Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο

1 comment

Κοζανίτης 14 July 2011 at 11:08

To 24% που ψήφισε ότι ήταν ανέκαθεν η αστυνομία θα πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα που θέτει ένα άρθρο εδώ στο Αντίβαρο. Δηλαδή πώς είναι δυνατόν η αστυνομία επί 30ετία να είναι ένα τέλειο οργανωμένο σώμα και να είχε τόσο πολλούς εμπλεκόμενους σε μία τεράστια και διαρκή επιχείρηση κάτω από όλες τις συνθήκες, ενώ την ίδια ώρα η δημόσια διοίκηση έχει τα μαύρα της τα χάλια. Να απαντήσουν και στο πώς κατάφερε η αστυνομία κάτω από τους κουκουλοφόρους να πείσουν την αριστερά να υποστηρίζει εξ ορισμού όποιον συλλαμβάνονταν τόσα χρόνια. Εκτός αν όσοι απάντησαν έτσι είναι 18 χρονών και η εμπειρία τους από τους γνωστούς αγνώστους περιορίζεται σε όσα παρουσιάστηκαν στον τύπο τους τελευταίους 2 μήνες ή έστω 2 χρόνια.

Το 23% που ψήφισε ότι παλιά ήταν ακροαριστεροί και σήμερα αστυνομικοί θα πρέπει να απαντήσουν πώς στο καλό έγινε αυτή η μετάβαση. Δηλαδή μία ωραία πρωία σταμάτησαν ξαφνικά οι ακροαριστεροί να φοράνε κουκούλες και άρχισαν οι αστυνομικοί; πότε έγινε αυτό; με ποια διαδικασία; τι απέγιναν οι ακροαριστεροί; πώς αντέδρασαν που κάποιος άλλος πήρε τον ρόλο τους; είναι αδιανόητο τέτοιες πιστεύουν στα σοβαρά ορισμένοι τέτοια πράγματα.

Ακόμα και το 11% που ψήφισε ότι η αστυνομία προσπαθεί να εισχωρήσει στους κόλπους της ακροαριστεράς αλλά δεν τα καταφέρει θα πρέπει να προσκομίσουν έστω και μία ένδειξη γι’ αυτό. Και μη μου πείτε για τους σωλήνες τριών μέτρων που δήθεν ήταν ρόπαλα. Αυτό το παραμύθι είτε το τρως ολόκληρο και πας στις άλλες δύο κατηγορίες ή δεν το τρως καθόλου.

Τέλος, το 16% να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι. Εξωγήινοι;

Τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο νομίζουμε. Όπως πιο απλά ήταν τα πράγματα με τη 17 Νοέμβρη. Πράκτορες τους ανέβαζαν, πράκτορες τους κατέβαζαν. Μόνο ακροαριστερά δεν τους είπαν ποτέ. Οι θεωρίες συνομωσίες για σχέση με μυστικές υπηρεσίες, ελληνικές και ξένες, έδιναν και έπαιρναν. Μόνο το απλό σενάριο δεν τολμούσε να υποστηρίξει κανείς δημόσια. Αυτό που τελικά αποδείχθηκε η πραγματικότητα. Ήταν καμιά 10αριά άτομα του ακροαριστερού αντιεξουσιαστικού χώρου και τίποτα παραπάνω. Με δικά τους μέσα και δική τους ενέργεια έκαναν τα πάντα. Τα είπαν όλα στη δίκη οι ίδιοι, έστω κι αν ίσως 1-2 από την παλιά γενιά, τη γενιά του Γιωτόπουλου, κατάφεραν να γλυτώσουν.

Η αλήθεια είναι καμιά φορά πολύ πιο απλή από αυτό που νομίζουμε.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.