Monday 22 April 2024
Αντίβαρο
Βίντεο

Σειρά εκπομπών «ΤΟΜΕΣ» του Νεοκλή Σαρρή στο High TV

Συνέντευξη του Νεοκλή Σαρρή στον Πάνο Παναγιωτόπουλο στα τέλη της δεκαετίας του 1990 σχετικά με την «ελληνοτουρκική φιλία»

Οι παρακάτω σύνδεσμοι προέρχονται από τον χρήστη LoMak62 του youtube

Νεοκλής Σαρρής – Σχολιασμός άρθρων με αναλύσεις του σχολικού βιβλίου Ιστορίας, που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Βήμα και Νέα.
Νεοκλής Σαρρής
Νεοκλής Σαρρής – Σχολιασμός περί του σχολικού βιβλίου Ιστορίας και ειδικότερα των συγγραφέων και υποστηρικτών του.
Νεοκλής Σαρρής – Σχόλια με αφορμή άρθρα των Μίκη Θεοδωράκη στην Καθημερινή και Γιάννη Τριάντη στην Ελευθεροτυπία.
Νεοκλής Σαρρής – Διαφορές Δυτικών και Ανατολικών Κοινωνιών (ρωμιοσύνη, ελληνική συνέχεια, πάνω και κάτω ταυτότητα, 3ο γένος, βάρβαροι) και Κοινωνικός Εκσυγχρονισμός
Νεοκλής Σαρρής – Αναφορά σε δημοσιεύματα των “Athens Daily News” και “Today’s Zaman” σχετικά με το σχολικό βιβλίο Ιστορίας. Αναφορά σε δημοσίευμα της Cumhuriyet σχετικά με το άγριο φονικό στην Μαλάτια, περί μιάς νέας σταυροφορίας της Ευρώπης έναντι της Μικράς Ασίας. Σύγχρονοι διωγμοί λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. 42 δολοφονημένοι Έλληνες από το 1974 μέχρι σήμερα.
Νεοκλής Σαρρής – Διάλεξη για το σχολικό βιβλίο Ιστορίας, με αφορμή άρθρα του Αντώνη Λιάκου στα Νέα και του Κων/νου Δεσποτόπουλου στο Βήμα.
Νεοκλής Σαρρής – Διάλεξη περί ευρο-ισλαμισμού (RAND Corporation), εθνοκάθαρσης, σοσιαλιστικών κινήσεων και ιδεών κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στον ελληνικό χώρο, περί σχολικού βιβλίου ιστορίας και ελληνικής συνέχειας (The McDonaldization of Society), ακαδημαϊκόν ήθος, η αίσθηση της ελληνικότητας, πολιτικοί και ΜΜΕ.
Παναγιώτης Κυριακόπουλος – Ελληνικός πολιτισμός και ελληνική γλώσσα.
Νεοκλής Σαρρής – Αποκαλύψεις σχετικά με τις εντολές που είχαν δοθεί στην μικτή επιτροπή για τον έλεγχο των σχολικών βιβλίων Ελλάδας – Τουρκίας, στήριξη του Erdogan από τις ελληνικές υπηρεσίες, το τουρκικό φεμινιστικό κίνημα, η κατάσταση της παιδείας και η αδιαφορία των γονέων.
Νεοκλής Σαρρής – Αναφορά σε άρθρο του Δημήτρη Μητρόπουλου, περί δημιουργίας εθνικής ταυτότητας στην σύγχρονη Ελλάδα και Τουρκία, η υπόθεση Fallmerayer ως ρατσισμός, προβληματισμοί για το μέλλον της Τουρκίας και των προσπαθειών υποταγής της Ελλάδος στην τουρκική υπερέχουσα εξουσία, αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Θάνου Βερέμη, ο ρόλος του αμερικανού BRADY KIESLING ως καθοδηγητού.
Παναγιώτης Κυριακόπουλος – Διάλεξη περί ελληνικού πολιτισμού και ελληνικής γλώσσας
Νεοκλής Σαρρής – Ανακατασκευάζεται η Ιστορία (βολές πανταχόθεν), οι γονείς πλέον υπεύθυνοι για την μόρφωση των παιδιών, οι Έλληνες φτηνιάρηδες Μεξικάνοι.
Νεοκλής Σαρρής – Ο ουδετεροποιημένος πολιτικά ιδεότυπος της εποχής, οι προεκλογικές σκηνές απόδειξη της αποκολοκύνθωσης του ελληνικού λαού, η όσμωση των δύο μεγάλων κομμάτων και η μη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, ο κίνδυνος της ιδεολογικής αλλοίωσης της εθνικής μας ταυτότητας.
Νεοκλής Σαρρής – Γεωπολιτική ανάλυση Ελλάδος, Τουρκίας, Ιράκ
Νεοκλής Σαρρής – Διάλεξη περί της ειδοποιούς διαφοράς ανάμεσα στις δύο πολιτικές οντότητες, αφενός την Ελλάδα και την Τουρκία, αφετέρου την Τουρκία και τις υπόλοιπες δυτικές κυρίως χώρες. Σύγκριση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία αφενός του πολιτικού βίου σε κάθε μία από τις δύο χώρες, αφετέρου σε ότι αφορά την δομή εξουσίας.
Νεοκλής Σαρρής – Ανάλυση της επομένης των εκλογών στην Τουρκία (με αναφορά στο βιβλίο Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου)
Νεοκλής Σαρρής – Διάλεξη περί σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας
Νεοκλής Σαρρής
Νεοκλής Σαρρής
Νεοκλής Σαρρής – Σχόλια για το βιβλίο Ιστορίας του CDRSEE « Η Οθωμανική Αυτοκρατορία», ειδήσεις από τον τουρκικό τύπο.
Νεοκλής Σαρρής – Αναφορά σε επιφυλλίδα του Χρ. Γιανναρά και στην έκθεση “Destroy Athens”
Νεοκλής Σαρρής
Νεοκλής Σαρρής
Νεοκλής Σαρρής – Αναφορά σε άρθρο του Στάθη, με θέμα «Επίλογος για ένα βιβλίο».
Νεοκλής Σαρρής
Παναγιώτης Κυριακόπουλος – Τί σημαίνει Έλλην; (αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Τσάτσο)
Νεοκλής Σαρρής
Νεοκλής Σαρρής
Νεοκλής Σαρρής
Νεοκλής Σαρρής
Παναγιώτης Κυριακόπουλος
Νεοκλής Σαρρής – Το τουρκοκυπριακό τμήμα της Κύπρου είναι μία βραδυφλεγής βόμβα και για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Το Σχέδιο Ανάν για πολλούς (και στην Ελλάδα) συνεχίζει να είναι η ιδανική λύση. Το στρατηγικό ενδιαφέρον του λαού του Ισραήλ για την Κύπρο. Ασυνήθιστες δραστηριότητες σε διάφορες χώρες των παραγόντων που σχετίζονται με τον Fethullah Gulen.
Νεοκλής Σαρρής
Παναγιώτης Κυριακόπουλος – Λίγα παραδείγματα από την αναζήτηση του ετύμου των ελληνικών λέξεων, του αρχικού βιωματικού τους φορτίου.
Νεοκλής Σαρρής
Βασίλης Φίλιας – Κοινωνιολογική παρέμβαση
Νεοκλής Σαρρής – ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ!
Παναγιώτης Κυριακόπουλος – Ελλάς ή Greece; Γραικεία το διεθνές όνομά μας!
Νεοκλής Σαρρής – Διάλεξη με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αναφορά στην υπόθεση Sibel Edmonds
Βασίλης Φίλιας – Οροθέτηση μιας νέας εκπομπής
π. Γεώργιος Μεταλληνός – Οι μεγάλοι Πατέρες του 4ου αιώνος (Ορθοδοξία και Ελληνικότητα)
Νεοκλής Σαρρής – Ελληνοτουρκικές σχέσεις (ο ρόλος του τουρκικού Δήμου Turgutreis αδελφοποιτού του Δήμου Καλύμνου, ανάλυση των προσπαθειών διαχείρισης από την τουρκική κυβέρνηση των μουσουλμανικών Βακουφίων στην Θράκη δια χειρός ελληνικής κυβέρνησης μετά την κατάθεση πρόσφατου σχεδίου Νόμου στη Βουλή, σχολιασμός άρθρου από το Βήμα σχετικά με το σχολικό βιβλίο Ιστορίας, αναζήτηση των αιτιών αποτίναξης του αγνού πατριωτισμού από μέρους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης αναφορικά με τον Ελευθέριο Βενιζέλο)
Νεοκλής Σαρρής – Ελληνοτουρκικές σχέσεις, κοινωνία και πολιτική στην σύγχρονη Τουρκία (Η Ελλάδα κάνει ένα βήμα παραπέρα στο να μετατραπεί σε μια δορυφόρο χώρα της Τουρκίας, η Τουρκία εξαφανίζει αρχαιολογικά ευρήματα προγενεστέρων πολιτισμών, 50.000 στρέμματα της Αλικαρνασσού είναι ιδιοκτησίες Ελλήνων, οι Τούρκοι προτιμούν τη Hillary αντί του Obama, το ελληνικό πρόσωπο δείχνει τρέμον την τουρκική ισχύ).
Νεοκλής Σαρρής – Διάλεξη επί τη εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρού Χριστοδούλου (στους απόηχους της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία)
Νεοκλής Σαρρής – Η σημειολογία της επίθεσης κατά του εθνικού συμβόλου της ελληνικής σημαίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ψυχο-κοινωνιολογική ανάλυση του φαινόμενου της βίας στην νεοελληνική πραγματικότητα, εντυπωσιακή στροφή του Κώστα Σημίτη στο θέμα της τουρκικής ένταξης στην Ένωση, αναφορά σε άρθρα «διαμορφωτών της κοινής γνώμης» σχετικά με την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, η Τουρκία ολοταχώς οδεύει προς έναν ακραίο συντηρητισμό, αναφορά στο προωθούμενο νομοσχέδιο διαχείρισης των μουσουλμανικών Βακουφίων της Θράκης.
Νεοκλής Σαρρής – Σκοπιανό, Κυπριακές εκλογές, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, δημοσιεύματα για “ύπαρξη” χιλιάδων κρυπτοχριστιανών στην Τουρκία, πρώτοι σχολιασμοί για τον νέο Αρχιεπίσκοπο, προλεγόμενο για την νέα ηγεσία του Συνασπισμού.
Παναγιώτης Κυριακόπουλος – Η Ελληνική Γλώσσα (με παραδείγματα από την αναζήτηση του ετύμου των ελληνικών λέξεων και του αρχικού βιωματικού τους φορτίου).
Νεοκλής Σαρρής – Ανάλυση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος που επικρατεί στην νεοελληνική πραγματικότητα, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο και μετά την ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου.
Νεοκλής Σαρρής – Ανάλυση του αποτελέσματος του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.
Νεοκλής Σαρρής – Σκοπιανό (περί ελληνικής συνέχειας και εθνικής συνείδησης), Πάντειο και Τσάμηδες, Κυπριακό, ελληνοτουρκικές σχέσεις, βακούφια Θράκης.
Νεοκλής Σαρρής – Το κ(ε)αινό Τσίπρας, η πρωτοφανής στα διπλωματικά χρονικά γκάφα της ΥΠΕΞ, κυπριακό, τουρκική εξωτερική πολιτική.
Νεοκλής Σαρρής
Νεοκλής Σαρρής
Νεοκλής Σαρρής
Νεοκλής Σαρρής
Νεοκλής Σαρρής – Πρόβλεψη για αμερικανική επίθεση στο Ιράν μέχρι τον Οκτώβριο του 2008, αναφορά στη διαφορά της αμερικανικής λογικής με τη λεγόμενη κοινή λογική, στη σχέση της Τουρκίας με το θέμα, στη στάση των Κεμαλικών και των εθνικιστών Τούρκων, στη σχέση τους με τη Ρωσία του Πούτιν και τους Κούρδους. Ανάλυση του πιθανού αντίκτυπου στην αμερικανική κοινή γνώμη μιας τέτοιας επιθέσεως, τα οφέλη της Τουρκίας, το τίμημα των Κούρδων από αναγνώριση του Ιρανικού Κουρδικού κράτους και ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα μιας πιθανής συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας. Σχολιασμός της είδησης που αφορά στην συζήτηση που θα γίνει στις 17-4-08 στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με θέμα τις αγνοημένες μειονότητες στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του Ουράνιου Τόξου και του κ. Δημητρά.
Νεοκλής Σαρρής – Αναφορά σε 3 άθρα που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό τύπο των τελευταίων ημερών. Το πρώτο αμφισβητεί την ύπαρξη του ελληνικού έθνους και της ελληνικής γλώσσας, το δεύτερο αναφέρεται στον εξωραϊσμό των βάρβαρων επιδρομέων (Αλάριχου και Βανδάλων) εν όψει της πολιτισμικής και πληθυσμιακής αλλοίωσης της Ευρώπης με εντολή από την Ουάσιγκτων και το τρίτο κάνει λόγο για τις πιέσεις που δέχεται η υπουργός των εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για να αναγνωρίσει το Κόσσοβο μέχρι τον Σεπτέμβριο, αντίθετα με τη θέληση του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ανακοίνωση της ίδρυσης στην Ουάσιγκτων, στη μύτη του Λευκού Οίκου, του Μουσείου για την Γενοκτονία των Αρμενίων. Άραγε θα μπορούσε και η χώρα μας να εγείρει ένα ανάλογο μουσείο για τη γενοκτονία του χριστιανικού πληθυσμού της Μ.Ασίας, της Α. Θράκης και των ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να προκαλέσει τον χλευασμό και τα ειρωνικά σχόλια του επιστημονικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου της Ελλάδος;
Νεοκλής Σαρρής – Το ΠΑΡΟΝ, η ΑΥΓΗ και οι New York Times, με τρία άρθρα τους δημιουργούν το πλαίσιο της διάλεξης. Ο “ελληνικός ανθελληνισμός” του Κων/νου Ρωμανού, βρίσκει αντίκρισμα στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Κωστόπουλου (συντάκτη του Ιού) που αναφέρεται στη γενοκτονία που διέπραξε ο ελληνικός στρατός στην Μ. Ασία και στην Μακεδονία. Ο σχολιασμός του από τον καθηγητή επιβεβαιώνεται από το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας. Τρία άρθρα που μας αναγκάζουν να κοιτάξουμε πίσω στο 1876. Αλήθεια τι έγινε τότε;
Νεοκλής Σαρρής – Αν ο ήλιος λάμπει για τους αστούς εμείς θα τον σβήσουμε! Κάπως έτσι ξεκίνησε το ειδύλλιο ανάμεσα στον μαρξισμό και την αναρχία αμέσως μετά την Οκτωβριανή επανάσταση. Λίγα χρόνια αργότερα ο Μάρξ και ο Προυντόν συνδυάζονται σε μια νέα εξέγερση στο Παρίσι, τον Μάη του ΄68. Τα αιτήματα των φοιτητών με τη βοήθεια των εργατών που παίρνουν μέρος στα συμβούλιά τους ετοιμάζονται να πλήξουν το αυστηρό γαλλικό πανεπιστήμιο. Τα τανκς βγήκαν στους δρόμους και η κατάσταση εκτονώθηκε με την παράδοση της παιδείας στην αριστερά! Η κατάσταση που επικρατεί στα γαλλικά πανεπιστήμια στη συνέχεια είναι φρικαλέα, έπαιρναν όλοι από ένα χαρτί και έφευγαν! Ο Κων/νος Καραμανλής παραδειγματίζεται από τον Ντε Γκωλ και ακολουθεί το παράδειγμά του στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Το έργο του ολοκληρώνει ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Νεοκλής Σαρρής

080513 – Τομές – Έρως και πολιτισμός ( 3 βίντεο)3 ( Videos

Αν ο ήλιος λάμπει για τους αστούς εμείς θα τον σβήσουμε! Κάπως έτσι ξεκίνησε το ειδύλλιο ανάμεσα στον μαρξισμό και την αναρχία αμέσως μετά την Οκτωβριανή επανάσταση. Λίγα χρόνια αργότερα ο Μάρξ και ο Προυντόν συνδυάζονται σε μια νέα εξέγερση στο Παρίσι, τον Μάη του ΄68. Τα αιτήματα των φοιτητών με τη βοήθεια των εργατών που παίρνουν μέρος στα συμβούλιά τους ετοιμάζονται να πλήξουν το αυστηρό γαλλικό πανεπιστήμιο. Τα τανκς βγήκαν στους δρόμους και η κατάσταση εκτονώθηκε με την παράδοση της παιδείας στην αριστερά! Η κατάσταση που επικρατεί στα γαλλικά πανεπιστήμια στη συνέχεια είναι φρικαλέα, έπαιρναν όλοι από ένα χαρτί και έφευγαν! Ο Κων/νος Καραμανλής παραδειγματίζεται από τον Ντε Γκωλ και ακολουθεί το παράδειγμά του στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Το έργο του ολοκληρώνει ο Ανδρέας Παπανδρέου.
 
Τομές 13.5.08 1/3 – Μάης του ’68
Από την Οκτωβριανή επανάσταση στον Μάη του ΄68 με οδηγούς τον Georges Gurvitch, τον Χέρμπερτ Μαρκούζε, τον Γιουτζίν Μακάρθι και τον Προυντόν. Τι κοινό υπάρχει μεταξύ τους; Ποιο ήταν το καινούριο στοιχείο της νέας εξέγερσης; Τι είπε ο Τρότσκι στην κόκκινη πλατεία που προδιέγραφε το μέλλον;
 
Τομές 13.5.08 2/3 – Η παράδοση της παιδείας στην αριστερά
Τι φοβήθηκε το Γαλλικό ΚΚ και συμπαρατάχτηκε με τον Ντε Γκωλ, για να διαλυθεί η εξέγερση; Με ποιο τρόπο εκτόνωσε την κατάσταση ο Ντε Γκωλ και τον μιμήθηκε αργότερα ο Κων/νος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου; Για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ του 1974 υιοθέτησε τα πιο ακραία συνθήματα της αριστεράς, αφήνοντάς τη άναυδη;
 
Πότε και γιατί άρχισε η στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς την αριστερά; Μη βάλετε στοίχημα γιατί θα το χάσετε! Ποιός ερωτευμένος πολιτικός υιοθέτησε τις αριστερές απόψεις της φίλης του για την παιδεία; Πού οφείλεται το πρωτοφανέρωτο επίπεδο έκπτωσης από τον ορθολογισμό, που παρατηρείται στην ιστοριογραφία και στην αρθρογραφία όλων των εφημερίδων, ακόμη και των κυβερνητικών, με πρώτη και καλύτερη την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ; Ποιό το κοινό μυστικό της επιφυλλίδας του Χρήστου Γιανναρά της 4/5/08 με τη σημερινή εκπομπή; [ http://snipurl.com/29599 ]

 

Νεοκλής Σαρρής – Το ΠΑΡΟΝ, η ΑΥΓΗ και οι New York Times, με τρία άρθρα τους δημιουργούν το πλαίσιο της διάλεξης. Ο “ελληνικός ανθελληνισμός” του Κων/νου Ρωμανού, βρίσκει αντίκρισμα στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Κωστόπουλου (συντάκτη του Ιού) που αναφέρεται στη γενοκτονία που διέπραξε ο ελληνικός στρατός στην Μ. Ασία και στην Μακεδονία. Ο σχολιασμός του από τον καθηγητή επιβεβαιώνεται από το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας. Τρία άρθρα που μας αναγκάζουν να κοιτάξουμε πίσω στο 1876. Αλήθεια τι έγινε τότε;
 
Τομές 6.5.08 1/6 – Ο ελληνικός ανθελληνισμός (Μέρος 1)
Νεοκλής Σαρρής – Αναφορά σε άρθρο του Κωνσταντίνου Π. Ρωμανού, καθηγητή Φιλοσοφίας του Αιγαίου Πανεπιστημίου, με θέμα «Ο ελληνικός ανθελληνισμός».
Τομές 6.5.08 4/6
Νεοκλής Σαρρής – Απέναντι από το άρθρο του Κων/νου Ρωμανού στέκεται το βιβλίο του Τάσου Κωστόπουλου (συντάκτη του ΙΟΥ της Κυριακής). Διέπραξε ο ελληνικός στρατός γενοκτονία στο Κιλκίς και στην Μ. Ασία; Γιατί το τουρκικό καθεστώς δεν μπορεί να εκδημοκρατιστεί μέχρι σήμερα; Τι έγινε το 1876; Ποια ευκαιρία χάθηκε;
Νεοκλής Σαρρής – Πώς συνδέονται όλα αυτά με τα Σκόπια; Γνωρίζετε ότι στα Σκόπια υπάρχουν τρία τουρκικά κόμματα; Ένα εξ αυτών και οι Γκρίζοι Λύκοι! Τι γίνεται με τα τουρκικά τζαμιά στα Βαλκάνια; Γιατί μας κατηγορούν; Τι κάνουμε εμείς την ίδια στιγμή που εκείνοι φροντίζουν και σέβονται τους χριστιανικούς ναούς;
Νεοκλής Σαρρής – Το άρθρο των New York Times παρουσιάζει τον νέο Αγιατολάχ Χομεϊνί που εξυπηρετεί την πολιτική των ΗΠΑ για ένα μετριοπαθές Ισλάμ! (δείτε το 2/5 και 3/5 στις 15-04-08). Πώς συνδέεται με τα Σκόπια;
 
Ποια είναι τα πιθανά σενάρια για την τύχη του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία μετά την απόφαση του δικαστηρίου το καλοκαίρι και ποια η πιθανή αντίδραση των ισχυρών Κεμαλικών κύκλων; Θα διακινδυνεύσει τελικά η Τουρκία μια προσωρινή ρήξη με ΗΠΑ και Ε.Ε;

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.