Sunday 13 August 2023
Αντίβαρο
Βαλκάνια Γιώργος Παπαγιαννόπουλος

Καταδίκη του Βασίλη Μπολάνου από αλβανικό δικαστήριο

Στην Χειμάρα της Βορείου Ηπείρου βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη σχέδιο υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών, με το πρόσχημα της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής. Σε αυτή την υπόθεση είναι μπλεγμένοι και στενοί συγγενείς επιφανών Αλβανών πολιτικών.

 Έτσι, ως συνέχεια της προσπάθειας νόθευσης της περιοχής παλαιότερα, με την εγκατάσταση σε αυτήν Κοσσοβάρων και Αλβανών του Βορρά, προκειμένου να νοθευτεί η αριθμητική υπεροχή του ελληνικού πληθυσμού, τώρα περνάμε σε άλλες μεθοδεύσεις.

 Τελευταίο κρούσμα, αυτό που συνέβει λίγες ώρες πριν φτάσει ο έλληνας πρωθυπουργός για επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα, όταν δικαστήριο στον Αυλώνα καταδίκασε τον πρόεδρο του κόμματος της ελληνικής Εθνικής μειονότητας και δήμαρχο Χειμάρας Βασίλη Μπολάνο σε έξι μήνες φυλάκιση, χρηματικό πρόστιμο 4000 ευρώ και τρία χρόνια παύση από τα δημαρχιακά του καθήκοντα!

 Ο δήμαρχος της Χειμάρας κατηγορήθηκε από τις αλβανικές αρχές για «κατάχρηση εξουσίας» και καταστροφή δημόσιας περιουσίας επειδή το 2008 αφαίρεσε οδικές πινακίδες σήμανσης, που είχε τοποθετήσει αυθαίρετα το αλβανικό υπουργείο Δημοσίων έργων εντός των ορίων του δήμου του, όπου τα τοπωνύμια, οι συνοικίες, τα μνημεία και οι κύριες οδοί της πόλης ήταν γραμμένα στην αλβανική και αγγλική γλώσσα, αν είναι γνωστό τοις πάσι ότι η περιοχή κατοικείται στην πλειοψηφία της από ελληνικό πληθυσμό…

 Κινητοποίηση για την καταδίκη της απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου πραγματοποιούν οι Βορειοηπειρώτες, ιδιαίτερα δε στις ΗΠΑ η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία. Σωστά, διότι αν περιμένουν κάτι από το ΑΘΛΙΟ ελληνικό κράτος, ζήτω που καήκανε.. Εδώ πήγε ολόκληρος πρωθυπουργός της χώρας στα Τίρανα, εν γνώσει του ότι η Ελλάδα ΤΡΕΦΕΙ 700.000 αλβανούς μετανάστες στο έδαφός της και δεν τόλμησε να του την πει, ποιανού; Του Μπερίσα! Κάτσετε ρε καλά…

 Έρχομαι και επανέρχομαι στα ίδια και στα ίδια, αλλά τι να κάνουμε, δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε.. Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνω: ο δικομματισμός, οι ελίτ της χώρας ΔΕΝ ενδιαφέρονται για ΚΑΜΙΑ προοπτική της χώρας, για καμία προάσπιση του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, αλλά δυστυχώς μόνον για την όποια «διαχείρηση» και τα στενά τους συμφέροντα.(Όσο για την παλαιά αριστερά, περί άλλων τυρβάζει, διότι τούτα της φαίνονται «εθνικιστικά», μπράβο, στείλτε και άλλον κόσμο στον Καρατζαφέρη).
   Και για τους Βορειοηπειρώτες, για τον Βασίλη Μπολάνο, όπως και για τους Κυπρίους, πάλι θα κινηθούμε σαν πολίτες, όσοι και όποιοι μπορούν, πρωτοβουλιακά …Σκεφτείτε μόνον μια στιγμή, πως θα συμπεριφέρονταν οι Τούρκοι, αν είχαν ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας,  σε γειτονική τους χώρα.. Ελλάς, το Μεγαλείο σου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gapagian@in.gr.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.