A. – L.C.I.ARB..

2 comments

Δημητριος Γ. Μαυριδης 8 January 2011 at 17:09

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΑΝ ΤΟ “ΣΚΑΙ” ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΑΣΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΣΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΡΙΤΤΟΥΝ, ΣΑΝ ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ. Η ΔΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ” ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΥΡΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΘΡΟ_ΚΑΝΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΤΟΥ. ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ. ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΤΜΕ ΜΟΝΟ, ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!
ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΚΑΡΠΑ ΔΕΝΤΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΑΧΥΡΑ, ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΟ!

ΔΓΜ

Reply
Γιάννης 11 January 2011 at 13:27

Μπράβο στον συνάδελφο κ.Δημητρίου για την επιστολή του. Νομίζω όμως ότι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εκπομπής όχι μόνον εκφράζει, αλλά και αποτελεί εικόνα αυτής ταύτης της προσωπικότητας των ιδιοκτητών του ανωτέρω σταθμού.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.