Friday 26 April 2024
Αντίβαρο
Οικονομία

Μας αφαίρεσαν την διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013

28-01-2011 13:03:26 
Mια απόφαση σαφώς αρνητική για την Ελλάδα, αλλά ας πούμε ρεαλιστική για τέτοιες εποχές, έλαβε η  Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων μετά από έκτακτη συνεδρίαση της στο Παρίσι: Μας αφαίρεσαν των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα.


Αιτία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η διαρκή καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών. Συγκεκριμένα, αν και στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.


Η Ελλάδα είχε ερωτηθεί επανειλημμένως μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης, αν επέμενε να διοργανώσει του αγώνες, όμως η κυβέρνηση είχε εγγυηθεί για τη διεξαγωγή τους, αλλά τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Όταν δεν έχουμε κονδύλια για να αγοράσουμε ανταλλακτικά σε αεροσκάφη, πλοία και οχήματα, δηλαδή δεν έχουμε λεφτά για να προστατέψουμε το σπίτι μας, νομίζουμε ότι είναι γελοίο να διατίθενται χρήματα για … χωριά αθλητών σε αθλητικούς αγώνες ήσσονος σημασίας.


Πάντως ουδέποτε η νυν κυβέρνηση υποστήριξε ενεργά το όλο θέμα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17149&Itemid=160

.

1 comment

Επισκέπτης 29 January 2011 at 12:12

Μας τους αφαίρεσαν, ή ζητήσαμε να μας τους αφαιρέσουν; Όπως και να ‘χει το πράγμα, το μόνο που δεν θα χρειαζόμασταν είναι η τέλεση Μεσογειακών ή άλλων αγώνων. Η Ολυμπιάδα μας έστειλε στον πάτο, αφού έκαμε μερικούς εκλεκτούς αρκετά πιο … ευκατάστατους.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: To μεγάλο φαγοπότι των Μεσογειακών

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.