Η Αποδόμηση της Ελλάδος από ξένους και ντόπιους

Εισαγωγικό σχόλιο: ο κ. Β. Μαρκεζίνης είναι γνωστό ότι αρνήθηκε για προσωπικούς λόγους πέρυσι τέτοιες ημέρες την πρόταση του κ. Σαμαρά να λάβει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Σπάει τη σιωπή σχολιασμού της επικαιρότητας, με το ακόλουθο σημερινό άρθρο του στο Βήμα. Ο κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης θεωρεί τη νέα συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως αποθέωση του καιροσκοπισμού. Ακολουθεί το άρθρο.

Sir Basil MarkesinisΜετά την διάλυση του στρατεύματος, την επίθεση κατά της δημοτικής αστυνομίας, τις εκδιώξεις δασκάλων, ήλθε – φαίνεται – τώρα και η σειρά των θρησκευτικών διωγμών ώστε να συμβεί το κατά τας γραφάς προβλεφθέν ότι δηλαδή όση αποδόμηση του κράτους έχει ήδη γίνει δεν αρκεί, αλλά πρέπει να διαλυθούν όλοι οι παραδοσιακοί πυλώνες του πολιτισμού μας γιατί το ζητεί ο κ. Τόμσον και, ως συνήθως, δεν βλέπει κανένα πρόβλημα ο Υπουργός μας Οικονομικών!

Γιατί όλα αυτά; μα γιατί λεφτά δεν υπάρχουν ή έτσι τουλάχιστο μας λένε. Πιο ακριβές θα ήταν να λεχθεί ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μερικούς αλλά υπάρχουν για άλλους πιο… χρήσιμους στην χώρα μας.

Π.χ. δανεικά λεφτά για τους τραπεζίτες πάντα βρίσκονται. Λεφτά για του απειράριθμους συμβούλους που με αναμφισβήτητα προσόντα διορίζονται ως σύμβουλοί Υπουργών, του Εθνικού Θεάτρου, της Επιτροπής Iδιoτικοποιήσεων υπάρχουν. Για το κ Παπουτσή θέση κατάλληλη στις ικανότητες του βρέθηκε αμέσως, και για τον αιφνιδίως άνεργο «Μαλρώ της Ελλάδος» ανασυστάθηκε το Υπουργείο Πολιτισμού που η ίδια η Κυβέρνηση είχε υποβαθμίσει σε Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας. Προσθέσατε σ΄αυτούς τα γκόλντεν μπόυς και γκίρλς (μερικές όχι και τόσο νέες αλλά έμπειρες διπλό ή και τριτοθεσίτες), που κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων διορίζουν σε καλοπληρωμένες θέσεις συμβούλων, και σχηματίζετε μια εικόνα της επικρατούσας διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Φαίνεται ότι σ’ ένα ευνομούμενο κράτος όλοι οι ανωτέρω σαφώς προηγούνται ενός πτωχού ιερέως, ενός υποτιμημένου δάσκαλου, ή του υποβιβασμένου κοινωνικά στρατηγού. Αλλά ο τελών με τόσο κέφι αυτές τις τελευταίες ανθρωποθυσίες Υπουργός των Οικονομικών προφανώς – και εν αντιθέσει με τον νέο και εξυπνότερο (ή πονηρότερο) συνάδελφο του εδικό στα περί Αναπτύξεως – δεν χάνει ύπνο για πενταροδεκάρες χάριν μερικών παπάδων.

Αντιθέτως, ως γνήσιος ανανεωτής δημόσιος υπάλληλος, ο Υπουργός των Οικονομικών βρίσκει χρήματα και για μουσεία, ιδίως αν κατά σύμπτωση έχουν συγγενείς, ιδεατά διανεμημένους μεταξύ των κομμάτων που έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα να μας κυβερνούν. Πρόσφατα, εκατομμύρια επίσης βρέθηκαν για να σωθεί το Μέγαρο Μουσικής στο οποίο ήδη του έχουν χαρισθεί τα ουκ ολίγα που χρωστούσε στο κράτος. Εξαίρετο το έργο του Μεγάρου, αλλά όταν πεινάνε άνθρωποι και τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα, δικαιούται ένας χώρος μουσικής τέτοια προτεραιότητα;

Λεφτά για να κτισθεί τζαμί το κράτος επίσης δίδει άφθονα μια και η Σαουδική Αραβία ό,τι λίγα είχε να δώσει – 2 δις δολάρια – τα έδωσε πρόσφατα στον ‘δημοκρατικό στρατό’ της Αιγύπτου και δεν μπορούσε και αυτή να τσοντάρει. Και τον ραγιαδισμό του ο Θεσσαλονικιός πολίτης σύντομα θα τον δείξει, χάρη στην γενναιοδωρία του Δημάρχου του προς τον «Αχμέτ τον Πορθητή της Θράκης» μια και τα άφθονα χρήματα του δήμου του σύντομα θα διατεθούν ώστε ο Μωαμεθανός γείτονας να προσευχηθεί στην πόλη που προ μόλις προ εκατό ετών απελευθέρωσε του Αετού ο Γιός και πραγματικός Εθνάρχης της χώρας – ο Ελευθέριος Βενιζέλος – σε μια συμμαχία του ‘παλιού’ και του ‘νέου’ κόσμου που δυστυχώς δεν άντεξε για πολύ στην χώρα μας.

Με τέτοια απλοχεριά λοιπόν γιατί να ασχολείται κανείς με τους παπάδες; Την ζάπλουτη –που όπως την μας την παρουσιάζουν – εκκλησία που όχι μόνο σώζει ψυχές, συμπαρίσταται ποικιλοτρόπως σε αδύνατους, και καθημερινά τρέφει χιλιάδες που πεινάνε. Την εκκλησία που κράτησε τον Ελληνισμό ζωντανό επί τουρκοκρατίας ώστε οι σημερινοί κυβερνώντες την χώρα μας να δώσουν τον θαλάσσιο πλούτο μας στους γείτονες ξεπλύνοντας έτσι το θράσος των προγόνων μας να κατατροπώσουν το υπέρτερο Οθωμανικό ναυτικό στους Βαλκανικούς Πολέμους

Αυτός δεν είναι ό τρόπος να μιλάς για την κυβέρνηση που νοιάζεται για τους ανέργους και συνέχεια επαινείται από την προστάτιδα Άγγελό της χώρας που, όχι τυχαία, η μοίρα μας την ονόμασε Άγγελα. Διαφωνώ.

Αλλά γιατί χάνω το χρόνο μου να είμαι τόσο αγνώμων για τις προσπάθειες που επί χρόνια κατέβαλαν οι κκ. Σημίτης, Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου (με την αμέριστο και αφοσιωμένη βοήθεια του κυρίου Βενιζέλου και, παρασκηνιακά, και αργότερα και ωs Πρωθυπουργός, του κυρίου Παπαδήμου) τώρα, ενισχυμένες ακόμη περισσότερο από το ομοιογενές υπουργικό επιτελείο το Κυρίου Σαμαρά. Θα ακούσουν όλοι αυτοί άραγε την φωνή της λογικής που συμπίπτει με αυτή των πρώην ψηφοφόρων της προδομένης κεντροδεξιάς;

Σε τέτοιους κυβερνήτες η μόνη γλώσσα που αρμόζει είναι είτε της υποταγής είτε του μαχητή του πεζοδρομίου. Η φωνή του απλού προφήτη που τους ειδοποιεί καθημερινά ότι ο λαός στρίβει προς ακραίες πολιτικές θέσεις γιατί οι κυβερνώντες τους έχουν ‘φλομώσει’ με το Γκρεκοσακσές δεν φτάνει στις βίλες του Πόρτο Χέλι, ή στις θαλαμηγούς που αρμενίζουν στο Ελληνικότατο Αιγαίο.

Αλλά και να έφτανε ο απόηχος της πτώχειας και ψυχικής μαυρίλας του Έλληνα στα αυτιά των κυβερνώντων κανέναν δεν θα συγκινούσε. Γιατί οι κυβερνώντες δεν νοιάζονται για την πείνα, την ανεργία, τις αυξανόμενες αυτοκτονίες, γιατί πιστεύουν πως με το κουμουνιστικό ταλέντο που διαθέτουν στα γραφεία τους θα χειρισθούν μια μέρα επικοινωνιακά, με δυσφημήσεις και παραπληροφόρηση, τον ανόητο λαό για να τον ξαναφέρουν στο μαντρί της ΝΔ και του φίλου ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε – άκουσον άκουσον – ο χαρισματικός και μορφωμένος ιδρυτής του αλλά ‘ξανάνιωσε’ ο τρίτος στη σειρά αρχηγός του.

Λοιπόν, εδώ που φτάσαμε η επαναστατική μόνο γλώσσα μετράει. Αλλά οι επαναστάσεις κοστίζουν αίμα και καταστρέφουν οικονομίες. Ιστορικά αυτός που πληρώνει το λογαριασμό είναι συνήθως ο ‘μικρός’ για αυτό κανείς εχέφρων δεν τις συνιστά. Αλλά πως μπορεί ο πεινασμένος, ο εγκαταλελειμμένος, ο άπελπις να αντιδράσει με αγχίνοια όταν ξέρει ότι οι φίλοι του, ξένοι και εγχώριοι, τον οδήγησαν ήδη στην οικονομική δουλοπαροικία και όπου να είναι ακολουθεί και η παράδοση του πλούτου μας και της εθνικής κυριαρχίας στον γείτονα που του ανοίγουμε τις πύλες της Θεσσαλονίκης στις αρχές Αυγούστου.

Αν στα ανωτέρω προσθέσουν όσοι τα καταλαβαίνουν τα τραγικά δημογραφικά δεδομένα του πληθυσμού μας θα καταλάβουν ότι ο ξεσχισμένος κοινωνικός ιστός δεν θα αντέξει ακόμη για πολύ. Ποιος θα προλάβει να τον μπαλώσει; Σε μένα τουλάχιστον κανένα από τα παλιά πολιτικά ονόματα δεν είναι προφανές. Ελπίζω όμως ότι αυτοί που συνεχώς συνωμοτούν – Έλληνες και ξένοι – για διάδοχη κατάσταση θα βρούνε τον Έλληνα που οραματίζεται μια Ελλάδα όπου ΟΛΟΙ οι Έλληνες έχουν θέσει υπό τον ήλιο και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν περισσεύει.

* Ο κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης είναι ακαδημαϊκός

Η πηγή του άρθρου στο Βήμα

5 comments

 1. Απογοητεύτηκα. Το να υπερασπίζεται κανείς το άμεσο άνοιγμα της ίδιας ΕΡΤ, τη διατήρηση των δημοτικών υπαλλήλων, την κόκκινη γραμμή «καμία απόλυση από το δημόσιο ακόμα και όταν όλη η κοινωνία πληρώνει δυσβάσταχτους φόρους για να τους κρατήσουμε όλους εκεί» και γενικά το να προσεγγίζει κανείς τις εύκολες αντιμνημονιακές κορώνες στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει είτε επειδή ο φέρων την άποψη ήταν καλεσμένος στο 40ετές πάρτυ, είτε επειδή ως χρήσιμος ηλίθιος έχει πειστεί από την ρητορική των πρώτων. Ο Μαρκεζίνης δεν ανήκει σε καμία από τις δύο κατηγορίες. Μάλλον δεν τολμά να πάρει ρηξικέλευθες θέσεις. Ρηξικέλευθη θέση για έναν τρίτο, ψύχραιμο παρατηρητή εκ του μακρόθεν, θα ήταν να τολμήσει να πει ότι χωρίς ριζικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς ορθολογική ανάπτυξη του δημοσίου, ναι, με απολύσεις, χωρίς αναδιάρθρωση της χώρας, χωρίς σπάσιμο αυγών με κατεστημένα συμφέροντα, δηλαδή άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές, δεν πρόκειται ποτέ να πάει μπροστά αυτή η χώρα και ακόμα κι αν μας χάριζαν όλο το χρέος και πηγαίναμε στο μηδέν, σε πολύ λίγα χρόνια θα το ξαναχτίζαμε. Για έναν εντός συστήματος και εντός του πάρτυ περιμένει κανείς να υπερασπίζεται το σύστημα. Για έναν εκτός του πάρτυ, όπως ο Μαρκεζίνης, είναι απλά απογοητευτικό. Η κυβέρνηση χρειάζεται στήριξη στα θετικά της, όχι εύκολη χλεύη. Και είναι στα θετικά της όταν σπάει αυγά με συνδικαλιστές και μικροδημαρχίσκους. Μου αρέσει η κόντρα Κυριάκου – Ντόρας! Ο Κυριάκος απολύει τους δημοτικούς υπαλλήλους της αδερφής του. Η Ντόρα αποδεικνύεται υπερεκτιμημένη και ο Κυριάκος υποτιμημένος στην οικογένεια. Είμαι απολυμένος του ιδιωτικού τομέα όπως ένα εκατομμύριο άλλοι Έλληνες. Δεν αντέχω να συνεχίσουν να αυξάνονται οι φόροι για να διατηρούμε εμείς το κομματικό πελατειακό κράτος στους δήμους και στο δημόσιο. Πρέπει κάποτε να ακουμπηθεί και η ιερή αγελάδα του δημοσίου επιτέλους. Τρισίμιση χρόνια μνημόνιο. Πότε θα φτάσει στο δημόσιο; Το “ξένους και ντόπιους” παραπέμπει στα “ξένα και ντόπια συμφέροντα” που έλεγε ο Αντρέας. Ο Αντρέας ήταν η καταστροφή της Ελλάδα. Μην πέφετε στην παγίδα να τον ζηλεύετε για τη δημαγωγία του.

 2. Αγαπητέ Κοζανίτη, οι δομικές αλλαγές επιβάλλονται και μάλιστα έχουν καθυστερήσει. Οι απολύσεις όχι για έναν απλούστατο λόγο. Το να προσθέσεις κάποιους ακόμα στο ήδη τεράστιο νούμερο ανέργων δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί συμβούλων και παρατρεχάμενων ναι και γενικώς οι μισθοί πάνω από ένα όριο πχ 1200 ευρώ.

  Σχετικά με το εάν είσαι στον ιδιωτικό τομέα ή σε κάποιον άλλο τομέα να σε πληροφορήσω ότι ο ιδιωτικός τομέας γνωρίζει καλώς ότι τα χρήματα που παίρνουν οι ΔΥ σε σημαντικό βαθμό είναι που χρηματοδοτούν όλη την υπόλοιπη αγορά -με ε΄ξαίρεση ίσως μόνη όσους δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Εκτός κι αν θεωρείς ότι τα χρήματα που πέφτουν στην αγορά έρχονται από τον Άρη, αφού εξαγωγική χώρα δεν είμαστε.

  Στην ουσία του άρθρου, μια χαρά τα λέει ο κος Μαρκεζίνης και μακάρι έστω και τώρα κάποιοι να ξυπνήσουν.

 3. Απογοητεύτηκα, αγανάκτησα και οργίστηκα με τη θέση σας κ. Κοζανίτης. Απλά και μόνο, να προσέχατε περισσότερο τις δυο τελευταίες παραγράφους, θα καταλαβαίνατε την εντονότατη αγωνία και ανησυχία του κ. Μαρκεζίνη, ως Έλληνα ακαδημαϊκό. Αλλά φαίνεται, κ. Κοζανίτης πως, παρόλο που “χτυπηθήκατε” από την ανεργία, το καρκίνωμα που βρήκε τον τόπο μας εσείς το βλέπετε σα λύτρωση και όταν θα έχει κατασπαράξει όλα τα υγιεί κύτταρα του σώματος που λέγονται Έλληνες, θα περιμένετε ν’ αναστηθεί ο νεκρός. Επιτρέψτε μου, αλλά ” Ε…! είσαστε πολύ διαβασμένος” κ. Κοζανίτης (κατά Ζουγανέλη στη σχετική διαφήμιση του Γαλιλαίο). Είσαστε οπαδός της γνωστής ρήσης: “Η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε”. Πως θα ξεπλυθεί το ζεστό αίμα των συνανθρώπων μας που αναγκάστηκαν να γίνουν αυτόχειρες επειδή θέλησαν να έχουν κάποια όνειρα δυστυχώς ανεκπλήρωτα. Τιμωρήθηκαν, επειδή ένιωσαν πως η εργασία είναι πηγή ζωής κι ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, γι αυτούς και τα παιδιά τους. Επειδή πίστεψαν στον εαυτό τους και απελπίστηκαν όταν τα ανεγκέφαλα παράσιτα που επιμένουν να μας κυβερνούν τους είπαν ότι ο εαυτός τους δεν είναι και τόσο δυνατός για τέτοιους άθλους.
  Επιτρέψτε μου να στενοχωριέμαι, …, για την κατάσταση της ανεργίας που βιώσατε όπως το ίδιο νιώθω και για τα εκατομμύρια συμπολιτών μας που δεν έχουν που ν΄ακουμπήσουν, αλλά όχι και : “κάηκε το σπίτι μου, να καεί και του γείτονα”. Φώναξε τους γείτονες για να το ξαναφτιάξεις, αγαπητέ.
  Σας πληροφορώ πως αν η βούλησή τους ήταν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, θα το είχαν κάνει κιόλας και όλοι θα συνεισφέραμε τα ανάλογα. Άλλος είναι ο σκοπός τους και δεν είναι επί του παρόντος ν΄αναφέρουμε.
  Βάλτε καλά στο μυαλό σας κ. Κοζανίτης (αν πραγματικά είσαστε Έλληνας), την τελευταία φράση του γράψαντος το σχετικό άρθρο. ” ΚΑΝΕΝΑΣ δεν περισσεύει”. Ο Θεός να σας φωτίζει για ν΄αγαπάτε τους συνανθρώπους μας κι όχι να τους βλέπετε όπως τους βλέπετε. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

 4. Γιατί τόσο άνευρο το άρθρο σας κ. Μαρκεζίνη; Μου είναι δύσκολο να δεχθώ, πως υπήρξε όρος, για να σας το δημοσιεύσει “ΤΟ ΒΗΜΑ”! Αλλιώς σας γνώρισα κι αλλιώς σας βλέπω τώρα. Η Πατρίδα μας είναι υπό κατοχή και ο λαός μας εξοντώνεται συστηματικά και επιστημονικά και το ξέρετε. Ευθύνες δεν έχουν μόνο όσοι προβαίνουν σε ενέργειες, αλλά και όσοι μπορούσαν να κάνουν κάτι και δεν το έκαναν!

 5. Πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καπαοδίστρια “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”, για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω! http://www.koinwnia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *