Friday 26 April 2024
Αντίβαρο
Αναδημοσιεύσεις

Ακροδεξιά κόλαση το Ισραήλ

Φρίκη αισθάνονται οι ξένοι παρατηρητές που αναλύουν τις πολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ εν όψει των βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν εκεί την Τρίτη. Οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν μια ραγδαία κίνηση της ισραηλινής κοινωνίας προς κόμματα όχι μόνο πλέον ακροδεξιά, αλλά και ανοιχτά φασιστικά! Οι πάντες πλέον ομολογούν ότι η αποκρουστική, απάνθρωπη σφαγή χιλιάδων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας που διέπραξε με την εισβολή ο κυβερνητικός συνασπισμός του δεξιού κόμματος Καντίμα και του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, ωφέλησε τελικά το ακροδεξιό κόμμα Λικούντ, εντός του οποίου έχουν θεαματικά ενισχυθεί τα φασίζοντα στοιχεία. Τα τελευταία 24ωρα όμως εκδηλώνονται σημεία πανικού στον διεθνή τύπο καθώς οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ορμητική άνοδο της εκλογικής επιρροής του φασιστικού κόμματος Γισραέλ Μπεϊτεϊνού (Ισραήλ το σπίτι μας) σαν να μην έφτανε η αναμενόμενη νίκη του ακροδεξιού Λικούντ, με ηγέτη έναν τύπο του κόσμου της νύχτας της πρώην ΕΣΣΔ ονόματι Αβιγκντόρ Λίμπερμαν από τη Μολδαβία.


«Ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν έχει αποκληθεί ρατσιστής και φασίστας, έχει γελοιοποιηθεί ως πρώην μπράβος νυχτερινού κέντρου και έχει χαρακτηριστεί απειλή για την ισραηλινή δημοκρατία», έγραφαν χθες οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, αρχίζοντας μια εκτεταμένη ανάλυση αφιερωμένη στο προσωποπαγές κόμμα του. Προχθές η γαλλική «Μοντ» άρχιζε από την κορυφή της πρώτης σελίδας της ανάλογη ανάλυσή της. «Ενα όνομα βρίσκεται διαρκώς σε όλα τα χείλη, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου – εκείνο του Αβιγκντόρ Λίμπερμαν» σημείωνε η παρισινή εφημερίδα και αναρωτιόταν «αν αυτό αποτελεί έκφραση» ενός ριζοσπαστικού ρεύματος της Δεξιάς στους κόλπους της ισραηλινής κοινωνίας».

 

Με τρόμο βλέπουν οι ξένοι τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το φασιστικό κόμμα του Λίμπερμαν να παίρνει περισσότερες έδρες από το… Εργατικό Κόμμα (!) του Ισραηλινού προέδρου Σιμόν Πέρες και του υπουργού Αμυνας Εχούντ Μπαράκ – ένα κόμμα που έχει επί δεκαετίες ηγηθεί της οικοδόμησης του κράτους του Ισραήλ. Αν όντως οι κάλπες επιβεβαιώσουν αυτά τα προγνωστικά, τότε ενδέχεται στην ισραηλινή Βουλή να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία το ακροδεξιό και φασίζον Λικούντ, το φασιστικό κόμμα του Λίμπερμαν και το επίσης ακροδεξιό κόμμα Σας των υπερορθόδοξων θρησκόληπτων φονταμενταλιστών, ένα είδος… «εβραιοταλιμπάν»! Ας ελπίσουμε ότι την ύστατη ώρα θα αποφευχθεί μια τόσο φρικαλέα πολιτική εξέλιξη…

 

Για την ώρα πάντως ο Λίμπερμαν διακηρύσσει ότι θα προωθήσει νόμο βάσει του οποίου θα… απελάσει 1.200.000 Παλαιστινίους με ισραηλινό διαβατήριο!

 

«Θα πρέπει να υπογράψετε μια δήλωση νομιμοφροσύνης στο κράτος του Ισραήλ, στη σημαία του, στον εθνικό του ύμνο, στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του και να αναγνωρίσετε ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος εβραϊκό και σιωνιστικό», δήλωσε ξεκαθαρίζοντας ότι όποιος Παλαιστίνιος αρνηθεί να υπογράψει αυτή τη δήλωση θα απελαύνεται. Οσο για τα αισθήματα που τρέφει ακόμη και προς τους μετριοπαθέστερους Αραβες συμπατριώτες του είναι χαρακτηριστική ομιλία του μέσα στο κοινοβούλιο καθώς απευθυνόταν σε Αραβα βουλευτή της Κνεσέτ: «Είσαι ένας τρομοκράτης που εκπροσωπεί τρομοκράτες! Θα σου φερθούμε όπως σε οποιονδήποτε άλλον τρομοκράτη όπως συμπεριφερθήκαμε στη Χαμάς!».

 

Τι ακριβώς εννοεί ο Λίμπερμαν με αυτά τα λόγια το έχει καταστήσει σαφές από τον Μάιο του 2006, όταν είχε ζητήσει την… εκτέλεση (!) των Αράβων βουλευτών της Κνεσέτ που θα υποστήριζαν τη Χαμάς ή που γιορτάζουν τη «Νακμπά (καταστροφή)» – την ημέρα δηλαδή που 700.000 Παλαιστίνιοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και την πατρίδα τους για να δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ το 1948.

 

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Αποχή των Αράβων από τις εκλογές

Οι Παλαιστίνιοι με ισραηλινή υπηκοότητα αποτελούν το 20% του ισραηλινού εκλογικού σώματος. Σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, όπως αυτό του Ισραήλ όπου το πρώτο κόμμα παίρνει συνήθως το 30%-35% και όχι σπάνια λιγότερο, θεωρητικά οι Αραβες θα μπορούσαν να παίξουν αξιοσημείωτο πολιτικό ρόλο. Μόνο θεωρητικά όμως, γιατί η ρατσιστική πολιτική αποκλεισμού των αραβικών κομμάτων από οποιονδήποτε συνασπισμό ή θέση εξουσίας οδηγεί μαζικά τους Παλαιστινίους στην αποχή. Σε βαθμό που το πρώτο αραβικό κόμμα του Ισραήλ, το Μπαλάντ, κινδυνεύει να μην περάσει το όριο του 2% που είναι απαραίτητο για να μπει στην Κνεσέτ…

 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8777&pubid=2384805

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.