Friday 26 April 2024
Αντίβαρο
Επιστολές Χαρά Νικοπούλου

ΔΡΑΣΗ: Αποστολή ΦΑΞ/EMAIL για υποστήριξη της Χαράς Νικοπούλου

ΔΡΑΣΗ: Αποστολή ΦΑΞ/EMAIL για υποστήριξη της Χαράς Νικοπούλου!

[Σημείωση 5/9/2008: Αναρτήθηκε για πρώτη φορά στις 4 Αυγούστου – το επαναδημοσιεύουμε σήμερα για να επανέλθει στην πρώτη θέση της εισαγωγικής σελίδας του Αντίβαρου και να προσελκύσει περισσότερο ενδιαφέρον. Προσθέσαμε ταυτόχρονα και ένα βίντεο από δελτίο ειδήσεων του Αντέννα για το ίδιο θέμα.]

Την υπόθεση της Χαράς Νικοπούλου, της δασκάλας στο μειονοτικό χωριό Μ. Δέρειο του Νομού Έβρου, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από “πολίτες” και ακόμα ταλαιπωρείται, λίγο-πολύ την γνωρίζουν οι χρήστες του διαδικτύου, σε αντίθεση με τους απλούς τηλεθεατές μιας και τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια δεν αφιέρωσαν χρόνο σ’αυτήν την υπόθεση. Αφού δεν μπόρεσαν να την καταβάλλουν με άλλους τρόπους, τώρα ο Δήμαρχος της περιοχής της κάνει έξωση! Γι’ αυτόν τον λόγο ξεκίνησε μία προσπάθεια συμπαράστασής της.


Παρακαλούμε πολύ να αποστείλετε ενυπόγραφα στο φαξ της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης στο Νο 25310-22483   καθώς και στο φάξ 2310-547341 (δικηγόρος της κ.Νικοπούλου), το παρακάτω κείμενο.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση της περιφέρειας είναι η εξής: info@remth.gr



ΠΡΟΣ

Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

κ. Σταμάτη Δημήτριο


 
Κοινοποίηση: Υπουργό Εσωτερικών,

Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

κ. Παυλόπουλο Προκόπιο                                                       

                                                                        [συμπληρώστε πόλη / ημερομηνία]

  

 

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

 

Απευθυνόμαστε σε σας ως θεσμικό εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτείας στην περιοχή, για ένα θέμα που προέκυψε εσχάτως και είναι τεράστιας σημασίας, σημειολογικά μα και ουσιαστικά. Πρόκειται για την απαράδεκτη στάση του δημάρχου Ορφέα κ. Ευάγγελου Πουλιλιού, ο οποίος υλοποιώντας τον δημοσίως διατυπωμένο εκβιασμό του (12-2-2008, Ραδιόφωνο Maximum FM) σε βάρος της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, με ένα έγγραφό του της ζητά – σε ύφος ιταμό – να εγκαταλείψει το σπίτι που μένει τα τελευταία 4 χρόνια και προορίζεται για τον χριστιανό δάσκαλο που έχει οργανική θέση στα μειονοτικά σχολεία. Η επίκληση οικοδομικών εργασιών συντήρησης στο οίκημα, είναι προσχηματική καθώς  έχει αναλάβει τη συντήρηση του εξ ολοκλήρου η κ. Νικοπούλου και πάντα με την άδεια του δημάρχου ο οποίος εσκεμμένα το λησμονεί.

            Επειδή τέτοιες ενέργειες υπερβαίνουν τα όρια δικαιοδοσίας των αιρετών εκπροσώπων και αποτελούν κατάχρηση εξουσίας (δεν προηγήθηκε ούτε ενημέρωση, ούτε υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου) θεωρούμε ότι αυτή η προσβολή προς μια δασκάλα που δικαιώθηκε από το υπουργείο Παιδείας για όσα έπραξε επί τρία χρόνια στη θέση της και που έγινε αληθινό σύμβολο ευσυνειδησίας και φιλοπατρίας πανελληνίως, δεν μπορεί να μένει αναπάντητη. Ζητάμε από εσάς να επιληφθείτε του θέματος πριν διασυρθούν περαιτέρω οι θεσμοί, η ίδια η ελληνική πολιτεία, σε μια υπόθεση που φαίνεται να εξυπηρετεί ταπεινά, ιδιοτελή κίνητρα, που ενδεχομένως εξαντλούν το ρόλο και την ουσία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνναλαγή ή ψηφοθηρία  ή προσωπική εμπάθεια.

Με τιμή,

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ  ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα μπορείτε να δείτε την ανάρτηση στο Ιστολόγιο του Αντίβαρου για το θέμα της Χαράς Νικοπούλου, που ήταν από τις πρώτες δημοσιεύσεις του ζητήματος στο διαδίκτυο στις 12 Φεβρουαρίου 2008

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.