Monday 22 April 2024
Αντίβαρο
Επιτροπή Ελληνισμού Ιωάννης Αμπατζόγλου

Βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος» για το έτος 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6-4-2024

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 29

Βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος» για το έτος 2024

Τα δύο βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος» για το 2024 κέρδισαν με τα κείμενά τους μαθητές από τη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) και τη Βόρειο Ήπειρο.

Από τη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) βραβεύεται το κείμενο του Luigi Mattei από το χωριό Καλημέρα με θέμα «Ο Πίπι και η ελευθερία». Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κείμενο, όπως και όλα τα κείμενα που λάβαμε από τη Μεγάλη Ελλάδα, είναι γραμμένο σε τρεις γλώσσες, στα γκρίκο (ελληνική διάλεκτος της Μεγάλης Ελλάδας), στα ιταλικά και στα ελληνικά. Ο Luigi Mattei φοιτά στο Istituto Comprensivo Statale «Calimera» και διδάσκεται την ελληνική γλώσσα στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Απουλίας.

Από τη Βόρειο Ήπειρο ισοψήφησαν οι εκθέσεις της Ευαγγελίας Μάστορα από τους Ζερβάτες της Δρόπολης με θέμα «Έθιμα του τόπου μου» και του Σπύρου Λίτσι από το Αργυρόκαστρο με θέμα «Ευεργέτες Βορείου Ηπείρου: Ευάγγελος και Κωνσταντίνος Ζάππας» και θα μοιραστούν το ένα από τα δύο βραβεία. Η Ευαγγελία Μάστορα φοιτά στο Ενιαίο Σχολείο Βουλιαρατών ενώ ο Σπύρος Λίτσι στο Γενικό Λύκειο «Πνοή Αγάπης» Αργυροκάστρου.

Το Δ.Σ. της Επιτροπής Ελληνισμού αποφάσισε κατ’ εξαίρεση να χορηγήσει επιπλέον πεντακόσια ευρώ (500€) από το ταμείο της, ώστε και τα δύο παιδιά από τη Βόρειο Ήπειρο να λάβουν το ποσό που αντιστοιχεί στο βραβείο. Με αυτή την απόφαση το βραβείο «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος» για το έτος 2024 θα είναι συνολικού ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1500€) και όχι χιλίων ευρώ όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Επομένως θα λάβουν από πεντακόσια ευρώ (500€) οι πιο κάτω:

  1. Luigi Mattei
  2. Ευαγγελία Μάστορα
  3. Σπύρος Λίτσι

Η Επιτροπή Ελληνισμού συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν σε αυτόν τον διαγωνισμό. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που θεσπίστηκε το συγκεκριμένο βραβείο και η μεγάλη συμμετοχή σε αυτό μας ενθαρρύνει ώστε να το συνεχίσουμε και τις επόμενες χρονιές.

Θυμίζουμε ότι το βραβείο αυτό προκηρύσσεται με δαπάνη του μέλους της Επιτροπής Ελληνισμού Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου στη μνήμη του εγγονού του Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου, ομογενούς μας κατοίκου ΗΠΑ, ο οποίος έχασε τη ζωή του αδόκητα το 2021 σε ηλικία μόλις 21 ετών.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Αμπατζόγλου

Ο Γραμματέας

Παναγιώτης Φαραντάτος

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.