Πρόγραμμα ομιλιών του Βασίλειου Μαρκεζίνη 4 ως 13 Δεκεμβρίου με αφορμή δύο πρόσφατα βιβλία του και θέμα «Νέα Ελλάς, Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι»

Το γενικό πρόγραμμα ομιλιών του Ακαδημαϊκού κ.Βασίλη Μαρκεζίνη με αφορμή την έκδοση των δύο νέων του βιβλίων απο τις εκδόσεις  Ι.Σιδέρη, για ενημέρωση σας .

Τα βιβλία είναι

1/ Η κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας στον Ευρωπαικό Πολιτισμό (Πρωτότυπη βιβλιοπαρουσίαση του εν λόγω βιβλίου στο Αντίβαρο από τον φίλο και συνεργάτη του ιστοχώρου κ. Δημήτρη Σταθακόπουλο)

και

2/ Η Ελλάδα στον κατήφορο,Η ανύπαρκτη Εξωτερική Πολτική, Οι εγκαταλλειμμένες Ένοπλες Δυνάμεις. (Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί στο Αντίβαρο μία βιβλιοπαρουσίαση του εν λόγω βιβλίου από τον φίλο και συνεργάτη του ιστοχώρου κ. Δημήτρη Αλευρομάγειρο)

 

Ημέρες και τόποι διαλέξεων.

4 Δεκεμβρίου, Τετάρτη, Αίθουσα Ζαππείου [ΑΙΓΛΗ Αιθουσα Πρωτέας, ωρα 1900](και τα 2 βιβλία, συντονιστής εκδήλωσης δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης))

5 Δεκεμβρίου, Πέμπτη, ώρα 19:00 μ.μ., Μέγαρο Μουσικής Θες/νίκης με Public (και τα 2 βιβλία)

6 Δεκεμβρίου, Παρασκευή, ώρα 18:00 μ.μ., Δράμα (και τα 2 βιβλία)

8 Δεκεμβρίου, Κυριακή, ώρα 11:00 π.μ., Σαλαμίνα, Δημαρχιακό Μέγαρο (Δήμος & Σχολεία) (κύριο θέμα: Η Κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας)

9 Δεκεμβρίου, Δευτέρα, 18:00 μ.μ., Ιανός Αθήνα (και τα 2 βιβλία)

10 Δεκεμβρίου, Τρίτη, 19:00 μ.μ., Πειραϊκός Σύνδεσμος (και τα 2 βιβλία)

11 Δεκεμβρίου, Τετάρτη, 19:30 μ.μ., Rotary Κηφισιά (και τα 2 βιβλία)

12 Δεκεμβρίου, Πέμπτη, ώρα 18:30 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου ανοικτό Παν/μιο (κύριο θέμα: Η Κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας)

13 Δεκεμβρίου, Παρασκευή, Κομοτηνή (οργάνωση εκδήλωσης, χορηγός επικοινωνίας εφημερίδα Δημοκρατία)

 

 

Ακολουθεί η πρόσκληση για την εκδήλωση στον Ασπρόπυργο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

 πρόσκληση

 

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου
σας προσκαλούν στη διάλεξη που θα δώσει

ο Ακαδημαϊκός Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης

markesinis 

με θέμα: «Νέα Ελλάς, Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι»

 

με αφορμή την έκδοση των νέων βιβλίων του από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ:

Η Κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό
&
Η Ελλάδα στον Κατήφορο

 

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 στις 18:30

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου «Δημήτριος Καλλιέρης»,
Αλέκου Παναγούλη 13, πλατεία Αγίου Δημητρίου (είσοδος ελεύθερη)

 

Μετ’ εξαιρέτου τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Π.Κ.                                                                                              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Αντώνιος Καραμπούλας                                                                                                                                      Νικόλαος Ι. Μελετίου

 

 

 

Ο Καθηγητής Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης έχει διδάξει στα πανεπιστήμια του Καίμπριτζ, του Λονδίνου και της Οξφόρδης, καθώς και στα πανεπιστήμια Παρισίων I και II, Λέιντεν, Μονάχου, Σιένας, Ρώμης, Γάνδης, Κορνέλ (Νέα Υόρκη), Αν Άρμπορ (Μίσιγκαν), Αθηνών και Ώστεν (Τέξας). Είναι μέλος των εθνικών Ακαδημιών των Αθηνών, του Βελγίου, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Ρώμης, καθώς και μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Δικαίου. Μέχρι σήμερα, έχει γράψει σαράντα τέσσερα βιβλία στους τομείς του Δικαίου, της Γεωπολιτικής, της Τέχνης και της Ψυχοβιογραφίας, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά, τα Γερμανικά, τα Ιταλικά, τα Ελληνικά και τα Κινεζικά.

1 thought on “Πρόγραμμα ομιλιών του Βασίλειου Μαρκεζίνη 4 ως 13 Δεκεμβρίου με αφορμή δύο πρόσφατα βιβλία του και θέμα «Νέα Ελλάς, Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι»

  1. Σημείωση: άλλαξε η ημερομηνία της εκδήλωσης. Έγινε 12 Δεκεμβρίου στις 18.30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *