Ανακάλεσαν τον Γενικό Πρόξενο της Κορυτσάς γιατί παρότρυνε τους Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν Έλληνες!

18-02-2011 22:54:52 
Χωρίς επίσημη δικαιολογία, το υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς Θεόδωρο Οικονόμου, λίγους μόλις μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του σε μία κίνηση που δείχνει την ένταση του φοβικού συνδρόμου της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ ακόμα και έναντι των Τιράνων. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του, πως στην επικείμενη απογραφή οι Ομογενείς θα πρέπει να δηλώσουν, ότι είναι Έλληνες και όχι Αλβανοί.


Μια παρότρυνση 100% νόμιμη αφού το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της ελληνικής ταυτότητας των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, απορρέει από τα δικαιώματα που έχουν από την συνθήκη παραχώρησης της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία και από σειρά άλλων συνθηκών.


Η θέση του Προξένου, προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων και η κυβέρνηση Μπερίσα ζήτησε την απομάκρυνση του Οικονόμου ανεπίσημα, αλλά με σαφήνεια και η ελληνική κυβέρνηση ενέδωσε στις «πιέσεις» των Αλβανών, αποδεικνύοντας, ότι «παίζει» με το μέλλον των Βορειοηπειρωτών, αλλά και με την ασφάλεια στην περιοχή.


Σε ανακοίνωσή τους, η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ. Ε.Β.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) ρωτούν τους αρμοδίους «Σε τι διαφωνούν με τα διατυπωθέντα από τον Πρόξενό μας; Μήπως οι Κορυτσαίοι δεν είναι Έλληνες; Μήπως οι Βορειοηπειρώτες δεν έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού στην επικείμενη απογραφή;».


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17685&Itemid=158

.

(362) αναγνώσεις

2 comments

  1. «Στην Κορυτσά δεν πρέπει οι Έλληνες να φοβούνται την απογραφή του πληθυσμού, οι παππούδες σας εδώ ήταν Έλληνες, εδώ έγιναν ένδοξες ελληνικές μάχες, ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών εδώ», «Στην περιοχή που αποκαλούμε Βόρειο Ήπειρο, όπως είναι η Κορυτσά, υπάρχουν και πάντοτε υπήρχαν Έλληνες».

    Αυτά τόλμησε να πει ο κ. Οικονόμου στην επέτειο των 20 χρόνων της Οργάνωσης ‘Ομόνοια’ στις 5/2/11. Θράσος, δηλαδή, όχι παίξε γέλασε! Ταράχτηκε ο ευγενέστατος Αυστριακός υπάλληλος του ελληνοφώνου Υπουργείου Εξωτερικών Τεμενάδων (την ονομασία αυτή έχει δώσει ο Ζουράρις στο Β. Σοφίας, όχι εγώ, προς Θεού!) και αμέσως άκουσε μέσα του την φωνή του παλιού του γνώριμου από τον καιρό που κολλούσε γραμματόσημα στο αυστριακό ΥΠΕΞ, του Μετερνίχου, να του λέει επιτακτικά: “Δημητράκη, πάρ’ του αμέσως το κεφάλι, του μασκαρά”!

    Τα υπόλοιπα τα λέει ο ίδιος ο παθών, άλλα θέλω να ελπίζω μη μαθών, κ. Οικονόμου, στο niazomai.

  2. Φοβάμαι ότι ο κος Οικονόμου θα πληρώσει ακριβά την αφέλειά του να θεωρεί τον εαυτό του Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να αναρωτιέται ποιά είναι η διαφορά του με τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή (άκουσον, άκουσον !!!). Μα, κε Οικονόμου, μετά από τόσα έτη σταδιοδρομίας θα έπρεπε να είχατε αντιληφθεί ότι ο Τούρκος πρόξενος (όπως κάθε άλλος διπλωμάτης) οφείλει να προωθεί τα συμφέροντα της χώρας του στο εξωτερικό, ενώ ο Έλληνας πρόξενος οφείλει πρωτίστως να δείχνει πόσο προοδευτικός και προχωρημένος είναι εξυπηρετώντας τα συμφέροντα όλων των άλλων, πλην της χώρας του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *