Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Εκδηλώσεις

21 Ιαν 13 – Ο ελλείπων κρίκος του πολιτικού συστήματος

Η Κίνηση Πολιτών Άρδην σας προσκαλεί την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, ώρα 19:00 στην εκδήλωση:
“Ο ελλείπων κρίκος του πολιτικού συστήματος: για μια πατριωτική, κοινωνική, οικολογική, δημοκρατική πρόταση στον νέο χώρο πολιτικής και πολιτισμού”, Ξενοφώντος 4 (6ος όροφος, πλ. Συντάγματος)

Ομιλητές:
Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ, ΑΡΔΗΝ – ΡΗΞΗ
Β. ΠΙΣΣΙΑΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ
Β. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ – ΣΥΡΙΖΑ
Λ. ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ, ΕΠΑΜ
Μ. ΓΚΙΒΑΛΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ
Β. ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΣυντονιστήςΔ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

1 comment

Ishkandar Raskolnick 19 January 2013 at 23:51

Θυμίζω:

Υπό την νομική μπαγκέτα του [παρα] συνταγματολόγου, του κ. Βενιζέλου, τον Απρίλιο του 2001, έγινε η αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος που “καθιερώνει την διαδικασία απόδοσης ποινικών ευθυνών σε όσους διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί, για εγκλήματα που διέπραξαν κατά την άσκηση των καθηκόντών τους και έπειτα, ψηφίσθηκε από την ίδια Βουλή και ο σχετικός νόμος. Μιλάμε για τον γνωστό νόμο περί της ποινικής ευθύνης Υπουργών.”

Το λέει και η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μπορεί να μη συμφωνώ σε τίποτε άλλο μαζί της αλλά σ’ αυτό που διαβάζω ότι είπε, συμφωνώ: «Η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» βγάζει ακόμα για μια φορά στην επιφάνεια την σαπίλα του πολιτικού συστήματος αλλά και την συνειδητή προσπάθεια να παραμένει σε ισχύ ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Και μετά ξεκινώ με τις φαντασιώσεις μου: Αν μαζεύονταν, λέει, ειρηνικά, 500 χιλιάδες άνθρωποι στο Σύνταγμα. Και να έμεναν εκεί σιωπηλοί ή συζητώντας χαμηλόφωνα σε παρέες χωρίς φωνές και φασαρίες. Να απαιτήσουν, λέει, την αυτοστιγμεί κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και τη σύσταση Διεθνούς Επιτροπής Ελέγχου του Δημόσιου χρέους. Μαζί με τους Δανειστές, ειρηνικά. Γιατί όχι? Αλλά όχι να μιλάμε για εξοπλιστικά προγράμματα και περικοπές συντάξεων με τον υπάλληλο Τόμσεν!

Παρένθεση, τώρα που το σκέφτομαι: Να ζητήσομε τον λογιστικό έλεγχο και για την διάσημη Goldman Sachs, τώρα που θα πάει ο Αλέξης στο Αμέρικα να το κουβεντιάσει και με τον Ομπάμα. Κι αν δεν τον βοηθάνε τα αγγλικά του, δε χάλασε κι ο κόσμος! Ας το πει στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, να του το γράψει ο ίδιος ως petition των ελληνοαμερικανικών. Διότι δεν μπορείς κύριε να είσαι σύμβουλος του Ελληνικού κράτους και να κερδοσκοπείς με τα ομόλογά του. Μη θυμηθούμε και το Τ+10 του λαμογιότατου κεντρικού τραπεζίτη! Για πές το στους συντρόφους…

Και τότε, λέει, τότε θα ήταν διαφορετική η κατάσταση. Γιατί είχαμε καταλάβαμε, λέει, ότι δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί, υπάρχουν μόνο έντιμοι και κλέφτες. Όπως υπάρχουν με την ίδια έννοια και βλάκες και έξυπνοι, δεξιοί κι αριστεροί ανάκατα…

Μια είναι η αλήθεια: Μας πιέζουν και μας εκβιάζουν με όλους τους τρόπους.

Και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, η τέταρτη εξουσία, με το αζημίωτο, σπέρνουν το φόβο σ’ έναν ολόκληρο λαό ομαδόν κι εν χορώ με το διαπλεκόμενο σύμπλεγμα νομοθετικής, δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας.

http://attikanea.blogspot.gr/2013/01/blog-post_769.html

Αλλά μόνο από εμάς εξαρτάται, τελικά, τι θα γίνει, όχι από τα κόμματα που συνιστούν το πολιτικό μας σύστημα κι αυτό μένει να αποδειχθεί, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, όπως λέγανε κι οι αρχαίοι μας: Ο σιωπών δοκεί συναινείν!

Και πρέπει να γίνει σύντομα, όσο είναι καιρός, που να γίνει αναίμακτα…

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.