Η απουσία του ήθους

Δεν μας λείπουν οι ειδήσεις που αφορούν στην διαφθορά και στην ηθική παρακμή πολιτικών προσώπων. Λιάπης, Τομπούλογλου, αποκαλύψεις Κάντα… Μαθαίνει ο Ελληνικός λαός και συνειδητοποιεί σιγά σιγά ποιοι τον κυβερνούν. Τα ίδια κόμματα, οι ίδιοι άνθρωποι που του στερούν την εργασία, την υγεία, τη θέρμανση, συντηρούν χρόνια τώρα την απίστευτη διαφθορά, τη διαπλοκή, την ατιμωρησία.

economy-chartΤο πρόβλημα όμως, δεν εξαντλείται με τις ευθύνες των προσώπων, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα ΜΜΕ και οι δήθεν αιφνιδιασμένοι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος. Το πρόβλημα είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα με τον τρόπο που λειτουργεί. Είναι τα ίδια τα κόμματα που εκκολάπτουν και στηρίζονται στη διαφθορά.

Οι δημιουργοί της διαλυμένης ηθικά και οικονομικά Ελλάδας, σήμερα πασχίζουν να μας πείσουν, δια των Μέσω Μαζικής Εξαπάτησης, ότι αγωνίζονται να την σώσουν.

Για να γίνουν πιστευτοί εκφοβίζουν, απειλούν και ψεύδονται ασύστολα – σε βαθμό που δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου – ενώ συνεχίζουν την εγκληματική πολιτική τους. Ας δούμε δύο από τα τελευταία γεγονότα.

α. Μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι ψέμα.

Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού για το 2014 βλέπουμε:

(Παρατίθενται τμήματα των πινάκων 3.2 και 3.3.)      

 hliadhs-prwtogenes-0

 

 

 

Είναι φανερό από τους πίνακες 3.2 και 3.4 ότι πρόκειται για ελλείμματα, σύμφωνα με την επίσημη μεθοδολογία ESA 95.

Οι πολιτικοί απατεώνες αναφέρονται στον πίνακα 3.3 και μιλούν για πλεόνασμα, το οποίο όπως φαίνεται από τον τίτλο του πίνακα, προκύπτει από τα δικά τους συνηθισμένα «μαγειρέματα».

β. Διάλεξαν την περίοδο των εορτών για να εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο άλλα 16 δις € για νέα ομολογιακά δάνεια των τραπεζών, όπως φαίνεται αναλυτικά:

Τράπεζα

Ποσό

 αρ. ΦΕΚ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 3,572 δις € 3297,     24/12/2013
ALPHABANK 3,609 δις € 3319,     27/12/2013
ΕΘΝΙΚΗ 4,108 δις € 3356,     30/12/2013
EUROBANK 4,280 δις € 3379,     31/12/2013

Αδυναμία αποπληρωμής τους από τις τράπεζες, που είναι το πιθανότερο όπως έχουμε δει έως τώρα, σημαίνει κατάπτωση των εγγυήσεων και μεταφορά των ποσών αυτών στο Δημόσιο Χρέος.

Χρηματοδοτούν δηλαδή για άλλη μία φορά τις τράπεζες, ενώ στερούν από τον Ελληνικό λαό τα στοιχειώδη για την επιβίωσή του.

Ο λαός μας χρειάζεται ένα όραμα να τον εμπνεύσει.

Αυτό είναι το όραμα της Ρωμηοσύνης, της πολιτικής του Γένους μας, που το εκφράζει η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Η πολιτική για εμάς είναι Ήθος, Παιδεία, Πολιτισμός.

Με αυτούς τους άξονες η Πατρίδα μας μπορεί να ξαναβρεί τον βηματισμό της, την αίγλη της και οι Έλληνες την περηφάνια και τη λεβεντιά τους.

 

Ο Πρόεδρος της πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

 

Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *