Friday 26 April 2024
Αντίβαρο
Τουρκία

Οικειοποιούνται τον Όμηρο αλλά και τον… Ομπάμα -Τουρκικοί μύθοι για μεγάλους άνδρες της ιστορίας και όχι μόνο

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 23/01/2011-Σελίς 16
Εκπλήσσεσαι όταν διαβάζεις ότι μορφωμένοι άνθρωποι μιας χώρας, η οποία μάλιστα βρίσκεται στον προθάλαμο της Ευρώπης προσπαθούν να προβάλουν ως επιτεύγματα των προγόνων τους διάφορες ανακαλύψεις, εφευρέσεις χωρίς οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, ορμώμενοι από φαντασία και φανατισμό. Από την τάση αυτή των Τούρκων δεν μπόρεσε να ξεφύγει και η Κύπρος. Πρόσφατα στον τουρκικό Τύπο ισχυρίζονται ότι η Μονή του Αποστόλου Αντρέα στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο δεν έχει σχέση με τον Αγιο της Χριστιανοσύνης και το θαύμα του με το αγίασμα αλλά πρόκειται για χώρο όπου ετάφη ένας εκ των συνοδών του Μωάμεθ.
 Οικειοποιούνται μάλιστα και το αγίασμα υποστηρίζοντας ότι αυτό ανέβλυσε όταν χτύπησε με το ραβδί του το έδαφος για να ξεδιψάσουν οι στρατιώτες του Ισλάμ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τον ισχυρισμό αυτό προβάλλουν δύο καθηγητές τουρκοκυπριακού πανεπιστημίου.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι άγιοι της χριστιανικής θρησκείας ήταν μουσουλμάνοι και μάλιστα Τούρκοι.


Πριν μερικά χρόνια η εφημερίδα Σαμπάχ της Κωνσταντινούπολης αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του αρχιτέκτονα Ερντογάν Βαφά ο οποίος «βάπτισε» τον Αγιο Νικόλαο… Τούρκο. Σύμφωνα με την έρευνα του αρχιτέκτονα στη βιβλιοθήκη του Βατικανού και στα πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου, Γκότιγκεν και Χαϊδελβέργης ο Άγιος κατάγονταν από τους Τούρκους Οguzκαι το όνομά του ήταν Σαρί Σαλτούκ. Όταν ο Σαρί ήταν ηλικία 4 ετών, η οικογένειά του ασπάστηκε τον χριστιανισμό και του έδωσε το όνομα Νικόλαος. Στη μελέτη του Βαφά διαβάζουμε ότι ο Άγιος δεν έζησε στα Πάταρα της νότιας Τουρκίας καθότι εκεί ο καιρός είναι ζεστός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και δεν δικαιολογούνται τα χοντρά του ρούχα, ότι η περιβολή του είναι όμοια με αυτή των Τούρκων της Βαγδάτης.


Και να ήταν μόνο οι Άγιοι Νικόλαος και Ανδρέας. Από τις έγκυρες έρευνές τους δεν γλύτωσαν ούτε ο Όμηρος, ούτε ο Θαλής, ο Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας. Από τη στιγμή που κάποιος κατάγεται από την Μικρά Ασία και τη γύρω περιοχή είναι Τούρκος (!).


Αν πάμε πιο παλιά θα δούμε ότι ο Νώε καταγόταν από τη Σινώπη της Μαύρης Θάλασσας (άρα Τούρκος). Ο εξ Αδάνων ιστορικός Τζεζμί Γιουτσεβέρ μελέτησε το γενεαλογικό του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα και κατέληξε στο αδιαμφισβήτητο (!) συμπέρασμα ότι οι πρόγονοί του ήταν Τούρκοι (τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρισλι 25-11-2010). Ο ιστορικός ισχυρίζεται ότι τα εδάφη της οθωμανικής αυτοκρατορίας περιλάμβαναν το σημερινό Σουδάν, τη λίμνη Βικτόρια, τα δυτικά της Κένυας και μέρος της Ουγκάντα. Ο παππούς του Ομπάμα, ονόματι Χουσεϊν Ονγιανγκο, ανήκε στη φυλή Λουό η οποία ασπάστηκε τον μωαμεθανισμό όταν η περιοχή όπου ζούσε κατακτήθηκε από του Οθωμανούς.


Οι Τούρκοι δεν περιορίστηκαν στην καταγωγή μόνο του Ομπάμα. Σύμφωνα με τη Ραντικάλ (11-4-05) ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ ήταν καθαρόαιμος Τούρκος και το πραγματικό του όνομα ήταν Βαρόλ Γιουσούφ.


Πολλές φορές επιστήμονες, σε μια προσπάθεια να γίνουν πιστευτοί παρουσιάζουν τους Οθωμανούς ως Τούρκους.


Ο αρθρογράφος της Αφρίκα Αρίφ Ταχσίν παραδέχεται ότι οι Οθωμανοί δεν είχαν καμιά σχέση με τους Τούρκους. Στις 24-2-2000, στην ίδια εφημερίδα ο Αϊχάν Καϊμάκ έγραφε: «Ο τουρκολόγος-ιστορικός Μπερνάρτ Λέβις στα συγγράμματά του αναφέρει ότι Οθωμανοί και Τούρκοι δεν είχαν καμιά σχέση. Το ίδιο και η Γαλλίδα συνάδελφός του Κλοντ Τσαχέν η οποία σημειώνει: «οι Οθωμανοί στην αρχή ονόμαζαν Τούρκους, τους νομάδες τουρκομάνους και στη συνέχεια τους άξεστους επαρχιώτες που μιλούσαν την τουρκική».


Κατά τον Τούρκο συγγραφέα του βιβλίου « Αχ εμείς οι Τούρκοι με τα μαύρα μουστάκια», Ντεμιρτάς Τζεϊχούν «οι Οθωμανοί αποκαλούσαν Τούρκο όποιον ήθελαν να προσβάλουν, να βρίσουν». Εθεωρείτο μεγάλη βρισιά να αποκαλέσεις έναν οθωμανό στρατιωτικό Τούρκο. Ο αρθρογράφος της Αφρίκα Μεχμέτ Αλί Σαχ έγραφε: Οι Οθωμανοί αποκαλούσαν τους Τούρκους Ετρακ-ι Μπι-ιντράκ – δηλαδή «άμυαλοι Τούρκοι». Το 2004, όταν ο Γάλλος πρόεδρος Σιράκ σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας σημείωσε: Είναι ανούσιο να λέμε ότι οι Τούρκοι δεν είναι Ευρωπαίοι. Άλλωστε είμαστε όλοι παιδιά του Βυζαντίου.


Η δήλωση εκείνη έγινε για να παύσει το ρεύμα που επικρατούσε τότε μεταξύ μεγάλης μερίδας του γαλλικού λαού κατά της παραχώρησης ημερομηνίας για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΤουρκίαςΕυρωπαϊκής Ένωσης.


Οι δηλώσεις Σιράκ ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών με τον Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας Κουρσάτ Τουζμέν να τον διαψεύδει και να δηλώνει: Εμείς δεν είμαστε παιδιά των βυζαντινών αλλά των Οθωμανών. Οι Ευρωπαίοι δεν ξέρω τίνος παιδιά είναι.


Στο χορό των διαψεύσεων αναμίχθηκε και ο νυν Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (τότε καθηγητής) Εκμελετίν Ιχσάνογλου.


Αντίθετη γνώμη έχει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μπιλγκί Νιγιαζί Οκτέν, ο οποίος δήλωσε ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι ένα εξισλαμισμένο Βυζάντιο.
Οι πιο γνωστοί ποιητές τους, οποίους παρουσιάζουν Τούρκους οι Ναμίκ Κεμάλ, Τεβφίκ Φικρέτ , Μεχμέτ Ακίφ Ερσοϊ αισθάνονταν υπερήφανοι για την οθωμανική τους καταγωγή και το διαλαλούσαν. Ο Μεχμέτ Ακίφ Ερσοϊ έγραψε τους στίχους του τουρκικού εθνικού ύμνου αλλά στον ύμνο δεν υπάρχει η λέξη Τούρκος. Εκτός όμως από τους οθωμανούς αυτούς ποιητές, Τούρκο και σελτζούκο παρουσιάζουν τον Σαντίκ Σελίμ , άσχετα αν η ανθρωπότητα τον γνωρίζει ως Johann Wofgang Von Goethe (Μiliet4-1-1996).


ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΕΠΟΥΚ…
Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Σταρ ο καθηγητής της τουρκικής Γλωσσολογικής Εταιρείας Σουκρού Χαλούκ Ακαλίν σε διάλεξή του στην Ουάσιγκτον ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά των πρώτων Τούρκων έπαιζαν ένα παιγνίδι που το έλεγαν τεπούκ και έμοιαζε με το σημερινό ποδόσφαιρο. Παλαιότερο δημοσίευμα της Μιλιέτ αναφέρει ότι το ποδόσφαιρο ήταν το εθνικό παιγνίδι των Τούρκων της εποχής ενώ άλλα σπορ που φέρουν τουρκική σφραγίδα είναι η ιππασία, πάλη, σκοποβολή, ξιφασκία, σκι μέχρι και πόλο. Εκτενής αναφορά σε όλα αυτά στο βιβλίο του καθηγητή Σωματικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Γκαζί, Χασάν Ονγκελ «Ο αθλητισμός στον τουρκικό πολιτισμό».


Μπιφτέκι των Τατάρων το… χάμπουργκερ
ΜΑΚΡΥΣο κατάλογος με τις τουρκικές εφευρέσεις. Σύμφωνα με την Χουριέτ ( 2-15-04) το χάμπουργκερ είναι τουρκική επινόηση και το ονόμαζαν μπιφτέκι των Τατάρων. Οι πολεμιστές αυτοί έβαζαν ωμό το κρέας κάτω από τη σέλα των αλόγων το οποίο ψηνόταν από την τριβή λόγω πίεσης του ιππέα.


Σύμφωνα με το βουλευτή του κόμματος Δικαιοσύνης-Ανάπτυξης Βελί Καγιά οι Γάλλοι έκλεψαν από τους προγόνους των Τούρκων το «ουμ», που δεν είναι άλλο από το παντελόνι. Ο βουλευτής ισχυρίζεται ότι το ένδυμα αυτό εξυπηρετούσε τους ιππείς. Ο καθηγητής Τουντζέρ Γκιουλσόι όχι μόνο συμφωνεί με τον βουλευτή αλλά ισχυρίζεται ότι το πουκάμισο και το σακάκι θα ήταν άγνωστα στους Ευρωπαίους αν δεν υπήρχαν οι Τούρκοι. Κατά τη Σαμπάχ το ρομπότ είναι τουρκική εφεύρεση του έτους 1200 στο Ντιγιάρμπακιρ. Τουρκική εφεύρεση είναι και το πιρούνι σύμφωνα με τη Χουριέτ.


Γενάρχες Εσκιμώων και ερυθροδέρμων…
Σύμφωνα με την τουρκική Τερτζουμάν, με εντολή του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ τη δεκαετία του ’30 έγιναν οι πρώτες έρευνες για να αποδειχθεί η τουρκική καταγωγή των ερυθροδέρμων της Αμερικής…


Το θέμα ανατέθηκε στον τότε πρόξενο της Τουρκίας στο Μεξικό Ταχσίν Μαγιατεπέκ. Μετά από έρευνες με ειδικούς, ο πρόξενος ενημερώνει την Αγκυρα ότι όντως οι ερυθρόδερμοι έχουν τουρκική καταγωγή. Η έκθεση του προξένου εκτίθεται στην Τουρκική Αρχαιολογική Εταιρεία.


Ο αρχαιολόγος Ογους Τουρκάν μελέτησε τα ήθη, έθιμα, λεξιλόγιο, σχέδια των υφασμάτων των ερυθροδέρμων της αμερικανικής ηπείρου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για πρωτότουρκους και πρωτομογγόλους. Σύμφωνα με τις έρευνες του Τουρκάν οι ερυθρόδερμοι δεν είναι αυτόχθονες Αμερικανοί αλλά μετακινήθηκαν εκεί από την Ασία μέσω των Βερίγγιου Πορθμού.
Σύμφωνα με τον καθηγητή βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Γκαζίαντεπ Αχμέτ Αρσλάν, εκτός από τους ερυθρόδερμους, Τούρκοι είναι οι Εσκιμώοι, οι Ιταλοί και οι Βέλγοι. Ο ίδιος καθηγητής ισχυρίζεται ότι και ο δικέφαλος αετός είναι εμβλημα των Ογούζων Τούρκων.


Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μπιλγκί, Αρίφ Ατζάλογλου, τόσο ο Λένιν όσο και ο Τολστόι ήταν Τούρκοι. Ο πρώτος κατάγονταν από τους Τούρκους Τσουβάς και το επίθετό του Ουλιάνοβ προέρχεται από το τουρκικό ουλάν.

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.