Thursday 17 August 2023
Αντίβαρο
Μάρκος Παπαευαγγέλου Σχολικά εγχειρίδια

Βιβλίο Ιστορίας ή βιβλίο γενναιοδωρίας (στους γείτονες); Αποκαλύψεις από τα λόγια της ίδιας της Υπουργού!

Μάρκος Παπαευαγγέλου

Αντίβαρο, Φεβρουάριος 2007


Πολλά έχουν γραφτεί για το βιβλίο Ιστορίας της Στ\’ Δημοτικού. Δεν σκόπευα να προσθέσω ένα ακόμα άρθρα στα τόσα ωραία που έχουν γραφτεί. Το κάνω όμως για να τονίσω ένα σημείο που δεν έχει προσεχθεί ιδιαίτερα. Μία ομολογία της Υπουργού κ. Γιαννάκου σε ανύποπτο χρόνο!

1. Στις 13 Απριλίου 2004 δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή μία συνέντευξη της κ. Γιαννάκου, Υπουργού Παιδείας (πλέον τον πλήρη τίτλο «Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων» σύμφωνα με τη σύσταση που προτείνει το βιβλίο Ιστορίας της Στ\’ Δημοτικού πρέπει να τον αποφεύγουμε όπως και αυτό) από τον δημοσιογράφο κ. Μανόλη Κοττάκη. Της έγινε η εξής ερώτηση

Υπάρχει θέμα να ξαναγραφούν τα σχολικά βιβλία Ιστορίας Ελλάδας και Τουρκίας;


και η τελευταία φράση της απάντησής της ήταν η περίφημη ομολογία

Εμείς πρέπει να είμαστε κατά κάποιον τρόπο περισσότερο γενναιόδωροι από όλους


Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη για του λόγου το αληθές. Γιατί «πρέπει» κυρία Γιαννάκου να είμαστε «περισσότερο γενναιόδωροι από όλους»; Παραδέχεται βέβαια ότι πρόκειται για γενναιδωρία! Το γνώριζε από τότε! Εκ των υστέρων, αναγνωρίζουμε όλοι εμείς την εν λόγω «γενναιοδωρία». Διαβάστε την επιστολή του Αντίβαρου για τις λεπτομέριες.

[Παρεκβολή: Σατανική σύμπτωση ότι η ημερομηνία 13 Απριλίου 2004 είναι ακριβώς 800 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της Τρίτης και 13 Απριλίου 1204 όταν η Τέταρτη Σταυροφορία της Δύσης άλωσε την Πόλη. Μερικοί θεωρητές ισχυρίζονται ότι από τότε ξεκίνησε η πνευματική υποδούλωση στη Δύση.]

2. Προχωράμε στο σήμερα, και με παρότρυνση του Αντίβαρου που το σημείωσε πρώτο, διαβάζουμε την απάντηση της ίδιας υπουργού μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο προς τον κ. Παπαθεμελή σχετικά με το τετράτομο ιστορικών βιβλίων που εξέδωσε το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE), τετράτομο που επιμελήθηκε η καθηγήτρια κ. Κουλούρη, από τους φανατικούς υπερασπιστές του βιβλίου Ιστορίας της Στ\’ Δημοτικού με άρθρα της στο Βήμα.

Λέει η υπουργός

Το τετράτομο υπηρετεί άλλο σκοπό τον οποίο αντιλαμβάνεστε στην περιοχή μας. Γράφτηκε δηλαδή μ’ έναν συγκεκριμένο στόχο και σκοπό. Δεν είναι το ίδιο concept με αυτό που υπάρχει στο βιβλίο της Ιστορίας. Επομένως σας λέω ότι δεν έχει σταλεί και παρά τη θετική απόφαση του Παιδαγωγικού επανεξετάζεται από εμένα προσωπικά.

και πολύ σωστά αναρωτιέται το Αντίβαρο, εφόσον αναγνωρίζει (έστω και έμμεσα) τον ύποπτο ρόλο της συγγραφής του τετράτομου, άρα και του ΜΚΟ που το εξέδωσε (και είναι θεμελιώδες \”project\” αυτό το έργο με σκοπό να γραφτεί η Ιστορία των Βαλκανίων, πώς δικαιολογεί τότε η κυρία υπουργός το γεγονός ότι ο ΜΚ Οργανισμός CDRSEE χρηματοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο; (Υπουργείο Εξωτερικών και Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης!!)

3. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι το εν λόγω εγχειρίδιο είναι για τα σκουπίδια. Όχι μόνο εξαιτίας του περιεχομένου του, που είναι άθλιο και όπως είδαμε και πιο πάνω μέρος γενικότερου και παλαιού σχεδίου γενναιοδωρίας και παραχωρήσεων στη γείτονα αλλά και στα μεγάλα οικονομικά ψάρια τύπου Σόρος που κατά κύριο λόγο βρίσκονται πίσω από τον συγκεκριμένο Μη Κυβερνητικό Οργανισμό. Είναι για τα σκουπίδια και για έναν ακόμη λόγο. Επειδή προσπαθεί να διδάξει Ιστορία σαν να είναι μίκυ μάους. Μέσα από λεζάντες φωτογραφιών, συγκοπτόμενα ονόματα και αναφορές γεγονότων όπως στα δελτία τηλεοπτικών ειδήσεων, με \”μπούλετ πόιντς\”! Με δυο λέξεις, εθίζουν τα παιδιά μας στο εύπεπτο και αυτό είναι ένας παράπλευρός στόχος του βιβλίου αλλά εξαιρετικά επικίνδυνος. Δήθεν (ντεμέκ, που λέμε κι εμείς οι απόγονοι των \”συνωστισμένων\”) πολεμάει την \”αποστήθιση\” με την έλλειψη αφήγησης, αλλά ουσιαστικά αποτελειώνει τις δυνατότητες εξέλιξης της προσωπικότητας του παιδιού και εκτελεί στα έξι μέτρα την όποια προδιάθεσή του να αγαπήσει το βιβλίο στην ενήλικη ζωή του.

Το βιβλίο πρέπει να αποσυρθεί σήμερα!

[ http://palio.antibaro.gr/society/papaeuaggelou_istoria.php ]

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.